В края на юни в известните столични клиники по естетична дерматология Aesthe Clinic Beauty и Естедерм се състоя специализирано практическо обучение за работа с иновативния апарат за радиочестотна липосукция и фейслифтинг Face Tite. Обучението бе водено от известния италиански естетичен хирург д-р Пиер Паоло Ровати, който постига изключителни резултати с помощта на Face Tite при своите пациенти за подмладяване на лицето и шията.

В практическото обучение за работа с най-новата си придобивка – апаратът Face Tite взеха участие българските дерматолози д-р Радина Денкова, д-р Дончо Етугов, д-р Ива Стоилова и хирургът д-р Калоян Денков. Утвърдените специалисти засега са първите и единствените в България, които ще работят с авангардния апарат Face Tite за радиочестотна липосукция и лифтинг на лице и шия. Официален вносител на Face Tite за България е фирма Бул Мед Консулт.
Face Tite гарантира постигане на невероятни резултати за пациентите при минимална инвазивност и много кратък възстановителен период. Апаратът използва т.нар. RFAL технология (радиочестотна асистирана липолиза), която термично атакува подкожната мазнина и стяга колагеновата тъкан за оформяне и контуриране на лицето и малки участъци от тялото. Малкият диаметър на накрайника осигурява минимален разрез и намалява значително времето за възстановяване. RFAL гарантира много по-малко травмиране на тъканите в сравнение с традиционния оперативен лифтинг и намалява с 20-30% постоперативните странични ефекти като посиняване и подуване. Контролираната енергия с регулируема температура максимализира използването на радиочестотата в третираната зона, като защитава срещу прекомерно загряване и намалява риска от термични травми. Резултатът, постигнат с Face Tite е невероятен и се запазва в рамките на 7-8 години. С Face Tite ефективно се отстранява двойната брадичка и отпускането на тъканите в долната третина на лицето – неизбежен естетичен проблем с напредване на възрастта, постига се стягане и лифтиране на кожата, както и перфектно контуриране овала на лицето.

Ексклузивно интервю с д-р Пиер Паоло Ровати, както и експертните мнения на родните ни специалисти д-р Денкова, д-р Етугов, д-р Стоилова и д-р Денков очаквайте в следващия брой на списание Beauty Woman.

Свързани статии