Светлана Кръстева е собственик на естетични и лазерни клиники Skin Line във Варна и София. Tя има 16-годишен опит в естетичния сектор като управител на клиниките. Участва в множество обучения и международни конгреси, свързани с мениджмънт и представяне на новости в естетичната медицина и козметологията.

Г-жо Кръстева, вие отдавна работите с апарата Venus Legacy за лице и постигате страхотни резултати при вашите клиенти. Моля, разкажете повече за терапията?  
В клиники Skin Line имаме удоволствието да предлагаме ексклузивна терапия - лифтинг на лице, за сияен тен и магнетично излъчване, любима и предпочитана от много холивудски звезди. Тя е ритуал за красота с моментален лифтинг ефект, който се извършва непосредствено преди важно събитие и гарантира бляскаво появяване на червения килим. Кожата придобива изключително свеж вид, с блясък и сияйност. Терапията със специалния накрайник за лице на Venus Legacy (единственият медицински апарат с FDA сертификат за борба с целулита и отпуснатата кожа) използва патентованата 4D технология - мултиполярна радиочестота (RF), пулсиращи магнитни полета (PEMF) и VariPulse технология (VP). Уникалната комбинация  между тези енергии равномерно загрява дълбоките слоеве на кожата и тъканите. Термалната стимулация и импулсното всмукване подобряват лимфния дренаж, намаляват обема на мастните клетки, ускоряват синтеза на колаген и еластин и активират естествените оздравителни процеси. Venus Legacy оформя и скулптурира неоперативно лицето, стяга и витализира кожата на шията и деколтето, изглажда фините линии и бръчки. Процедурите с този апарат са най-търсените в областта на медицинската естетика в световен мащаб, като годишно се извършват над 3 милиона от тях!

Какъв е ефектът?
Всички пациенти регистрират забележителен лифтинг ефект веднага след първата процедура. Кожата е свежа и тонизирана, овалът на лицето стегнат, скулите са оформени и подчертани, а двойната брадичка видимо намалена. Терапията изглажда бръчките около устата, редуцира торбичките и сенките около очите, стяга и освежава кожата на шията и деколтето. В дългосрочен план терапиите стимулират производството на колаген и еластин, намаляват обема на мастните клетки, скулите са по-изразени, а овалът е контуриран. 

Как работи радиочестотата?
Мултиполярната радиочестота загрява равномерно тъканите отвътре навън, като ускорява метаболизма, засилва кръвообращението и лимфния поток в зоната. Увеличава FGF-2 протеина, който стимулира клетъчната мембрана да стане по-рехава. Триглицеридите, които се намират в мастните клетки се разбиват и мастните киселини се източват през рехавата мембрана. Мастните клетки се дренират и свиват обема си. Стимулира се и неоколагенезата, както и създаването на нови кръвоносни съдове и дермални фибробласти в третираните зони. Фибробластите на свой ред увеличават колагеновите и еластиновите фибри. Резултатът е стегната, еластична и гладка кожа.

Защо препоръчвате именно Venus Legacy на своите клиенти? 
Мултиполярната радиочестота на Venus Legacy е уникална поради това, че прониква равномерно и концентрирано върху цялата обработвана повърхност. Тя загрява тъканите бързо, безболезнено и плътно в дълбочина до 3,5 см, достатъчна да обхване подкожието и мастните натрупвания. Доставената енергия не се разсейва в други части на тялото, а е концентрирана в третираната зона, което дава възможност с Venus Legacy да се работи и при пациенти с хормонални проблеми. Venus Legacy е апаратът, който използва мултиполярна радиочестота с най-висока мощност - 150W. В същото време тя е безопасна и щадяща кожата.  Нововъведението RealTime Thermal Feedback - интегриран термометър за анализ на кожата в реално време, следи температурата на третираната зона за равномерно и постоянно загряване на тъканите и минимализира риска от изгаряне. В Skin Line имаме опит с различна апаратура, използваща радиочестота и сме се убедили с времето, че тя е много успешна технология. Но с въвеждането на Venus Legacy в нашите клиники наложихме качествено нов стандарт и постигаме изключителни резултати. За разлика от други апарати за радиочестотен лифтинг Venus Legacy използва и Пулсиращите магнитни полета (PEMF), които стимулират по-доброто кръвоснабдяване на третираната зона и производството на нови кръвоносни съдове, а технологията VariPulse позволява регулирано импулсно всмукване за дълбоко проникване на енергията в тъканите, лимфен дренаж и стимулиране на кръвообращението. Venus Legacy осигурява висока степен на безопасност и комфорт на процедурите. Предимство на апарата е възможността успешно да се комбинира с други естетични терапии и да се прилага целогодишно. В клиники Skin Line извършваме терапията като предварително подготвяме кожата с дълбока рескулптурираща механостимулация и така увеличаваме многократно резултата. 

