Всеки козметик може да създаде индивидуална терапия, комбинирайки по свой избор някои от 24-те активни съставки на линията x.prof на испанската марка mesoesthetic.
Водещият бранд mesoesthetic не се нуждае от представяне. С про-дуктите си за красота испанската марка вече е завладяла сърцата на звездите от световния шоубизнес – от Мадона до Джейн Сиймор, Сиена Милър, Дженифър Анистън и Кайли Миноуг – много от иконите днес се доверяват именно на тези продукти за своите мезотерапии.Липосукцията не лекува целулита. Всъщност, липосукцията често причинява появата на съществуващ целулит. Мезотерапията директно атакува целулита, като стимулира изглаждането на кожата и намалява мазнините в проблемните области. Дебелите отлагания се „измиват“ от тялото и не се появяват отново в други области, както често се наблюдава след липосукция. Мезотерапията се използва за лечение на широк спектър от наранявания, заболявания и медицински състояния, тя също се препоръчва и за лечение на козметични състояния, включително акне, целулит, стрии, белези и бръчки. Може да се прилага и за намаляване на мазнините и контуриране на тялото. Подкожните витаминозни инжекции подмладяват клетките, правейки ги по-активни и по този начин се стимулира производството на колаген и еластин. Може да се започне лечение за анти-стареене в средата на двадесетте години, за да предот-вратите образуването на бръчки. Лечението на лицето, шията, деколтето и ръцете се препоръчва няколко пъти всяка година. Персонализирана формула на mesoestetic помага да се разграждат съществуващите мастни клетки в кожата. 
Препоръчва се при намаляването на двойна брадичка, паласки и други области на тялото, показващи натрупването на мазнини. Резултатите от мезотерапиите mesoestetic варират в зависимост от типа тяло и от състоянието, което се лекува. Средно пациентите отбелязват видимо подобрение в две до три сесии. При определени условия се виждат резултати след първата сесия.

meso.prof е цялостна гама от решения и специфични активни вещества в стерилни ампули за интрадермална употреба. 

Персонализираните терапии на mesoestetic включват:
c.prof коктейли от активни вещества за лечение на специфични естетически проблеми.
m.prof специфични терапии обособени в сетове за извършване на пълен курс третиране.
x.prof активни съставки за индивидуално решение на определени проблеми.
Продуктите са с висока концентрация и качествени активни вещества като гарантират високо ниво на терапевтичен отговор. 
Широката гама от избрани коктейли, терапевтични сетове и активни вещества в стерилни ампули са създадени за персонализирани решения. Съвместими за интрадермално проникване чрез устройства и системи. Продуктите са сертифицирани за качество и безопасност от mesoestetic Pharma Group.
В България mesoestetic е представена от компанията Cosmoscience, специализирана в доставката и продажбата на продукти и апарати за естетичната медицина и козметологията. Компанията има в номенклатурата си както професионални продукти за СПА и козметични центрове, така и продукти за домашна грижа на клиентите си. Осъзнавайки важността на обучението, Cosmoscience предлага на своите клиенти цялостна програма за подкрепа, която включва лекции и семинари, насочени към най-новите научни и технологични постижения в областта, както и развитието на иновативни протоколи, които се стремят да максимализират ефективността на процедурите и продуктите.

Свързани статии