Общите интереси, взаимните цели и споделената отговорност водят до успех в развитието на всеки един бизнес – това е мотото на фирма IPL-Center , вносител на модерната апаратура B SYSTEM за козметични салони. Апаратите и оборудването, които предлага B SYSTEM в ценови аспект са без аналог за българския пазар, а качеството е на много високо равнище. Разговаряме с г-н Николай Стоев, собственик на B SYSTEM за предизвикателствата в този бизнес, за необходимостта от мултифункционалност на съвременната козметична апаратура, както и за начините, по които се гарантира високото качество на предлаганите апарати.

Г-н Стоев, как решихте да стартирате този бизнес, свързан с продажба на апаратура за козметичните салони?
Стартирахме още през 1996 г. с магазин за козметика, но с настъпването на икономическата криза започнахме да търсим по-изгодна и дългосрочна инвестиция. През 2010 г. решихме да се занимаваме с продажба на апаратура за козметичните салони. Събрахме много добър екип и насочихме усилията си да предоставим съвременна и иновативна апаратура за нуждите на салоните за красота. Разбира се, започнахме с внимателно търсене и анализ на технологиите и предлаганите апарати. В проучванията си стигнахме до Азия и потърсихме фирми производители, които работят с партньори от Западна Европа и се отличават с високо качество на произвежданата апаратура. 
Днес нашата компания поръчва създаването на точно определена апаратура и фирмата партньор я изработва съгласно нашите изисквания за качество, мултифункционалност, прецизност, сигурност и безопасност при работа, както и постигане на ефективни резултати за клиентите.
B SYSTEM е наша патентована марка и работим в зависимост от критериите и  желанията на нашите клиенти за влагане на определени технологии в мултифункционалните платформи и осигуряването на отлични резултати. През годините се усъвършенствахме и предлагаме много добра мултифункционалност на апаратурата, т.е. в една платформа съчетаваме различни технологии, без оскъпяване на системата и без компромиси с качеството. Това прави нашата апаратура напълно достъпна за всеки козметичен салон.

_DSC3144.jpg

Как е гарантирано качеството на мултифункционалната платформа?
На първо място нашата фирма си партнира с вече доказала се компания производител, която не прави компромиси с качеството. На второ място – когато поръчваме нова платформа, ние пработим с нея,  за да я тестваме и да се уверим в нейното качество и чак след това я лансираме на пазара. Клиентите ни са много доволни, поддържаме непрекъсната обратна връзка с тях и мога да дам пример – закупилите на лизинг даден апарат само след една година си купуват вече в брой друга апаратура, която е необходима за салона, т.е. налице е много добра възвращаемост на инвестицията. А това означава високо качество и ефективни резултати. В случай че даден апарат не отговоря на нашите критерии, той изобщо не достига до козметичния салон.

Предлаганите B SYSTEM платформи комбинират различни технологии. Как процедирате в случаите на повреда?
Няма проблем при повреда на даден накрайник, апаратът може да работи с другите накрайници, т.е. те са независими. Ако  се установи повреда в самата машина, то тогава само в рамките на един ден специалистите ни реагират и се доставя обортен апарат, докато бъде ремонтирана системата, т.е. не оставяме козметиците без апаратура. Разполагаме с резервни части и консумативи на склад и сме в състояние веднага да реагираме. Най-често причините за повреда са в резултат от грешка на оператора, затова обучението за работа с апаратурата е задължително. Гарантираме сигурност на нашите клиенти по отношение поддръжката и обучението за работа с апаратите, също така предлагаме гаранционен и извънгаранционен сервиз.

_DSC3190.jpg

Как избирате технологиите за даден апарат и кои са хитовите апарати в момента?
Съобразяваме се със световните тенденции, както и с търсенето от страна на клиентите. В момента например за третиране на лице са много актуални следните технологии: 
• Хидра абразио – позволява идеално почистване на кожата на лицето без неприятната екстракция на комедони и свързаните с нея зачервяване и травмиране на кожата.
• Кислородна мезотерапия – това е единствената процедура, която може да се прави всеки ден независимо от здравословното състояние на клиента. 
• Безиглена мезотерапия – процедурата е подходяща за всички клиенти, които не желаят инжекционни процедури.
• Радиочестотна терапия – стимулира синтеза на нов колаген и гарантира стягане и изглаждане на кожата.
• HIFU – високоинтензивен фокусиран ултразвук, осигуряващ много добър лифтинг ефект и ремоделиране на лицевия контур.
Колкото до процедурите за тяло, кавитацията е много добра съвременна технология. Предимство в нашата платформа модел М-20Н3006L е, че се използва ниска радиочестота, която може да се регулира от 25 до 40 kHz в зависимост от третираните зони. Платформата разполага и с ултразвук с честота 1 MHz, с помощта на който може да се въвеждат различни лечебни субстанции в кожата. Към платформата има и вакуумен липомасажор, който редуцира целулита, подобрява кръвообращението и лимфодренажа в третираните зони. В тази система може да се добави още криолиполиза и липолазер. С колкото повече технологии разполага дадена платформа, толкова повече възможности дава за комбиниране на процедурите, съответно и гарантира много по-добри резултати. А възможността за съчетаване на различни процедури спомага за повишаване конкурентноспособността на козметичния салон. Добре обучените специалисти, качествената апаратура и комбинацията от разнообразни процедури са ключови фактори за успеха на салона.


_DSC3134.jpg

Какви са вашите наблюдения – на какъв период от време се сменят технологиите и кога козметичният салон трябва да обнови апаратурата си? 
На всеки 2–3 години се появява нова технология, тъй като всеки производител надгражда съществуващата платформа с оглед генерирането на нови приходи. Съответно и козметичният салон трябва да обнови апаратурата си, за да отговори на по-високите изисквания на своите клиенти, а също и да си осигури по-добри приходи. Ако разгледаме например лазерните технологии, то александритният и Nd:YAG лазерът са достигнали своя връх, докато диодните лазери ще се развиват още и бъдещето принадлежи именно на тях.

_DSC3173.jpg

Доколко е необходима апаратурата в козметичния салон?
Безспорно е необходима модерна и качествена апаратура в козметичния салон. Новите технологии осигуряват перфектни резултати, съкращават времето за изпълнение на процедурата и са в пъти по-ефикасни от мануалните методи. Всички съвременни апаратни технологии са взаимствани от медицината и наистина гарантират несравними резултати в сравнение с мануалните терапии.

За контакти:
гр. Шумен
ул. Вичо Папазов 6А
тел.: 0897 092 242, 0898 423 718
www.ipl-center.net

   

Свързани статии