Какви професионални терапии са подходящи за различните типове кожа?
Трябва да се има предвид, че състоянието на кожата е обект на много динамични промени. Именно това моментно състояние е водещо при избора на подходяща терапия в студио Delicious. Съобразявайки се с ограниченията и възможностите, които ни дава всеки тип кожа, индивидуалният подход може да е самостоятелна терапия или комбинация  от процедури, а именно:

• Хидратиращи и почистващи терапии
Кислородна терапия и HydraFacial са процедури, при които едновременно се почиства лицето и се доставят активни вещества. Подходящи са за всеки тип кожа, показват незабавни резултати и са насочени към специфични проблеми. Те са алтернатива на инвазивните процедури и при тях няма дискомфорт.
•  Ексфолиращи терапии
Към тях се включват механични и химични пилинги с различни видове киселини. Тези процедури премахват повърхностния епидермален  слой, почистват кожата, регулират омазняването, просветляват тена, позволяват на продуктите за домашна грижа да хидратират и да балансират кожата. 
• Терапии за лице
Студеното време е подходящо за регенериращи терапии, които включват хиалуронова киселина, витамини, злато и хайвер. Компаниите, предлагащи професионални продукти и терапии за лице всяка година ни изненадват с иновативни формули и нови възможности. Резултатът е релаксиращо усещане и подхранена кожа.
• Anti-agе процедури
Пораженията върху кожата, причинени от неблагоприятните условия на околната среда и натрупаните свободни радикали и токсини, могат да бъдат сериозни. И тук идва мястото на методите за подмладяване и възстановяване на епидермиса, а именно аnti-agе процедурите - лазери, радиочестотни лифтинги, неинвазивни мезотерапии. Препоръчително е тези процедури да започнат да се прилагат в по-ранна възраст. Създава се естествена регулация на функциите на кожата и впоследствие тя може да се справи с вредните външни влияния. 
• Мезотерапии
Колагенова мезотерапия - GUNA. Тази уникална технология доставя активни съставки във физиологични концентрации и подпомага саморегенерацията и регулацията на дермоепидермалните процеси. Кожата е освежена и тонизирана, регулират се възпалителните и се активират възстановителните процеси.
Електропорацията създава микроканали в кожата, които позволяват всяко вещество да бъде приложено върху епидермиса и да се абсорбира от него. Разработените коктейли и отделните активни вещества ни дават възможност да работим върху всички типове кожа и проблеми като акне, розацея, атопичен дерматит и дехидратация. 
• Лазери
Една от тези процедури е ClearLift с Q-Switched лазер, разработка на Alma Lasers. Терапията активира деленето на фибробластите, които поддържат цялостната структура на кожата, физичните свойства на съединителната тъкан и подпомагат извънклетъчната матрица. Тази технология стимулира образуването на нов колаген и еластин. Забележителен ефект с ClearLift наблюдаваме дори при разширени капиляри и розацея, които се обострят през този сезон. Резултатите от лазерните процедури са стягане на кожата и изглаждане на бръчките, както и качествено избледняване на пигментациите. Наблюдава се свиване на разширените пори, в резултат на което намалява мастната секреция, кожата е по-здрава и сияйна.

Какви продукти за домашна грижа препоръчвате в зависимост от типа кожа?
Фокусът в правилната грижа през този сезон е в избора на продукти, които могат да се справят с последствията от ниските температури.
Близо 1/3 от жените са със суха кожа. Липсата на естествен овлажняващ фактор, витамини и пониженото производство на липиди въздействат още по-неблагоприятно върху нея. Тя става вяла, безжизнена и без блясък. Почистващите продукти следва да се избират внимателно - за почистване на лицето е добре да се използва тоалетно мляко. Кремовете трябва да са по-богати и по-плътни на базата на масла (алое вера, авокадо, ший), а не на водна основа. Това спомага за възстановяване на нарушената защитна бариера и предотвратява загубата на влага от повърхностните слоеве. Изключително подходящи са и специално създадените cold кремове. Мазната и смесеният тип кожа трябва да се почистват с измивна пяна, а в случаите на по-активно омазняване се добавя и тоник на водна основа, за да не се стига до пресушаване. Изгубила своите бариерни свойства, кожата става по-податлива и на възпалителни процеси. Често срещано явление е убедеността на клиентите ни, че тяхната кожа няма нужда от хидратация, а в същото време тя е силно дехидратирана. Това се дължи на прекалено агресивното почистване и използване само на изсушаващи продукти. Затова съветваме клиентите да фокусират вниманието си в подбора на качествена и подходяща козметика, и най-вече върху баланса между хидратация и регулиране на себума.

Препоръчително ли е да се ползва слънцезащита и през зимния сезон? 
Защитата на кожата от слънчевите лъчи е задължителна целогодишно, когато се излагаме на UV въздействие и като превенция срещу редица заболявания на кожата. Изборът на фотопротективни кремове трябва да е съобразен с типа кожа, пигментацията и интензивността на слънцето. Ако 17% от слънчевите лъчи се отразяват в пясъка, то в снега се отразяват 80% от тях. Затова използването на висок защитен фактор и през зимата е изключително важно, особено по време на престой или почивки в планината. 

Вашите съвети за запазване младостта и красотата на кожата през зимата?
Всички искаме красива и здрава кожа. Правилната грижа през различните сезони може да забави признаците на стареене и да подпомогне кожата в процесите на нейното самовъзстановяване. Изброените по-горе процедури в правилна комбинация и съответна честота могат да помогнат да запазим свеж и сияен вид. Препоръчваме изборът на терапии и козметика за домашна грижа да се прави след консултация със специалист. И напомняме, че превенцията е може би най-важната стъпка към младата кожа.        

Защото... 
„Когато сте на 20 години, лицето ви е дадено от природата, а какво ще бъде то на 50 години, зависи от вас.“, Коко Шанел 

Свързани статии