ЕКСПЕРТНА СРЕЩА НА MERZ AESTHETICS В ОМАН

Световният лидер в естетичната медицина Merz Aesthetics организира поредната си експертна среща, този път в Мускат, Оман. Големият интерес на естетичните специалисти към това събитие не е случаен. Независимо от богатия практичен опит на участващите специалисти винаги е интересно и полезно да се присъства на събитие от подобен висок ранг.

Трансплантация на коса с най-добрия апарат SmartGraft!

Изцяло новата концепция CODE BEAUTY на клиника по дерматология и естетика VDerm & EO Dent за дентална медицина, естетична дерматология и трансплантация на коса е съчетана с високоспециализиран индивидуален подход, съобразен с проблемите и очакванията на всеки пациент. Професионализъм и най-иновативна апаратура ще разкодират тайните за красива усмивка, за нежна и млада кожа, за гъста и здрава коса, за цялостна хармония и красота.

ЕКСПЕРТНА СРЕЩА НА MERZ AESTHETICS В ОМАН

Световният лидер в естетичната медицина Merz Aesthetics организира поредната си експертна среща, този път в Мускат, Оман. Големият интерес на естетичните специалисти към това събитие не е случаен. Независимо от богатия практичен опит на участващите специалисти винаги е интересно и полезно да се присъства на събитие от подобен висок ранг.

Център за бременни жени в клиника Reverse

В края на 2017 г. д-р Росица Денчева, основател на клиника Reverse, обяви началото на един нов проект – Център за бременни жени. Каква е идеята на проекта, какви цели си поставя и как ще помогне на дамите – отговор на тези и други въпроси дава д-р Росица Денчева, специалист дерматология и венерология.

„Моделиране на седалищната област“

Най-проблемните зони от тялото с локални мастни натрупвания, които не се повлияват от диети и фитнес упражнения са глутеусите и бричовете. Актуални методи за третиране на тези проблемни зони са инжекционните, които за разлика от хирургичната интервенция се извършват в амбулаторни условия и пациентката веднага може да се върне към нормалното си ежедневие. Важно е да се знае, че методите за третиране на локални мастни натрупвания намаляват обиколки, а не премахват излишни килограми.

„Абдоминопластиката осигурява нова визия и по-добро самочувствие“

През последните години не се наблюдават генерални новости в областта на абдоминопластиката, която си остава добре познатата процедура за оформяне долната част на корема, премахване на излишните мастни натрупвания и кожа. Новите тенденции включват нов персонален подход при избора на разрез в коремната област, нови анестезиологични техники и т.нар. миниабдоминопластика.

„ЧЕРВЕНОТО ЛИЦЕ“ ДИФЕРЕНЦИАЛНИ ДИАГНОЗИ ПРИ РОЗАЦЕЯ

„Червеното лице” е диагностичен проблем от векове. В дерматологията съществуват повече от 60 диференциални диагнози, като някои от тях са много редки. Какво трябва да се съобрази при зачервяване на лицето? Освен диагнозата розацея, при която се наблюдава центро-фациално зачервяване, понякога и със засягане на челото, има и други дерматологични заболявания с подобни симптоми, за които трябва да се помисли преди да се започне лечение.

КУПЕРОЗА – СИСТЕМЕН ПОДХОД В ЛЕЧЕНИЕТО

Забелязвайки симптоми и прояви на купероза, пациентите често се обръщат за помощ към козметолози и дерматолози. Но в доста от случаите мрежата от повърхностни разширени капиляри може да бъде симптом на много по-опасни заболявания. Необходимо да се разгледа в детайли куперозата, още повече, че с настъпването на студения зимен сезон това заболяване се обостря не по-малко отколкото през лятото.

РАЗШИРЕНИТЕ ВЕНИ МИТОВЕ, ЗАБЛУДИ И РЕАЛНОСТИ

Варикозните вени (т.нар. разширени вени или варици) са хронично прогресиращо заболяване на вените, изразяващо се в тяхното разширяване, удължаване и извиване. Разширените вени са основната и най-разпространена изява на хроничната венозна болест (ХВБ)

РОЗАЦЕЯ И ЧУВСТВИТЕЛНА КОЖА

Поредният специализиран мастерклас, организиран от сп. Beauty Woman премина при голям интерес и събра над 130 козметици от цяла България в столичния хотел “Рамада”. Мастеркласът бе посветен на съвременните методи за лечение на розацея и купероза, както и на разширени капиляри и вени – заболявания, с които козметиците доста често се сблъскват в своята практика. Лектор: Д-р Росица Денчева, Клиника REVERSE, Дерматологична клиника СОФИЯ

Биореволюметрия биоревитализация + ремоделиране на лицето

Свежата, гладка и еластична кожа е визитната картичка на всеки човек. За съжаление обаче възрастовите промени не подминават никого. Деформиране овала на лицето, отпускане на ъгълчетата на устата или очите, множество бръчици и гънки – това е резултатът от изминалите години. Но не бива да се отчайваме. Съвременната наука се развива с изключително бързи темпове и всяка година се появяват нови и нови методи за подмладяване на лицето и тялото. Един от най-новите и със сигурност високоефективен метод е биореволюметрията.

КОНЦИТЕ НА ЖИВОТА - ЕСТЕТИКА НА БЪДЕЩЕТО

Майсторството на специалистите по контурна пластика достигна небивали висоти. До светлото бъдеще на кожата остава само една крачка. По време на провелото се през октомври в Лондон CCR Expo'17 (Clinical + Cosmetic + Reconstructive), водещо събитие в естетичната медицина във Великобритания, д-р Мария Тончева представи собствена иновация без аналог в света.