Италианският концерн за медицински лазери QuantaSystem пусна свръхмощен александритен лазер – Thunder. При създаването на апарата производителят се фокусира в разработването на ненадминат по мощност, бързина и ефективност лазер за епилация на трудно податливите светли и тънки косми. Thunder превъзхожда по мощностен капацитет двата основни американски конкурента с 25%. И за да няма съмнение кой е фаворитът сред александритните лазери, QuantaSystem дава възможност лазерът да бъде поръчван и с удвоена мощност, което гарантира първото й място за дълги, дълги години напред.

Иновациите в лазера съвсем не спират дотук. Thunder се различава от наличните александритни технологии с още три брилянтни инженерни нововъведения. Повишавайки честотата на лазера, производителят е помислил за комфорта на пациента и апаратът предлага както стандартната епилация, така и безболезнения SHR режим, а той както е известно, може да бъде използван целогодишно дори и при тен на кожата.

Thunder-spots.jpg

Втората иновация е въвеждането на квадратно работно петно, минимизирайки  процента на презастъпване до минимум. Съчетанието между квадратния профил на работното петно с размер до 24 х 24 мм и голямата мощ на апарата прави Thunder най-бързият александритен лазер на пазара. При него епилацията на цял мъжки гръб се постига за рекордните 4 минути в режим на сканиране и 6 минути в режим на ръчна епилация!  Третата технологична хитрост е, че Thunder може да бъде поръчан с втора лазерна глава на база Nd:YAG (1064 nm) лазер, чието лъчение се миксира с александритното (755 nm), давайки ефективност на епилацията и при дълбоко разположените космени фоликули. И ако си мислите, че новостите при Thunder  свършват дотук, се лъжете, защото този нов александритен източник позволява работа и в къси импулси (300 µs), което съчетано с Nd:YAG лазер го прави ненадминат дерматологичен апарат, покриващ 80% от терапиите в лазерната естетична медицина - от премахване на пигментации до третиране на съдови проблеми. 

Thunder1.jpg

На българския пазар Thunder се предлага от фирмата „Лайтсистемс“, чийто екип е без конкуренция в компетентността и нивото на поддръжка на медицинска лазерна апаратура, като до този момент в дългогодишната си практика (над 10 години), фирмата не е допуснала техен апарат да бъде върнат за техническо обслужване при производителя й. 

За контакти:
Лайтсистемс ЕООД
тел: +359888661735
www.light-sys.com

Свързани статии