„ЧЕРВЕНОТО ЛИЦЕ“ ДИФЕРЕНЦИАЛНИ ДИАГНОЗИ ПРИ РОЗАЦЕЯ

„Червеното лице” е диагностичен проблем от векове. В дерматологията съществуват повече от 60 диференциални диагнози, като някои от тях са много редки. Какво трябва да се съобрази при зачервяване на лицето? Освен диагнозата розацея, при която се наблюдава центро-фациално зачервяване, понякога и със засягане на челото, има и други дерматологични заболявания с подобни симптоми, за които трябва да се помисли преди да се започне лечение.

КУПЕРОЗА – СИСТЕМЕН ПОДХОД В ЛЕЧЕНИЕТО

Забелязвайки симптоми и прояви на купероза, пациентите често се обръщат за помощ към козметолози и дерматолози. Но в доста от случаите мрежата от повърхностни разширени капиляри може да бъде симптом на много по-опасни заболявания. Необходимо да се разгледа в детайли куперозата, още повече, че с настъпването на студения зимен сезон това заболяване се обостря не по-малко отколкото през лятото.

РАЗШИРЕНИТЕ ВЕНИ МИТОВЕ, ЗАБЛУДИ И РЕАЛНОСТИ

Варикозните вени (т.нар. разширени вени или варици) са хронично прогресиращо заболяване на вените, изразяващо се в тяхното разширяване, удължаване и извиване. Разширените вени са основната и най-разпространена изява на хроничната венозна болест (ХВБ)

РОЗАЦЕЯ И ЧУВСТВИТЕЛНА КОЖА

Поредният специализиран мастерклас, организиран от сп. Beauty Woman премина при голям интерес и събра над 130 козметици от цяла България в столичния хотел “Рамада”. Мастеркласът бе посветен на съвременните методи за лечение на розацея и купероза, както и на разширени капиляри и вени – заболявания, с които козметиците доста често се сблъскват в своята практика. Лектор: Д-р Росица Денчева, Клиника REVERSE, Дерматологична клиника СОФИЯ

Биореволюметрия биоревитализация + ремоделиране на лицето

Свежата, гладка и еластична кожа е визитната картичка на всеки човек. За съжаление обаче възрастовите промени не подминават никого. Деформиране овала на лицето, отпускане на ъгълчетата на устата или очите, множество бръчици и гънки – това е резултатът от изминалите години. Но не бива да се отчайваме. Съвременната наука се развива с изключително бързи темпове и всяка година се появяват нови и нови методи за подмладяване на лицето и тялото. Един от най-новите и със сигурност високоефективен метод е биореволюметрията.

КОНЦИТЕ НА ЖИВОТА - ЕСТЕТИКА НА БЪДЕЩЕТО

Майсторството на специалистите по контурна пластика достигна небивали висоти. До светлото бъдеще на кожата остава само една крачка. По време на провелото се през октомври в Лондон CCR Expo'17 (Clinical + Cosmetic + Reconstructive), водещо събитие в естетичната медицина във Великобритания, д-р Мария Тончева представи собствена иновация без аналог в света.

НАЙ-НОВИ МЕТОДИ ЗА ПОДМЛАДЯВАНЕ НА ЛИЦЕТО С PERFECTHA, ELLANSE И БОТУЛИНОВ ТОКСИН

В края на септември 2017 г. в София се проведе второто издание на уникалната по рода си ежегодна Global Aesthetics Academy, организирана от фирма Global Aesthetics. Тазгодишната академия събра над 200 утвърдени дерматолози и специалисти в областта на естетичната медицина от цяла България и премина при изключително голям интерес от страна на участниците, които активно се включиха в дискусиите. Гост лектори бяха д-р Беатрис Белтран, собственик на клиника за естетична медицина „Dra. Beatriz Beltran“, Барселона, Испания и д-р Светлана Ларкина, директор на Център по интензивна козметология и анти-ейдж терапия в Украйна. Модератори на академията бяха проф. д-р Мария Балабанова и д-р Дончо Етугов.

Околочният контур на ремонт. Предимствата на мезотерапията за очи

“Искам да изглеждам по-малко уморена "е фразата, която естетичните дерматолози слушат ежедневно. Отпускането на кожата, намаляването на обема и появата на фини линии и бръчки допринасят за остаряването на лицето. Когато тези фактори засягат зоната около очите , те често оказват значително влияние върху естетичния външен вид на човека. Освен че прави лицето да изглежда по-старо, изследванията показват, че вариациите във формата на веждите, позицията на клепачите и бръчките значително влияят на това, как другите възприемат изражението на лицето .

Filorga Lab ХОЛИСТИЧЕН ПОДХОД за забавяне процеса на стареене

Д-р Мария Тончева, дерматолог, ексклузивен представител на FILORGA LAB Laboratories Filorga е френският лидер в естетичната медицина. повече от 40 години създава медицински продукти, посветени на съхраняване младостта на кожата и забавяне процеса на стареене. Продуктите на Filorga са високоефективни, високотолерантни и абсолютно безопасни. Представени са в 3 групи: медицински продукти (филъри, поли-ревитализиращ коктейл за мезотерапия), професионална линия продукти Skin Perfusion (за приложение в козметичния салон и за домашна грижа) и линия Medi-Cosmetique, която съчетава най-доброто от света на естетичната медицина и козметиката.

HydraFacial терапии в комбинация с антиейджинг процедури

Д-р Иван Пеев, специалист дерматовенеролог и медицински управител на дерматологична клиника AestheLine Противостареещите процедури за лице са много и разнообразни, като сред най-популярните се нареждат инжекционните (филъри, ботулинов токсин), химичните пилинги, дермабразиото, козметичните мануални терапии, мезоконците, хирургичните интервенции, процедурите с лазери и електронно базирани апарати, както и други апаратни процедури, към които се отнася и HydraFacial терапията. Фирма „БулМед Консулт“ е официален вносител за България на иновативния апарат HydraFacial.

КОНЦЕПЦИЯТА АНТИЕЙДЖИНГ

Доц. д-р Малина Петкова, ендокринолог в УБ „Лозенец“ – София В основата на концепцията антиейджинг в медицината е оптимизиране процеса на остаряването. Антиейджинг лечение е всеки подход, който цели да намали патологията в късните години от човешкия живот и е базиран на схващането, че остаряването е болестен синдром. Основна цел е повишаване качеството на живота, а не само неговата продължителност.