Днес в световен мащаб все повече се налагат медиспа центровете, където благодарение на синергичната работа на ДЕРМАТОЛОЗИ, ПЛАСТИЧНИ ХИРУРЗИ И МЕДИЦИНСКИ КОЗМЕТИЦИ, пациентът може да получи цялостна услуга. Най-важният фактор за добра и успешна естетична практика е качеството на Предлаганата услуга, което зависи от наличието на качествени апаратура и продукти, добре обучен персонал, който непрекъснато обогатява познанията си, както и отговорно отношение към клиента.
СПЕКТРО ГРУП вече десет години е българският лидер в дистрибуцията на иновативни световни брандове в областтта на дерматологията и естетичната медицина. Официален представител е на: Alma Lasers, Laboratoires Teoxane, General Topics и Promoitalia Group. Тя е единствената компания в бранша, осигурила на своите контрагенти съпътстващ дейността им демо-център за обучения при работа с апаратурата и продуктите, които предлага на пазара. Фирмата осигурява мощна корпоративна подкрепа на клиентите си по отношение както на усъвършенстването им, така и на сервизното обслужване на медицинската апаратура. 
Alma Beauty е линия апарати, специално разработена за медицински козметици, част от бранда Alma Lasers, който предлага висок клас медицинска апаратура. Иновативните решения на Alma Beauty рестартират и ускоряват естествените процеси за възстановяване на кожата, гарантират висока ефективност, надеждност и безопасност на терапиите и постигане на естествена красота. Компанията е глобален иноватор в лазерните, светлинно-базираните, радиочестотните и ултразвукови технологии, прилагани за медицински, естетични и хирургични цели.

Alma Beauty Remove 
Лазерната епилация е в топ 5 на нехирургичните процедури в света и продължава да е сред най-бързо растящите процедури, като търсенето й е както от жени, така и от много мъже. В основата на системата е 810 nm диоден лазер, а комбинацията от трите иновативни технологии SHR, In-motion и Glacial Tech осигурява безболезнена, безопасна и високоефективна процедура. Патентованата SHR технология гарантира постепенно загряване на дермата до ниво, при което се уврежда трайно косменият фоликул. In-motion техниката позволява многократно движение на апликатора върху зоната за терапия, като се въвежда енергия в голяма зона, а не само върху фоликула. Загрява и уврежда всички фоликули в зоната и осигурява пълно покритие, без пропуски. Glacial Tech технологията охлажда продължително кожата по време на терапия, като студеният сапфирен кристал свежда до минимум риска от повърхностно изгаряне. Alma Beauty Remove е доказано ефективен и безопасен за всички фототипове (I-VI) кожа, включително и кожа с тен. SHR поетапното загряване минимализира риска от изгаряне, независимо от количеството пигмент. До минимум е сведен и рискът от хиперпигментации след процедурата.

Alma Beauty Reform 
Модерен апарат за оформяне и стягане на лице и тяло, гарантиращ комфортни процедури и липса на възстановителен период. В основата на Alma Beauty Reform е иновативна технология, която успешно се справя с белезите на стареене по лицето – бръчки, отпусната и атонична кожа, а за тяло – оформяне, стягане и редукция на целулит. Патентованата UniPolar радиочестотна технология осигурява фокусирано и мощно загряване до 20 mm дълбочина. Електрическото поле с честота 40.68 MHz причинява ротация на водните молекули в тъканта и се създава триене, което води до ефективно затопляне. Накрайникът UniFace & Body работи посредством единичен електрод, повишава и поддържа температурата в кожата между 42–48°C, без да причинява дискомфорт на пациента. Снабден е с механичен масажор, който подобрява лимфния дренаж. CoaxiPolar е накрайник за лице, който също излъчва 40.68 MHz RF, работи посредством два електрода, като се достига до 6 mm дълбочина в кожата и се поддържа температура 42–48°C. Резултатите са моментално стягане, реструктуриране на кожата, придаване на блясък и превенция на стареенето. Интегрираното в апликатора охлаждане осигурява комфорт за пациента. Отсъстват странични ефекти като болезненост и подуване. Клиентите могат да се върнат към нормалните си занимания незабавно след процедурата. Micropeel накрайникът използва уникалната Microplasma технология, чрез която се извършва т.нар. микроплазма пилинг или микроперфорации за подмладяване на кожата. Броят процедури най-често е 4-6 за постигане на оптимален ефект.

Alma Beauty Rejuve 
Авангардна технология за изравняване тена и текстурата на кожата, премахване на различен тип съдови и пигментни лезии, включително розацея, както и класическо фотоподмладяване, с гарантиран и видим ефект. Alma Beauty Rejuve е подходящ за третиране на всички типове кожа благодарение на Dye-PL технологията, която позволява чрез ограничаване на светлината между 500 и 600 nm да се повлияват пигментни и съдови лезии с малък диаметър. Осъществява се оптимална абсорбция от хромофорите меланин, хемоглобин и оксихемоглобин за селективна фототермолиза. Ефектът е сравним с лазерна терапия, но съчетан с безопасността и опциите на пулсовата светлина.
Dye-PL технологията използва специфичен филтър за стесняване спектъра на светлината: 
• Dye-VL 500-600 nm за по-светла кожа.
• Dye-SR 550-650 nm за по-тъмна кожа.
Технологията AFT (Advanced Fluorescence Technology) е съвременна форма на IPL, която конвертира ненужната UV светлина в такава с оптимален спектър и съответно по-ефективна енергия при всеки импулс. 
Апаратът включва още High Power NIR технология (инфрачервени лъчи) за стягане на кожата на лицето и тялото, както и SHR накрайник за безболезнена и ефективна епилация. Процедурите се извършват посредством In-motion технология. Интегрираното в апликатора охлаждане осигурява комфорт за пациента. Отсъстват странични ефекти като болезненост и подуване. Клиентите могат да се върнат към нормалните си занимания незабавно след процедурата.

Alma Beauty Reboost  
Апаратът таргетира проблеми с пигментни и възрастови петна, омазняване, дехидратация, фини линии и бръчки, загуба на еластичност на кожата. Използва Micro-needling технология, при която образуваните микроканали позволяват по-лесно проникване на активните вещества към вътрешните слоеве на кожата. Посредством тази технология се стимулира синтез на колаген и еластин с минимално увреждане на епидермиса. Благодарение на ултразвука се осигурява проникване на активните съставки в дълбочина на тъканите. Процедурата може да се прилага при всеки тип кожа, целогодишно. PixelPen накрайникът се състои от 12 микроигли от неръждаема стомана, които проникват на 0,25-2 mm дълбочина в кожата. Консумативът е еднократен, което гарантира безопасност на процедурата.
Към Alma Beauty Reboost има и 4 високоефективни серума: Хиалуронова киселина – 100% базов серум (хидратация), Колаген (антиейджинг и стягане), HGF Youth (подмладяващо действие) и Витамин C (изсветляващ ефект и ревитализиране на кожата). Всеки специалист закупил апарат от линията Alma Beauty може да се възползва от програмата Alma Beauty +, която представлява комплекс от допълнителни услуги - маркетинг, обучение и сервиз.

Свързани статии