DermiumLab е нова концепция в химичните пилинги – монокиселини и готови смеси от киселини за третиране на специфични кожни проблеми + ексклузивна пост-пилинг регенерираща терапия за постигане на оптимални резултати в процеса на обновяване на кожата + активни козметични продукти за поддържане у дома.

Мраката предлага пилинги с AHA и BHA и контролирано  pH 1.5-2.5, които позволяват провеждането на контролирани процедури в кабината, както и допълващи пилингите козметични продукти.
Основното приложение на AHA и ВНА пилингите е ексфолиране, изсветляване и изравняване на тена, потискане на пигментацията, заличаване на тъмни петна и белези от акне, редуциране на активно акне, третиране на инфламаторно не-цистично акне и упорити комедони, премахване на фини бръчки и стимулиране естествения синтез на колаген, обновяване на фотостареещата кожа.
Нова концепция на химичните пилинги
DermiumLab е серия козмецевтични продукти на холдинга Ginper Group, които допълват естетичните медицински терапии. Процедурата е минимално инвазивна и води до бърза регенерация на кожата, посредством контролирана апликация на киселини. Безопасността и ефективността на пилингите са категорично доказани от проведените многобройни клинични тестове. Приспособени са за различна употреба - гел или разтвор, като геловете са с по-бавна пенетрация в кожата. В опаковката на всяка киселина е включен и неутрализатор (спрей) с рН 8, обогатен с революционния Peptide CA-6 със силен успокояващ ефект. Предлага се и богата серия клиентски продукти, които съдействат за постигане на по-добри резултати след пилинга. 

_DSC0243.JPG

Пост-пилинг регенерираща терапия
Този пакет се използва между пилинг процедурите и в продължение на 7-10 дни след последната терапия, винаги съобразно предписанието на терапевта.
Пакетът включва: Cleaning Gel Post-Peeling - натурален почистващ сапун, който не причинява възпаления и не изисква измиване с вода; SOS Moisturizing Cream Post-Peeling - хидратиращ дневен крем, богат на скуален, NMF и флуориран полимер (втора кожа), който защитава кожата от външните фактори и й позволява да диша; SOS Regenerating Cream Post-Peeling - подхранващ нощен крем, богат на витамин С и Pro-Renew Complex CLR - стимулира синтеза на ключови компоненти на клетъчното обновяване на кожата; Sun Cream SPF 50+ Post-Peeling - слънцезащитен крем с последно поколение слънчеви филтри, които осигуряват висок фактор на защита с по-малко от половината количество филтри. 
След провеждането на химичния пилинг, използването на ексклузивния пост-пилинг пакет у дома е от съществено значение за постигане на оптимални резултати в процеса на възстановяване на кожата.
Активните вещества в пост-пилинг регенериращата терапия са: Рro-Renew Complex CLR (лизат на Lactococcus lactis) – увеличава синтеза на основни протеини и ензими, подобрява структурата и качеството на кожата, повишава защитната й функция и клетъчната кохезия; витамин С – стимулира синтеза на колаген, подобрява еластичността на кожата и стимулира клетъчното обновяване; скуален – емолиент, идентичен на човешката кожа, който предотвратява алергичните реакции, осигурява влага и защита; NMF – комплекс от урея, захари, лактати, алантоин и хиалуронова киселина, подобен на естествения овлажняващ фактор на кожата; Peptide CA-6 – блокира специфични инфламаторни биохимични клетъчни рецепторни вериги; дермо-съвместим емулгатор. 
Професионални продукти - монокиселини

_DSC0213.JPG

Гликоловата киселина е една от най-използваните алфахидрокси киселини. Представена е в концентрации 20%, 45% и 70%. Молекулата й е много малка, което обуславя бързата трансепидермална пенетрация. Подпомага  първоначалната кератолиза, ускорява проникването на другите киселини и стимулира синтеза на колаген. Индикациите за приложение са: фотостареене, дискератоза, хиперкератоза, акне, себорея и меланоза.
Млечната киселина участва в поддържането на рН стойностите на кожата в интервала 5,5–6,00 и е естествен хидратант – привлича водните молекули към роговия слой. Също така активира синтеза на серамиди и модулира защитните функции на кожата, стимулира хомогенната дисперсия на меланина, инхибира тирозиназата и блокира меланогенезата. Предлага се в концентрации 30% и 50%. Прилага се при депигментиращи и антиейджинг процедури. 

_DSC0210.JPG

Салициловата киселина е бетахидрокси киселина с изразен комедолитичен, кератолитичен, адстрингентен и противовъзпалителен ефект. Във високи концентрации предизвиква „фрост” ефект (бяла епидермолиза нa комедоните и акнеичните цисти). Прониква лесно в пилосеборейните канали и контролира мастната секреция. Комедоните могат лесно да бъдат отстранени, предотвратява се и размножаването на бактериите. Предлага се в концентрации 10% и 20%. Индикациите за приложение са: акне, мазна кожа, себорея.
Бадемовата киселина е AНА, изолирана чрез хидролиза на горчиви бадеми. Молекулата й е голяма, затова и времето за пенетрация в роговия слой е по-дълго. Не предизвиква сърбеж и възпаления. Стимулира синтеза на колаген, еластин и ГАГ в папиларната дерма, има депигмениращо действие, приложима е и за по-тъмните фототипове кожа. Представена е в концентрации 30% и 50%.
Използва се при терапии за мазна и склонна към акне кожа, както и антиейджинг и депигментиращи процедури.
Професионални продукти – киселинни смеси
Пилингът за акнеична кожа е комбинация от салицилова и бадемова киселина, регулира количеството мазнини в мастните фоликули и неутрализира P. acnes, отговорни за акнеичните инфекции. Подходящ е за терапия на активно акне или акне в обратно развитие, при комедони, замърсени пори и др. 
Депигментиращите пилинги на DermiumLab са представени в 3 варианта от смеси: 2 комбинации от млечна и бадемова киселина с различни концентрации за отстраняване на пигментните петна и комбинация от млечна, бадемова и гликолова киселина, предназначена за третиране на упорити пигментации или мелазма. 
Антиейджинг пилингът съдържа салицилова, гликолова и бадемова киселина, възстановява блясъка и еластичността на кожата и заличава фините бръчки.
Другите професионални продукти на DermiumLab са: неутрализиращ лосион с рН 8, който се прилага по преценка на професионалиста в случаи на завишена пост-пилинг реакция или при силно реактивна кожа; SOS Крем – хидратиращ крем, който напълно защитава кожата от външните фактори, позволявайки й да диша; Hydrating Skin Protector – вазелинов гел, обогатен с бизаболол за защита на лигавиците по време на пилинг процедурите.      

Свързани статии