НАЙ-НОВИ МЕТОДИ ЗА ПОДМЛАДЯВАНЕ НА ЛИЦЕТО С PERFECTHA, ELLANSE И БОТУЛИНОВ ТОКСИН

В края на септември 2017 г. в София се проведе второто издание на уникалната по рода си ежегодна Global Aesthetics Academy, организирана от фирма Global Aesthetics. Тазгодишната академия събра над 200 утвърдени дерматолози и специалисти в областта на естетичната медицина от цяла България и премина при изключително голям интерес от страна на участниците, които активно се включиха в дискусиите. Гост лектори бяха д-р Беатрис Белтран, собственик на клиника за естетична медицина „Dra. Beatriz Beltran“, Барселона, Испания и д-р Светлана Ларкина, директор на Център по интензивна козметология и анти-ейдж терапия в Украйна. Модератори на академията бяха проф. д-р Мария Балабанова и д-р Дончо Етугов.

Околочният контур на ремонт. Предимствата на мезотерапията за очи

“Искам да изглеждам по-малко уморена "е фразата, която естетичните дерматолози слушат ежедневно. Отпускането на кожата, намаляването на обема и появата на фини линии и бръчки допринасят за остаряването на лицето. Когато тези фактори засягат зоната около очите , те често оказват значително влияние върху естетичния външен вид на човека. Освен че прави лицето да изглежда по-старо, изследванията показват, че вариациите във формата на веждите, позицията на клепачите и бръчките значително влияят на това, как другите възприемат изражението на лицето .

Filorga Lab ХОЛИСТИЧЕН ПОДХОД за забавяне процеса на стареене

Д-р Мария Тончева, дерматолог, ексклузивен представител на FILORGA LAB Laboratories Filorga е френският лидер в естетичната медицина. повече от 40 години създава медицински продукти, посветени на съхраняване младостта на кожата и забавяне процеса на стареене. Продуктите на Filorga са високоефективни, високотолерантни и абсолютно безопасни. Представени са в 3 групи: медицински продукти (филъри, поли-ревитализиращ коктейл за мезотерапия), професионална линия продукти Skin Perfusion (за приложение в козметичния салон и за домашна грижа) и линия Medi-Cosmetique, която съчетава най-доброто от света на естетичната медицина и козметиката.

HydraFacial терапии в комбинация с антиейджинг процедури

Д-р Иван Пеев, специалист дерматовенеролог и медицински управител на дерматологична клиника AestheLine Противостареещите процедури за лице са много и разнообразни, като сред най-популярните се нареждат инжекционните (филъри, ботулинов токсин), химичните пилинги, дермабразиото, козметичните мануални терапии, мезоконците, хирургичните интервенции, процедурите с лазери и електронно базирани апарати, както и други апаратни процедури, към които се отнася и HydraFacial терапията. Фирма „БулМед Консулт“ е официален вносител за България на иновативния апарат HydraFacial.

КОНЦЕПЦИЯТА АНТИЕЙДЖИНГ

Доц. д-р Малина Петкова, ендокринолог в УБ „Лозенец“ – София В основата на концепцията антиейджинг в медицината е оптимизиране процеса на остаряването. Антиейджинг лечение е всеки подход, който цели да намали патологията в късните години от човешкия живот и е базиран на схващането, че остаряването е болестен синдром. Основна цел е повишаване качеството на живота, а не само неговата продължителност.

Високотехнологични решения за козметичната практика

Д-р Емил Бърдаров, дерматолог Спектро Груп вече 10 години е българският лидер в дистрибуцията на иновативни световни брандове в областта на дерматологията и естетичната медицина. Официален представител е на: Alma Lasers, Laboratoires Teoxane, General Topics, Promoitalia Group и други. Тя е единствената компания в бранша, осигурила на своите контрагенти съпътстващ дейността им демо-център за обучение при работа с апаратурата и продуктите, които предлага на пазара. Фирмата осигурява мощна корпоративна подкрепа на клиентите си по отношение както на усъвършенстването им, така и на сервизното обслужване на медицинската апаратура.

Проф. Кармен Мария Салавастру: „Поставянето на точна диагноза позволява да се направи най-добрия избор за лечение на пациента“

Проф. д-р Кармен Мария Салавастру, дерматолог в университетската болница Colentina в Букурещ. Дерматологичната си практика започва през 1995 г. Занимавала се е с академична работа със студенти и специализанти. От 2015 г. е завеждащ отделението по детска дерматология в университетска болница Colentina. Проф. Салавастру е член на борда на Европейското дружество по лазерна дерматология (ESLD) и председател на уебсайт комисията на Европейската академия по дерматология и венерология (EADV).

Най-нови тенденции и открития в антиейджинг медицината

Д-р Анелия Здравкова, дерматолог Остаряването е нормален биологичен процес, но не бива да бъде съпътствано от нездравословен и неестетичен външен вид. Усилията на водещи специалисти и учени от цял свят са насочени към разработване на нови антиейджинг терапии и методи, които ефективно да забавят процеса на стареене и да се намалят отрицателните последствия от остаряването, които прогресират във времето.

ПАТОФИЗИОЛОГИЯ НА СТАРЕЕНЕТО

Д-р Валентина Брощилова, дерматолог, старши асистент в Катедрата по дерматология и венерология, Медицински факултет, МУ – София В медицински аспект има два подхода към стареенето – индивидуален и популационен, които се дефинират по различен начин. При индивидуалния подход стареенето се разглежда като възрастово-обусловено прогресиращо ограничаване на индивидуалните физиологични функции, свързано с увеличаване на вероятността от смъртен изход. Популационното стареене се дефинира с ограничаване на възможността за репродукция.

Д-р Петър Костов: „Всеки заслужава косата, за която мечтае“

Косата е важен атрибут за визията на съвременния човек. Преждевременното оплешивяване на предимно мъжката половина от човечеството се явява психологически проблем за голяма част от тях. За радост, съвременната медицина предоставя възможността този проблем да бъде решен завинаги. Новата коса расте, подстригва се, боядисва се и изглежда като истинска, защото тя е точно такава – взета от самия човек. На тази тема разговаряме с д-р Петър Костов, който е главен хирург по трансплантация на коса в „Клиника за пластична хирургия д-р Николай Георгиев“.

Апаратни методи за поддържане на фигурата през лятото

Д-р Недялко Драголов, специалист дерматолог и управител на клиника за естетична дерматология и венерология МИРАБЕЛ Плажният сезон вече е на вратата, а това означава, че е време да вкараме тежката артилерия за борба с излишното тегло. За щастие се появиха неоперационни събратя на някои оперативни интервенции – т.нар. апаратни методики за корекция на фигурата, с чиято помощ е възможно да се сдобием с великолепни резултати без използване на скалпел.