„ЧЕРВЕНОТО ЛИЦЕ“ ДИФЕРЕНЦИАЛНИ ДИАГНОЗИ ПРИ РОЗАЦЕЯ

„Червеното лице” е диагностичен проблем от векове. В дерматологията съществуват повече от 60 диференциални диагнози, като някои от тях са много редки. Какво трябва да се съобрази при зачервяване на лицето? Освен диагнозата розацея, при която се наблюдава центро-фациално зачервяване, понякога и със засягане на челото, има и други дерматологични заболявания с подобни симптоми, за които трябва да се помисли преди да се започне лечение.

Пилингът - задължителна терапия за регенериране на кожата

Салон-32 е от типа „апартамент за красота“. Няма витрина, което „спасява“ салона от случайно преминаващи клиенти. Всеки, който ползва услугите на изискания Салон-32 е лично препоръчан и това го прави специален. Разговаряме с Гергана Александрова, козметик и собственик на Салон-32, за едни от най-търсените терапии през есенния сезон – пилингите.

Серумите неизменна част от грижата за кожата

Серумите се отличават от останалите козметични продукти по високото си съдържание на активни съставки. Притежават лека текстура, действат бързо и попиват мигновено, прониквайки в дълбочина на кожата. Точно заради това те се ползват като неразделна част в козметичните терапии. Разбира се, и като домашна грижа, тъй като са добра основа за крема и подсилват неговото действие.

КУПЕРОЗА – СИСТЕМЕН ПОДХОД В ЛЕЧЕНИЕТО

Забелязвайки симптоми и прояви на купероза, пациентите често се обръщат за помощ към козметолози и дерматолози. Но в доста от случаите мрежата от повърхностни разширени капиляри може да бъде симптом на много по-опасни заболявания. Необходимо да се разгледа в детайли куперозата, още повече, че с настъпването на студения зимен сезон това заболяване се обостря не по-малко отколкото през лятото.

РАЗШИРЕНИТЕ ВЕНИ МИТОВЕ, ЗАБЛУДИ И РЕАЛНОСТИ

Варикозните вени (т.нар. разширени вени или варици) са хронично прогресиращо заболяване на вените, изразяващо се в тяхното разширяване, удължаване и извиване. Разширените вени са основната и най-разпространена изява на хроничната венозна болест (ХВБ)

РОЗАЦЕЯ И ЧУВСТВИТЕЛНА КОЖА

Поредният специализиран мастерклас, организиран от сп. Beauty Woman премина при голям интерес и събра над 130 козметици от цяла България в столичния хотел “Рамада”. Мастеркласът бе посветен на съвременните методи за лечение на розацея и купероза, както и на разширени капиляри и вени – заболявания, с които козметиците доста често се сблъскват в своята практика. Лектор: Д-р Росица Денчева, Клиника REVERSE, Дерматологична клиника СОФИЯ

Серуми в козметиката

Едва ли има друго козметично средство, от което да се използват само няколко капки и същевременно да се постигне наистина впечатляващ ефект – гладка, тонизирана и свежа кожа, с изгладени фини линии и сияен тен. Става въпрос за козметичните серуми, които сякаш като с вълшебна пръчица изтриват умората от лицето и възвръщат младежкото излъчване. Разговаряме с Татяна Викторова и Виктория Викторова, козметици в студио за красота Его-Макс, за ролята на серумите в професионалните козметични терапии, какви проблеми на кожата решават и как правилно да се прилагат с оглед постигането на максимални резултати за клиентите.

Биореволюметрия биоревитализация + ремоделиране на лицето

Свежата, гладка и еластична кожа е визитната картичка на всеки човек. За съжаление обаче възрастовите промени не подминават никого. Деформиране овала на лицето, отпускане на ъгълчетата на устата или очите, множество бръчици и гънки – това е резултатът от изминалите години. Но не бива да се отчайваме. Съвременната наука се развива с изключително бързи темпове и всяка година се появяват нови и нови методи за подмладяване на лицето и тялото. Един от най-новите и със сигурност високоефективен метод е биореволюметрията.

КОНЦИТЕ НА ЖИВОТА - ЕСТЕТИКА НА БЪДЕЩЕТО

Майсторството на специалистите по контурна пластика достигна небивали висоти. До светлото бъдеще на кожата остава само една крачка. По време на провелото се през октомври в Лондон CCR Expo'17 (Clinical + Cosmetic + Reconstructive), водещо събитие в естетичната медицина във Великобритания, д-р Мария Тончева представи собствена иновация без аналог в света.

Професионална терапия за мазна и акнеична кожа

Терапията ACTI-BIOTIC ефикасно решава проблемите на мазната и акнеичната кожа благодарение на анти-хормоналното, антибактериалното, противовъзпалителното и детоксикиращото си действие. ACTI-BIOTIC почиства запушените пори и комедони и регулира мастната секреция.

Съвременно приложение на гликоловата киселина в Sweet Skin System

Над 130 козметици от цяла България присъстваха на мастеркласа „Розацея, купероза, разширени капиляри и вени” организиран от сп. Beauty Woman. Освен теоретична и практическа част, по време на събитието се проведе и изложение на фирми вносители на професионална и медицинска козметика и модерна апаратура. На щанда на представителите на Regenyal Laboratories бяха представени нови терапии на основата на гликолова киселина и линия козметични продукти за домашна употреба, третиращи бръчки, косопад, акне, белези от акне, петна, целулит и стрии.

Нова кислородна терапия Power Oxygen от Skeyndor

В началото на ноември над 130 козметици от цяла България присъстваха на мастеркласа „Розацея, купероза, разширени капиляри и вени”, организиран от сп. Beauty Woman. В рамките на провелото се по същото време изложение на фирми вносители на козметика и модерна апаратура, участниците в събитието имаха възможността да се запознаят с продукти на испанската професионална марка Skeyndor.