Радиочестотен микронидлинг

Иновативните технологии в апаратната козметология все повече изненадват със своята ефективност. Едни от последните апарати, които се появиха на световния козметичен пазар съчетават биполярна радиочестотна технология с микронидлинг и осигуряват много добри резултати в борбата с белезите на времето.

B SYSTEM Съвкупност от модерни решения в една компактна система

Общите интереси, взаимните цели и споделената отговорност водят до успех в развитието на всеки един бизнес – това е мотото на фирма IPL-Center , вносител на модерната апаратура B SYSTEM за козметични салони. Апаратите и оборудването, които предлага B SYSTEM в ценови аспект са без аналог за българския пазар, а качеството е на много високо равнище. Разговаряме с г-н Николай Стоев, собственик на B SYSTEM за предизвикателствата в този бизнес, за необходимостта от мултифункционалност на съвременната козметична апаратура, както и за начините, по които се гарантира високото качество на предлаганите апарати.

Карбокси терапия за лице с технология Coolifting

Coolifting е модерна неинвазивна технология за красота, която ефективно и само в рамките 5 минути подмладява и променя визията на дамите и господата. Само за 5 минути се заличават 10 години от реалната възраст с помощта на CooLifting – революционно оръжие за подмладяване, заредено с въглероден диоксид.

Основни пречки и предизвикателства в третирането на целулит

Целулитът или т.нар. портокалова кожа не е женски каприз, а естетична патология, която се заражда в тъканите, най-вече в свързващите влакна, в резултат от въздействието на различни фактори - стрес, хормони, неправилно хранене, замърсена околна среда, недостатъчна двигателна активност и др.

Оксигенация на тъканите

Кислородът е изключително важен за нормалното протичане на всички процеси в нашия организъм, включително и в клетките на кожата. Човек може да издържи няколко дни без вода, но само 4 минути без кислород, след което започва увреждане на мозъчните клетки. Кислородът е свързан с клетъчното дишане и на практика е „храна“ за нашите клетки. Всяка клетка се нуждае от кислород, за да произвежда енергия под формата на аденозинтрифосфат (АТР) и това е най-важният метаболитен процес, който се нарича клетъчно дишане.

Основни типове стареене и методи за противодействие

Всяка жена старее по различен начин. При едни дами още след 35 години кожата на лицето е със сивкав, повяхнал тен, осеяна е с пигментни петна, а около очите се виждат предателските бръчки „пачи крак“. Други жени на 50-годишна възраст могат да се похвалят с гладка и жизнена кожа. В голяма степен сценарият на остаряване е предопределен от наследствеността, но това не означава, че трябва да се примирим с издайническите белези. Експертите различават 4 основни типа на стареене, които изискват различни методи за въздействие.

Medik8 Въздействие на замърсената околна среда върху кожата. Научни данни и иновативни решения.

Според данни на СЗО от 2016 г. 9 от 10 души на планетата дишат замърсен въздух. Всяка година в Европа се регистрират 467 000 случая на преждевременна смърт, причинена от замърсяването на въздуха. България също е сред страните в Европа с най-висока степен на замърсеност на въздуха. Основните заболявания, свързани със замърсената околна среда са: сърдечно-съдови инциденти, заболявания на сърцето и дихателна недостатъчност. Сред най-големите замърсители на въздуха са фините прахови частици, полицикличните ароматни хидрокарбони (PAHs), летливите органични съставки (VOCs), тежките метали, оксидите, озонът и цигареният дим.

DermiumLab нова концепция в химичните пилинги

DermiumLab е нова концепция в химичните пилинги – монокиселини и готови смеси от киселини за третиране на специфични кожни проблеми + ексклузивна пост-пилинг регенерираща терапия за постигане на оптимални резултати в процеса на обновяване на кожата + активни козметични продукти за поддържане у дома.

Липоевата киселина – мощен антиоксидант и помощник в борбата със стареенето

Липоевата киселина се синтезира в малки количества в нашия организъм, но с напредване на възрастта този процес се забавя значително. Изключително важна е за здравето и красотата на кожата, тъй като е мощен антиоксидант, неутрализиращ действието на свободните радикали (високоактивни молекули, генериращи се под влиянието на слънчевата радиация, замърсената околна среда и други вредни фактори), които ускоряват процеса на стареене.

Семинар на френската професионална марка Yon-Ka

На 18 май 2017 г. в Новотел София се проведе семинар на френската професионална марка Yon-Ka на тема Time Resist – ДА УСТОИМ НА ВРЕМЕТО. Специални гости бяха г-жа Соня Дурандо, международен трейнинг мениджър на Yon-Ka Paris и г-жа Селин Рейнал, мениджър продажби на Yon-Ka Paris за Европа и Азия. На семинара присъстваше и очарователната Елен Колева, посланик на Yon-Ka България, която сподели, че ползва продуктите от дълго време и е влюбена в марката както заради 100% естествените съставки, така и заради ефективните резултати.

Приложение на радиочестотата в козметологията

В съвременната козметология съществуват много възможности за корекция на естетичните недостатъци на кожата. Апаратната козметология заема голяма част от терапевтичните методи на работа. Една от най-разпространените съвременни процедури е с използването на радиочестотни апарати. От научна гледна точка радиочестотата (Radio Frequency) представлява метод на въздействие върху тъканите с електрически ток в радиочестотния диапазон.

Г-жа Екатерина Тодорова: „Уникалният пилинг Green Peel гарантира здрава и красива кожа само за 5 дни“

По време на Третия дерматокозметичен симпозиум Beauty Woman г-жа Екатерина Тодорова, собственик на фирма „Динамика 2000“ представи пред телевизия In Life уникалния пилинг Green Peel на немската професионална козметична марка Dr. med. Christine Shrammek.