X BODY MATRIX е професионална терапия за жени, търсещи цялостна и глобална грижа за тялото, за да се преборят с различните проблеми, свързани с хормоналния дисбаланс и процеса на стареене.

Повечето жени имат 3 основни проблема:

1. Изморена и „захабена“ кожа. Известно е, че кожата става по-слаба с напредване на възрастта и промените в кожните фибри се проявяват на различни места: венозни проблеми и видими капиляри, увреждане на фибрите с необратимо опъване и поява на стрии. Възможно е да се развие неправилна циркулация и лимфно задържане с ефект на подпухване и отоци.

2. Увеличаване на теглото. След определена възраст естествените мазнини се изгарят все по-трудно, което е свързано с хормоналните промени в организма. Ето защо хормоналният дисбаланс предизвиква покачване на теглото.

3. Спад в нивата на естроген и прогестерон в периода на менопаузата. Това намаляване на хормоните предизвиква цялостна умора в тялото и променя метаболизма.

Х50 BODY MATRIX - ИНОВАТИВНА ГРИЖА ЗА ТЯЛОТО
Терапията Х50 Body Matrix е тотална грижа за тялото, която осигурява положителни резултати при всички споменати проблеми и подобрява метаболизма благодарение на мощни иновативни съставки:

• X50 Silhouette - по-дълбоко и целенасочено отслабващо действие
Метаболизмът се регулира от два хормона: инсулин и лептин, които действат съвместно. Инсулинът основно регулира изгарянето на захарите, а лептинът - на мазнините. Лептинът контролира количеството енергия, от която се нуждае цялото тяло, за да осигури оптимална комуникация между клетките на тялото и мозъка, регулира складирането на мазнини и влияе на усещането за глад. С възрастта, непрекъснати диети или нездравословно хранене тялото става или лептино- или инсулинорезистентно, или и двете. Когато излишната захар се превърне в мазнина, адипоцитите освобождават голямо количество лептин, както е и при инсулина поради високите нива на глюкозата. Ако този процес се повтаря често, се получава лептинова резистентност. Инсулиновата и лептиновата резистентност водят до затрудняване на липолизата и улесняване на липогенезата. Голям проблем с възрастта става не само натрупването на излишни мазнини, но и фиброзният целулит, който се третира много трудно.
Ericson Laboratoire предлага иновативно и ефективно решение за тези проблеми при зрелите жени, което се нарича X50 Silhouette. Терапията Х50 Body Matrix се базира на най-последна технология ITD („интелигентни насочени капсули”), чрез която активната съставка достига директно до мастната клетка. X50 Silhouette се съдържа във всички продукти от серията и въздейства на гените стимулиращи липолизата и ограничаващи липогенезата.

• Див ямс - хормонорегулиращо действие
Прекомерното напълняване, следствие на остаряването, е причинено от физиологичен процес, който включва множество хормонални и физиологически промени. Възрастта, нездравословното хранене, липсата на упражнения и лошият контрол на стреса съществено нарушават хормоналния баланс и водят до увеличаване на теглото. Дефицитът на DHEA започва около 30-те и всяка година дневното производство на хормона спада с 1-3%. Това е необратим процес и е една от причините за стареенето. Ниските нива на DHEA са основна причина за затлъстяването. Доказано е, че растението див ямс е естествен източник на DHEA. То съдържа хормоналния прекурсор диосгенин, който в тялото се трансформира в DHEA. Кожата също има ендокринни функции и е рецептор за женски и мъжки полови хормони. X50 Silhouette доставя на кожата диосгенин, който се трансформира в DHEA и помага на зрялата кожа да се справи с проблемите, свързани с напредването на възрастта.

• Феослим - намаляване на обиколките на талията и отслабване в областта на корема
При жените в зряла възраст се наблюдава увеличаване на мастните натрупвания в областта на корема и талията. Феослим е екстракт от Phyllacantha fibrosa, кафяво водорасло от рода на ламинариите, и помага да се преодолее този проблем. За разлика от кофеина и теофилина, които са чудесни липолитични активни съставки, Феослим стимулира липолизата на адипоцитите не само при млади жени, но и при жени в менопауза, където това е труден процес поради ниските нива на естрогени. 

• Глина + ментол - облекчаване на синдрома тежки крака
Всяка втора жена се оплаква от тежки крака. Проблемите с кръвообращението започват понякога още при съзряването и се задълбочават с възрастта. Изразяват се в усещане за тежест, отоци, болка, умора, изтръпване, крампи. При наличие на разширени вени освен физиологичния дискомфорт, има и визуален, защото те изглеждат неестетично.
В терапията Х50 Body Matrix комбинацията от зелена глина и ментол има много добро съдостягащо действие за незабавно облекчение и улесняване на кръвотока и лимфотока. Глината има реминерализиращо, отслабващо, ревитализиращо, релаксиращо и абсорбиращо действие. Ментолът улеснява лимфния дренаж, стимулира кръвообращението и елиминацията на токсини, обезболява и успокоява. 

• Лумискин - изсветляване на кожата
След 40-годишна възраст при жените има спад в производството на естроген и прогестерон и това е един от двата важни фактора за клетъчната дегенерация и появата на хиперпигментации. 32% от петната се причиняват от хормонален дисбаланс и 63% от слънцето. За решаване на проблема Ericson Laboratoire включиха съставката Lumiskin в продуктите за лице и тяло. Тази съставка се получава от екстракт от кора на чилийското дърво болдо. Lumiskin регулира тирозиназната активност като намалява калциевия поток, а също така ограничава действието на ензима тирозиназа в неактивна форма. 

КАК ПРОТИЧА ТЕРАПИЯТА Х50 BODY MATRIX?
Терапията Х50 BODY MATRIX започва с нанасяне на Ултраизбелващ серум и ексфолиация на цялото тяло със Скраб със соли и минерали. Нанася се Ултраотслабващ антицелулитен серум и се прилага масаж със Загряваща масажна база с водорасли и зеолит, която благодарение на фито-минералния комплекс бързо премахва мускулното и нервното напрежение. Следва нанасяне на Термична маска за отслабване със зеолит, последвано от увиване на горната част на тялото с термоодеало. При необходимост на стъпалата или стъпалата + подбедриците се нанася Лимфотонизираща охлаждаща маска, която освобождава задържаните в тъканите течности. След 30 минути тялото се почиства и с лек масаж се нанася крем, оформящ контура на тялото. Кремът предотвратява неприятното отпускане на кожата и има изразен отслабващ и антицелулитен ефект.

Професионалната терапия се допълва от комплект за домашна грижа с цел да се атакуват проблемните зони: бедра, ханш и корем.
Продължителност на терапията: 1 час и 30 минути.
Един курс включва: 4 до 6 процедури 1-2 пъти седмично.

Свързани статии