Марката B SYSTEM предлага мултифункционалната платформа M20-H3006, която комбинира 5 технологии в една компактна система за високоефективни процедури за тяло: кавитация, радиочестотен лифтинг (мултиполярна честота с шест полюса), криолиполиза, ултразвук и липолазер. Съчетаването на тези иновативни технологии в едно устройство е преимущество за всеки бюти терапевт.

1. Ултразвук 1 MHz
• Механично действие – предизвиква микромасаж на клетъчно ниво, увеличава проницаемостта на клетъчните мембрани, което води до подобряване на обменните процеси в клетките, спомага за разнасяне на целулитните натрупвания. Механичният микромасаж подобрява храненето и регенерацията на тъканите, придава на кожата блясък и еластичност, има обезболяващ и релаксиращ ефект върху мускулите.
• Термично действие – повишава локално температурата в тъканите с 1–2°С, което ускорява метаболитните процеси с около 13%, а също така и микроциркулацията. 
• Физико-химично действие – свързано е с въздействието върху вътреклетъчните структури. Ултразвукът стимулира производството на ензими и на хиалуронова киселина, активизира клетъчното делене, усилва синтеза на колаген и еластин от фибробластите. Може да се въвеждат различни серуми, маски и кремове с активни вещества против целулит, за стопяване на мазнини и за стягане на кожата. За оптимален резултат се препоръчват 10–12 процедури, които се провеждат 2 пъти седмично. При наличие на излишни килограми броят им се увеличава до 20, като, разбира се, са необходими специално подбрани физически упражнения и подходяща диета за по-бързо намаляване на теглото и влизане във форма. 

2. Кавитация
Мощната ултразвукова вълна води до образуване на газови микромехурчета в мастната тъкан. Мехурчетата се спукват заради промените в налягането (преминават през различни нива на налягане), в резултат на което се разрушават клетъчните мембрани на мастните клетки в третираните зони. Триглицеридите, съдържащи се в мастните клетки се превръщат в свободни мастни киселини, които се изливат в междуклетъчното пространство и по естествен начин се извеждат от организма. Постига се максимален ефект на топене на мазнините и намаляване големината на мастните клетки. 

3. Криолиполиза
Неинвазивна процедура, която се базира на охлаждаща технология насочена към унищожаване на мастната клетка. Този метод е създаден, усъвършенстван и доказан от дерматолози от Медицински университет Харвард. Техните проучвания и анализи показват, че мастните клетки са по-уязвими към студ, отколкото заобикалящата тъкан. Криолиполизата протича при контролирана ниска температура, мастните клетки в третираната област се замразяват и трайно се унищожават. Методът е неинвазивен и е алтернатива на хирургичната липосукция.

4. RF (радиочестотен лифтинг)
Радиочестотата прониква на дълбочина 1–5 см и достига хиподермата, където предизвиква загряване на мастната тъкан и стартиране процес на липолиза. От друга страна дълбокото затопляне спомага за стягането на колагена в дермата и подкожната тъкан, като същевременно стимулира образуването на нов колаген. В резултат кожата е по-стегната и гладка, с подобрена текстура и жизнен тонус. Ефектът е видим веднага и продължава да се разгръща след лечението. Трите вида сонди-апликатори генерират радиочестоти с многополюсно излъчване и позволяват третиране на големи зони от тялото и лицето.

5. Липолазер 650 nm
Low Level Laser (light) Therapy (LLLT) е нискоинтензивна лазерна терапия (т.нар. липолазер терапия). Неинвазивна, нетермална терапия, която подпомага трансфера на мазнини, като повишава метаболизма на мастната клетка. LLLT ефикасно редуцира обема на мастните клетки, неинвазивно оформя контурите на тялото и намалява целулита, без никакви странични ефекти. 

Свързани статии