Стресът, замърсяването и ултравиолетовата радиация въздействат негативно върху кожата. С напредването на възрастта по нея се наблюдават бръчки, кожната повърхност става груба, тенът неравномерен, а резултатът е загубата на естествения й блясък. Друг голям кожен недостатък са белезите от акне, стриите и цикатриксите. Адекватната грижа е от съществено значение за поддържането на здрава, жизнена и млада кожа.

Alma Beauty Reboost е част от бранда Alma Laser и представлява апарат, който успешно комбинира микроиглена и неинвазивна мезотерапия.
В първата част от терапията се работи със специализираната ръкохватка на Alma Beauty Reboost на предварително почистена кожа. Ръкохватката съчетава мощни звукови трептения и акустични вълни, които извършват механичен натиск върху кожата. Това предизвиква ексфолирането й чрез отстраняване на роговите клетки и излишния себум. Акустичните вибрации от своя страна водят до образуването на въздушни мехурчета в stratum corneum (роговия слой на епидермиса). Те нарастват и се разпадат изключително бързо. Това дезорганизира двойно-липидната бариера в кожата, създавайки микрокухини и пори, което повишава движението на липиди и активни вещества в нея.
Във втората част на терапията се използва фракционното вибриращо микроиглено устройство PixelPen, което перфорира кожната повърхност. По своята същност микронидълингът е уникална нехирургична процедура за интензивно подмладяване на кожата. Прилага се при терапия на различни дерматологични състояния, като белези от акне, цикатрикси, стрии, а също така и застаряваща и фотоувредена кожа. Самата процедура изисква работа в стерилни условия при спазване на правилата за асептика и антисептика. По време на процедурата е възможно нанасянето на апликационна анестезия, но не е задължително. Локалният анестетик се прилага в случаите, когато се обработват белези и нараняването трябва да бъде по-голямо. Методът е апаратен и се използва индивидуален накрайник снабден с 12 микроигли. Самите микроигли проникват на различна дълбочина в кожата според предварително зададените параметри. Целта на терапията е да се нанесат микротравми в стария и увреден колаген. Следва естествена реакция на кожата с образуването на нов колаген и еластин, поради отделянето на множество растежни фактори. Предимство на методиката е използването на допълнителни растежни фактори и други активни вещества като 100% хиалуронова киселина, синтезатор на колаген, витамин С и други, вложени във вискозни мезококтейли. Те действат на различни нива в кожата като стимулират процесите на възстановяване в нея и същевременно я подхранват и стимулират. Ето защо процедурата е подходяща и за млада кожа с цел нейната хидратация.
Последната стъпка от терапията е отново прилагането на Reboost ръкохватката, която работи с мощни акустични вълни. Тези перфорации в комбинация с Reboost технологията позволяват максимална трансепидермална доставка на активните вещества от мезококтейлите в дълбоките слоеве на кожата.

Процедурата може да бъде прилагана веднъж месечно, като няма противопоказания за използването й в няколко поредни месеца, напротив, за да има добър резултат се препоръчват между три и четири процедури като минимум.
Методът не се препоръчва при хора, които имат остри инфекциозни заболявания, заболявания на кръвта, както и при бременни и кърмачки. Веднага след процедурата не се препоръчва посещаването на сауна, парна баня, солариум и използването на продукти, които биха могли да раздразнят допълнително третирания участък. 
Обикновено след манипулацията кожата е зачервена и леко оточна. Но в рамките на час тя вече се успокоява и човек може да не нарушава ежедневието си.

В терапията се използват специално подбрани и тествани в клиниката на Мими Люжън 4 различни серума, които хидратират, подхранват и стимулират процесите на възстановяване в кожата.
Хиалуронова киселина (HA) 100% базов серум - улавя влагата от въздуха и я задържа в кожата, подсилва извънклетъчната матрица, увеличава еластичността, намалява фините линии и бръчки, омекотява и успокоява.
Витамин C - съдържа 12% L-аскорбинова киселина и хиалуронова киселина, една комбинация с мощно антиейдж и ревитализиращо действие, която поддържа нивото на влагата в кожата, озарява я и служи като ефективен антиоксидант.
Collagen Синтезатор - предотвратява естествената загуба на колаген в тъканите и повишава еластичността им, реорганизира колагеновите фибри, редуцира бръчки и фини линии, хидратира и подхранва.
HGF Youth Серум - съдържа пептиди, които емулират функцията на хормона на младостта Thympoitin, подсилва имунната система на кожата, повишава епидермалната регенерация, успокоява, хидратира и има противовъзпалително действие.
Серумите са с висока концентрация на активни съставки, имат синергично действие и гарантират перфектни резултати.   

За контакти: София, ул. Гургулят 22, тел. 02 427 2700

Свързани статии