Високотехнологични решения за козметичната практика

Д-р Емил Бърдаров, дерматолог Спектро Груп вече 10 години е българският лидер в дистрибуцията на иновативни световни брандове в областта на дерматологията и естетичната медицина. Официален представител е на: Alma Lasers, Laboratoires Teoxane, General Topics, Promoitalia Group и други. Тя е единствената компания в бранша, осигурила на своите контрагенти съпътстващ дейността им демо-център за обучение при работа с апаратурата и продуктите, които предлага на пазара. Фирмата осигурява мощна корпоративна подкрепа на клиентите си по отношение както на усъвършенстването им, така и на сервизното обслужване на медицинската апаратура.

Проф. Кармен Мария Салавастру: „Поставянето на точна диагноза позволява да се направи най-добрия избор за лечение на пациента“

Проф. д-р Кармен Мария Салавастру, дерматолог в университетската болница Colentina в Букурещ. Дерматологичната си практика започва през 1995 г. Занимавала се е с академична работа със студенти и специализанти. От 2015 г. е завеждащ отделението по детска дерматология в университетска болница Colentina. Проф. Салавастру е член на борда на Европейското дружество по лазерна дерматология (ESLD) и председател на уебсайт комисията на Европейската академия по дерматология и венерология (EADV).

Най-нови тенденции и открития в антиейджинг медицината

Д-р Анелия Здравкова, дерматолог Остаряването е нормален биологичен процес, но не бива да бъде съпътствано от нездравословен и неестетичен външен вид. Усилията на водещи специалисти и учени от цял свят са насочени към разработване на нови антиейджинг терапии и методи, които ефективно да забавят процеса на стареене и да се намалят отрицателните последствия от остаряването, които прогресират във времето.

ПАТОФИЗИОЛОГИЯ НА СТАРЕЕНЕТО

Д-р Валентина Брощилова, дерматолог, старши асистент в Катедрата по дерматология и венерология, Медицински факултет, МУ – София В медицински аспект има два подхода към стареенето – индивидуален и популационен, които се дефинират по различен начин. При индивидуалния подход стареенето се разглежда като възрастово-обусловено прогресиращо ограничаване на индивидуалните физиологични функции, свързано с увеличаване на вероятността от смъртен изход. Популационното стареене се дефинира с ограничаване на възможността за репродукция.

Д-р Петър Костов: „Всеки заслужава косата, за която мечтае“

Косата е важен атрибут за визията на съвременния човек. Преждевременното оплешивяване на предимно мъжката половина от човечеството се явява психологически проблем за голяма част от тях. За радост, съвременната медицина предоставя възможността този проблем да бъде решен завинаги. Новата коса расте, подстригва се, боядисва се и изглежда като истинска, защото тя е точно такава – взета от самия човек. На тази тема разговаряме с д-р Петър Костов, който е главен хирург по трансплантация на коса в „Клиника за пластична хирургия д-р Николай Георгиев“.

Апаратни методи за поддържане на фигурата през лятото

Д-р Недялко Драголов, специалист дерматолог и управител на клиника за естетична дерматология и венерология МИРАБЕЛ Плажният сезон вече е на вратата, а това означава, че е време да вкараме тежката артилерия за борба с излишното тегло. За щастие се появиха неоперационни събратя на някои оперативни интервенции – т.нар. апаратни методики за корекция на фигурата, с чиято помощ е възможно да се сдобием с великолепни резултати без използване на скалпел.

Симпозиум по козметична и естетична дерматология в Лас Вегас

През юни в Лас Вегас се проведе едно от най-мащабните събития на територията на САЩ – Симпозиум по козметична и естетична дерматология. Д-р Ива Стоилова практикува в „Дермавист“ Пловдив и е специалист по дерматология, естетична медицина и лазерна терапия, с над 15 години практика, както и международен обучаващ лекар. Тя бе единственият делегат на събитието от България и я помолихме да ни разкаже повече за своето участие в най-значимия за Северна Америка форум, посветен на естетичната медицина.

Д-р Кристина Рачева: „Комбинацията от интралипотерапия и антицелулитна мезотерапия е отлично решение за неоперативно моделиране на седалищната област“

Най-проблемните зони от тялото с локални мастни натрупвания, които не се повлияват от диети и фитнес упражнения са глутеусите и бричовете. Актуални методи за третиране на тези проблемни зони са инжекционните, които за разлика от хирургичната интервенция се извършват в амбулаторни условия и пациентката веднага може да се върне към нормалното си ежедневие. Важно е да се знае, че методите за третиране на локални мастни натрупвания намаляват обиколки, а не премахват излишни килограми.

Д-р Виолин Петров: „Абдоминопластиката осигурява нова визия и по-добро самочувствие“

През последните години не се наблюдават генерални новости в областта на абдоминопластиката, която си остава добре познатата процедура за оформяне долната част на корема, премахване на излишните мастни натрупвания и кожа. Новите тенденции включват нов персонален подход при избора на разрез в коремната област, нови анестезиологични техники и т.нар. миниабдоминопластика.

Д-р Мая Тачева премахване на двойна брадичка - Инжекционна терапия с иновативния лекарствен продукт на Allergan

Най-новите неоперативни методи за подмладяване на шията и деколтето и за премахване на двойната брадичка, са предпочитани заради доказаната си ефективност, безопасност и отсъствие на възстановителен период.

ЗА СИЛАТА НА ВИТАМИН С ТАКА, КАКТО НЕ СТЕ Я УСЕЩАЛИ ДОСЕГА...

За грижата за кожата през топлите месеци и за това как можем да разчитаме на мощните защитни свойства на витамин С ще говорим с д-р Катя Паскова, един от утвърдените дерматолози у нас и сред първенците, поставили началото на естетичната дерматология такава, каквато я познаваме днес. Д-р Паскова е създател на клиника Дерма Вита, която е добре позната и реализирана изцяло в дерматологията – обща и естетична.

Барокамерата помага за лечението на широк кръг заболявания

Лечението с хипербарната кислородна терапия или дишането на кислород под налягане в барокамера набира все по-голяма популярност като част от терапиите за лечение на различни заболявания, премахване на умората и стреса, зареждане с нови сили и цялостно подобряване качеството на живот. За възможностите и съвременното приложение на барокамерата разговаряме с д-р Теодора Йорданова, дерматовенеролог и управител на медицински център Derma Health Care, Варна.