Колко процедури са нужни за постигане на пълния ефект?
 Пациентите със задоволство установяват изключителен лифтинг ефект и подобряване вида на кожата си още след първата процедура, тъй като Venus Legacy загрява в дълбочина и по време на цялата процедура поддържа постоянна температура от около 42°С в дълбоките кожни слоеве. Обновяването на клетките и създаването на нови кръвоносни съдове и дермални фибробласти изисква повече време. Необходимо е да се създаде навик – повтарящи се действия, които да бъдат запомнени от клетките и да бъдат изпълнявани от тях. Благодарение на Venus Legacy организмът свиква да се самоподдържа в добра форма. За постигане на траен резултат се препоръчват 6-8 процедури веднъж седмично, а ефектът продължава над 18 месеца!

Кои хора не е добре да се подлагат на тази процедура?
Радиочестотата и технологията на пулсиращите магнитни полета се използват в традиционната медицина от десетилетия и са абсолютно безопасни и ефективни. Разбира се, има състояния и заболявания, при които терапията не е препоръчителна. Такива са активно възпаление и/или инфекция на третираната зона, заболявания, стимулирани от топлина, при зони с разширени вени и спукани капиляри, активни алергии, изгаряния, при наличие на отворени или незараснали пресни рани. Процедурата не е препоръчителна за бременни и кърмещи, както и за пациенти с онкологично или неконтролирано заболяване на щитовидната жлеза.

При какъв тип кожа ефектът е най-ясно изразен?
Терапията с Venus Legacy е подходяща за всяка възраст и тип лице, но  особено успешна е за контуриране на по-обемни и „по-тежки“ лица. Тъй като Venus Legacy дренира и свива  мастните клетки, трансформацията при такива лица е много изразена – овалът на лицето се стяга и контурира, редуцират се мастните натрупвания в бузите и двойната брадичка, скулите се подчертават, намалява оточността и обема на лицето. Едновременно с това, процедурата осъществява и цялостен лифтинг и стягане, което я прави незаменима при отпусната кожа.

Терапията работи ли за премахване на двойна брадичка? 
Двойната брадичка е проблем, който тормози голяма част от пациентите и със задоволство мога да кажа, че с Venus Legacy имаме сериозно средство за справяне с него. Апаратът въздейства върху мастните клетки като намалява обема им и едновременно с това стяга кожата. При извършване на курс от няколко процедури веднъж седмично зоната на двойната брадичка видимо се променя, което от своя страна трансформира и целия овал на лицето.

Може ли да се прилага върху млада кожа и в какви случаи? 
Грижата за кожата трябва да започне още в млада възраст, като целта тук е по-скоро превенция, отколкото корекция. Когато говорим за млада кожа, процедурите с Venus Legacy ще отложат във времето по-сериозни естетични интервенции, тъй като са чудесно средство за съхраняване на младежкия вид. При повяхнала кожа с торбички и сенки под очите, Venus Legacy стимулира по-доброто кръвоснабдяване и обогатяването на клетките с кислород. Термалната стимулация ускорява синтеза на колаген и еластин и активира естествените оздравителни процеси. Кожата се освежава и възвръща сияйността си.     

Свързани статии