Симпозиум по козметична и естетична дерматология в Лас Вегас

През юни в Лас Вегас се проведе едно от най-мащабните събития на територията на САЩ – Симпозиум по козметична и естетична дерматология. Д-р Ива Стоилова практикува в „Дермавист“ Пловдив и е специалист по дерматология, естетична медицина и лазерна терапия, с над 15 години практика, както и международен обучаващ лекар. Тя бе единственият делегат на събитието от България и я помолихме да ни разкаже повече за своето участие в най-значимия за Северна Америка форум, посветен на естетичната медицина.

Д-р Кристина Рачева: „Комбинацията от интралипотерапия и антицелулитна мезотерапия е отлично решение за неоперативно моделиране на седалищната област“

Най-проблемните зони от тялото с локални мастни натрупвания, които не се повлияват от диети и фитнес упражнения са глутеусите и бричовете. Актуални методи за третиране на тези проблемни зони са инжекционните, които за разлика от хирургичната интервенция се извършват в амбулаторни условия и пациентката веднага може да се върне към нормалното си ежедневие. Важно е да се знае, че методите за третиране на локални мастни натрупвания намаляват обиколки, а не премахват излишни килограми.

Д-р Виолин Петров: „Абдоминопластиката осигурява нова визия и по-добро самочувствие“

През последните години не се наблюдават генерални новости в областта на абдоминопластиката, която си остава добре познатата процедура за оформяне долната част на корема, премахване на излишните мастни натрупвания и кожа. Новите тенденции включват нов персонален подход при избора на разрез в коремната област, нови анестезиологични техники и т.нар. миниабдоминопластика.

Д-р Мая Тачева премахване на двойна брадичка - Инжекционна терапия с иновативния лекарствен продукт на Allergan

Най-новите неоперативни методи за подмладяване на шията и деколтето и за премахване на двойната брадичка, са предпочитани заради доказаната си ефективност, безопасност и отсъствие на възстановителен период.

ЗА СИЛАТА НА ВИТАМИН С ТАКА, КАКТО НЕ СТЕ Я УСЕЩАЛИ ДОСЕГА...

За грижата за кожата през топлите месеци и за това как можем да разчитаме на мощните защитни свойства на витамин С ще говорим с д-р Катя Паскова, един от утвърдените дерматолози у нас и сред първенците, поставили началото на естетичната дерматология такава, каквато я познаваме днес. Д-р Паскова е създател на клиника Дерма Вита, която е добре позната и реализирана изцяло в дерматологията – обща и естетична.

Барокамерата помага за лечението на широк кръг заболявания

Лечението с хипербарната кислородна терапия или дишането на кислород под налягане в барокамера набира все по-голяма популярност като част от терапиите за лечение на различни заболявания, премахване на умората и стреса, зареждане с нови сили и цялостно подобряване качеството на живот. За възможностите и съвременното приложение на барокамерата разговаряме с д-р Теодора Йорданова, дерматовенеролог и управител на медицински център Derma Health Care, Варна.

Д-р Снежана Манджукова: „Tafedim Gel ефикасно заличава белези и помага при различни кожни заболявания“

Неестетичните белези по кожата от изгаряне, акне, травми или оперативна намеса понижават самочувствието и са повод за редица притеснения. За най-новия продукт на българския пазар – Tafedim Gel, който не само ефективно заличава белезите, но и помага при редица кожни заболявания, разговаряме с д-р Снежана Манджукова, дерматолог и специалист по естетична.медицина в столичния Дерматокозметичен център Belle Femme.

Антицелулитна мезотерапия

Инжекционната мезотерапия за премахване на неестетичната портокалова кожа е ефективен метод, който благодарение на въвеждането в кожата на специфични мезококтейли спомага за подобряване на обменните процеси. Както е известно, появата на целулит е свързана не само със задържане на излишни течности, а и с пренареждане на мастните клетки и формиране на септи от съединителна тъкан. Процедурата спомага не само за отстраняване на целулита, но и за стягане, лифтинг и повишаване еластичността на кожата.

Реконструктивна пластика с помощта на „вътрешен сутиен“

Специфичен „вътрешен сутиен“ може да помогне при реконструктивната пластика след хирургично лечение на рака на гърдата. GalaFlex е особена мрежа от лабораторно създадени фибри (монофиламенти), преплетени в решетка, която се поставя под кожата и осигурява необходимата вътрешна поддръжка на бюста.

Нехирургичната ринопластика като един модерен и алтернативен подход за корекция на носа

Д-р Снежана Атанасова от медицински център Атадерма, Пловдив, сподели интересни факти от сферата на естетичната дерматология след завършването на курс за нехирургична ринопластика в Москва, който се организира от една от най-престижните в света руски организации „Скин Технолъджи" – лидер в обучението на естетични дерматолози.