Естетичен център НИРВАНА отваря врати през далечната 1996 г. с много силно начало и успешен старт в бюти индустрията. През годините специалистите от НИРВАНА не спират да се развиват и усъвършенстват, да търсят и прилагат най-съвременните и ефективни терапии, за да са в помощ на своите клиенти при справянето им с различни естетични проблеми.

Защо залагате на скъпа апаратура и как се справяте с изплащането й?
Съвременната апаратура наистина е скъпа, защото е свързана с многобройни клинични проучвания и анализи, които гарантират високата й ефикасност.
През последната година се ориентирахме към естетичната медицина и това налага използването на технологии, които активират лечебния процес. В НИРВАНА постигаме дългосрочни резултати в превенцията и лечението на много естетични проблеми в областта на лицето и тялото, включително и по отношение лазерната епилация. 
Когато избираме технология се ръководим най-вече от принципа как най-ефикасно и безболезнено могат да се решат съответните естетични проблеми. Ако се убедим, че апаратурата е наистина ефективна, цената няма значение. Например закупихме вече два апарата Venus Legacy, скоро ще закупим и трети апарат поради ефикасността на технологията - постигат се отлични резултати при дългосрочното контуриране и оформяне на тялото. В центъра работим по специфичен медицински протокол и няма да крия, че потокът от клиенти, желаещи тази процедура е много голям. Venus Versa също е скъпа платформа, но ние се стремим да поддържаме младостта и красотата на нашите клиенти колкото се може по-дълго време.
Когато инвестираме в апаратура, не се ръководим от икономически изгоди и дали тя ще е най-новата на пазара. Фокусът ни е насочен към младостта и красотата, добре оформената фигура и доброто самочувствие.
Как се изплаща скъпоструваща технология в България? С много труд. Екипът ни почива само 5 дни в годината, останалите 360 са изпълнени с упорита работа. 

Какви обучения е преминал екипът, за да работи с тези апарати?
Завършила съм маркетинг в Барселона и едно от нещата, които научих там е, че самообучението е най-висшата форма на обучение. Аз и моят екип спазваме едно много важно правило - всеки ден се отделят 20 минути за запознаване с най-новото в областта на нашия бранш. Самообучението е едно от основните неща, на които залагаме. Освен това компанията BulMed Consult е много добър бизнес партньор, защото непрекъснато ни предлага специализирани програми, организира срещи и семинари със световноизвестни специалисти лекари, откъдето научаваме последните новости.
Съчетавате ли различни процедури или се придържате към съответните протоколи за работа? 
Ние не експериментираме, а анализираме проблемите на всеки клиент. Комбинацията от процедури няма как да се подмине. Много клиенти остават разочаровани от дадена апаратна процедура, но истината е, че проблемът не е в апарата, а в правилната диагноза и изготвянето на индивидуален протокол за всеки клиент - една правилна комбинация от процедури дава изключителни резултати. В нашия център разполагаме с 4 топ технологии за лице: почистване и хидратация с HydraFacial, кислородна мезотерапия Intraceuticals, радиочестотен лифтинг с Venus Legacy и ресърфейсинг с Venus Viva.
Комбинацията от процедури винаги започва с HydraFacial - стандартът в дълбокото почистване на лицето без болка, зачервяване и дискмофорт. HydraFacial е патентована американска система без аналог, която много нежно отстранява повърхностния слой мъртви клетки, почиства порите в дълбочина с помощта на подходящи серуми, подпомага възстановяването на хидролипидния баланс на кожата.
С кислородната мезотерапия Intraceuticals се извършва едновременно хидратация и оксигенация на кожата. С помощта на кислородна струя в дълбочина на кожата се впръсква серум, който съдържа хиалуронова киселина, мултивитамини и антиоксиданти. Терапията има успокояващ и подмладяващ ефект и е подходяща за всеки тип кожа. 
Следващата процедура, която гарантира изключителни резултати е радиочестотен лифтинг с Venus Legacy. Предимство на апарата е съчетаването на мултиполярна радиочестота, която активира синтеза на колаген и еластин, и пулсиращи електромагнитни полета, които стимулират ангиогенезата  (изграждане на нови кръвоносни съдове) и съответно - по-добро снабдяване на кожата с кислород и хранителни вещества. Терапията стяга, оформя и склуптурира неинвазивно лицето, стяга и ревитализира кожата на шията и деколтето, изглажда фините линии и бръчки.
Топ терапията е ресърфейсинг с Venus Viva, който използва нанофракционна радиочестота и e първият апарат с най-кратък възстановителен период в бюти индустрията. До момента СО2 лазерите, фракселните лазери и фракселните радиочестотни апарати не даваха възможност за контролиране на дълбочината на проникване или дължината на импулса. Venus Viva позволява таргетирано да се работи върху пигментации, фини и дълбоки бръчки, белези или просто за подобряване текстурата на кожата. Друго предимство на апарата е хомогенната аблация, която позволява равномерно възстановяване на епидермиса. За разлика от фракселните лазери, радиочестотните аблационни процедури могат да се прилагат върху шия и деколте, както и в зоната на околоочния контур.

ТЕРАПИЯТА Е ПРОСЛЕДЕНА ОТ ЕКИПА НА  СП. BEAUTY WOMAN!
Преди процедурата
При пациентката в областта на челото се наблюдават дълбоки линеарни бръчки, а около очите - бръчици „пачи крак“. Основен проблем е пигментацията в зоната на челото, около очите и над горната устна. 
След процедурата
Цялостно подобряване на текстурата на кожата, заличаване на бръчиците „пачи крак“, видимо намаляване на пигментните петна.

Започва се с ресърфейсинг с Venus Viva, който е абсолютно поносим като усещане от клиентите. Нанася се локален кремообразен анестетик, изчаква се 20 минути и се започва третирането. Клиентът усеща само леко затопляне, няма болка и дискомфорт. Терапията отнема 20-30 минути, като е препоръчително да се направи вечер. По време на възстановителния период, който е 7 дни, се нанасят хидратиращи продукти, специално разработени за постаблационни процедури. През възстановителния период се наблюдават зачервяване и оточност. От 3-я до 6-я ден се появяват фини корички, които се излющват. На 7-я ден трябва да се направи почистването с HydraFacial, кислородната мезотерапия и радиочестотния лифтинг с Venus Legacy. След ресърфейсинг задължително трябва да се хидратира кожата, за да се подпомогнат регенеративните процеси. 
В 90% от случаите наблюдаваме намаляване на пигментациите с 50-70%. Препоръчително е да се направят 3 процедури, за да се обхванат всички естетични проблеми на кожата.

Прикрепени файлове

Свързани статии