Козметика с фитоестрогени

На фитоестрогените се залагат големи надежди за забавяне на възрастовите промени, наричат ги „ключът за младост“ и „враг номер едно на стареенето на кожата“. Каква всъщност е ролята на фитоестрогените в козметичните продукти?

Глината в козметиката

Различните видове козметична глина помагат в борбата със следите на времето, нормализират себумната секреция, премахват възпаленията и несъвършенствата по кожата. Глината в козметиката може да се използва както в чист вид, така и в качеството си на ингредиент в състава на различни продукти. Основна съставка на глината са силикатите, на които се дължат и добрите й пластични свойства. Също така съдържа голямо количество минерални соли и микроелементи, като желязо, цинк, калций, алуминий, магнезий, калий.

Милиумите - неприятен козметичен дефект

Сред многото дерматологични заболявания и дефекти на кожата нерядко се срещат милиумите или т.нар. още бели точки. Преимуществено се локализират под очите и по горния клепач, по-рядко - в областта на скулите, челото, шията и изключително рядко - на други участъци от тялото. Милиумите не се смятат за опасни за здравето, но са неприятен козметичен дефект.

Уъркшоп „Терапии за заличаване на белези и стрии“

Фирма „Селект Козметикс“ ООД, представител на швейцарската професионална козметика Selvert Thermal, провежда всяка първа неделя от месеца практически семинари в своето представително студио Атенеа в кв. Лозенец, София.

Слънцезащитата - категорично необходима и за устните

Днес много хора използват слънцезащитни продукти за лицето и тялото, но забравят да защитят... устните си. А деликатната кожа на устните също се нуждае в не по-малка степен от фотозащита, категорични са експерти в областта на козметологията.

Коленете - красиви и стегнати на всяка възраст

След 45-годишна възраст кожата в областта на коленете започва да губи своята еластичност, постепенно се отпуска и увисва. Това не означава, че жените трябва да крият коленете си носейки само панталони или дълги поли. Днес има много апаратни и козметологични процедури, както и иновативни методи за профилактика и корекция на възрастовите изменения, включително и за зоната на коленете.

Липоми по тялото и методи за лечение

Липомът е доброкачествено образувание, което се формира от мастните клетки в подкожната мастна тъкан, като често е разположен в съединителнотъканна капсула. Някои видове липоми могат да проникнат между мускулите и кръвоносните съдове, да се формират във вътрешните органи или ретроперитонеалното пространство, възможно е да засегнат и костите.

Alma Beauty комплексни високотехнологични решения за естетичната практика

Днес в световен мащаб все повече се налагат медиспа центровете, където благодарение на синергичната работа на ДЕРМАТОЛОЗИ, ПЛАСТИЧНИ ХИРУРЗИ И МЕДИЦИНСКИ КОЗМЕТИЦИ, пациентът може да получи цялостна услуга. Най-важният фактор за добра и успешна естетична практика е качеството на Предлаганата услуга, което зависи от наличието на качествени апаратура и продукти, добре обучен персонал, който непрекъснато обогатява познанията си, както и отговорно отношение към клиента.

Семинар „Красотата в градската среда“ на Селект Козметикс

На 4, 5 и 6 юни 2017 г. във Винен и СПА комплекс Старосел фирма „Селект Козметикс“, представител на Selvert Thermal, проведе семинар на тема „Красотата в градска среда“, на който бяха представени продукти и терапии за защита на кожата от замърсената градска среда.

JMF COSMETICS - Любов, страст и отлични познания за кожата

Изминаха вече 25 години от навлизането на ексфолиращите киселини в медико-козметичния отрасъл. Безброй проучвания потвърждават тяхното действие, обявявайки ги за незаменим помощник за разкрасяване и подсилване на блясъка на кожата още от първата им употреба. Резултатът е незабавен, а действията – многобройни: ексфолиране и възстановяване на кожата, стимулиране на клетъчната регенерация, увеличаване синтеза на колаген, хиалуронова киселина и еластин, отстраняване на хиперпигментни петна, белези и стрии, намаляване на комедони и епидермални кисти, изявен антисептичен ефект върху гнойните пъпки и видимо подобрение на мазната и склонна към акне кожа.

Център за професионално обучение „Арлет“

Център за професионално обучение „Арлет“ е създаден от г-жа Красимира Янева и е лицензиран към НАПОО към МОН. От месец февруари тази година разполага с нова учебна база, подходящо оборудвана за теория и практика на обучаващите се. Преподавателският състав е от оторизирани обучители, правоспособни за преподавателска дейност, лекции се изнасят и от специалисти дерматолози. Базата е с модерни козметични уреди и апаратура. Разговаряме с г-жа Красимира Янева за предлаганите курсове, какво включва обучението и какви са нейните препоръки за успешна реализация на бъдещите професионалисти.