Топ александритен лазер за епилация от най-висок клас е вече на пазара

Италианският концерн за медицински лазери QuantaSystem пусна свръхмощен александритен лазер – Thunder. При създаването на апарата производителят се фокусира в разработването на ненадминат по мощност, бързина и ефективност лазер за епилация на трудно податливите светли и тънки косми. Thunder превъзхожда по мощностен капацитет двата основни американски конкурента с 25%. И за да няма съмнение кой е фаворитът сред александритните лазери, QuantaSystem дава възможност лазерът да бъде поръчван и с удвоена мощност, което гарантира първото й място за дълги, дълги години напред.

Новости в антиейджинг медицината

Антиейджинг медицината е наука на бъдещето, която се бори за удължаване на живота, за забавяне процесите на стареене в целия организъм и против физическите отпечатъци на времето.

Д-р Николай Боянов: Gentlelase Pro - За мен е най-добрият лазер за светли и тънки косми

Д-р Николай Боянов е дерматолог с дългогодишна практика зад гърба си, специалист по кожни и венерически болести от гр. Русе. С естетична медицина се занимава от 2003 г., а през 2007 г., заедно с д-р Мария Атанасова, основават първия център за естетична дерматология в Русе – ДИАС. В него работят с една от най-висококачествените технологии в световен мащаб – GentleLase Pro на Syneron Candela, Hydrafacial MD. Разговаряме с д-р Боянов на тема инвестиции в естетичната медицина.

Световен конгрес по естетична и антиейджинг медицина Монако 2017 - II част

През април в Монако се състоя 15-тият Световен конгрес по естетична и антиейджинг медицина – АMWC 2017 (Aesthetic & Anti-aging Medicine World Congress). Престижното събитие се провежда под егидата на принца на Монако Албер ІІ и всяка година представя най-новите достижения от света на естетичната медицина в множество научни презентации и демонстрационни сесии. Утвърдени български специалисти също присъстваха на най-големия международен форум и споделиха своите впечатления ексклузивно за сп. Beauty Woman.

Мастерклас 2017 „Лазерни и енергийно базирани устройства в дерматологичната практика“

На 9 и 10 юни 2017 г. в столичния конгресен център Рейнбоу Плаза се проведе мастерклас на тема „Лазерни и енергийно базирани устройства в дерматологичната практика“, организиран от Българското дерматологично дружество съвместно с European Society for Lasers and Energy Based Devices (ELSD).

Дерматологичен workshop „Бъдещето на технологиите в естетиката“

На 9 юни 2017 г. в хотел Хилтън, София се проведе високоспециализиран дерматологичен workshop с лектор д-р Фирас Ал-Ниами. Събитието се организира от БулМед Консулт – ексклузивен представител на SyneronCandela за България и събра на едно място водещи дерматолози и специалисти, интересуващи се от най-иновативните технологии в дерматологията.

Комплексен подход при обемното моделиране на лицето

След появата на ботулиновия токсин на естетичния пазар както лекарите, така и пациентите бързо свикнаха с него. Ботулиновият токсин е познат на всички, дори и на тези, които никога не са го ползвали. С филърите обаче не е така. Огромният брой препарати на пазара и множеството брандове доведе до това, че все още филърите се възприемат само като продукти за запълване на бръчки и увеличаване на устните. А всъщност филърите са подходящи за цялостна хармонизация на лицето, тъй като решават широк спектър от естетични проблеми. Днес се прилага глобален подход при моделиране на лицето, включващ не само корекция и запълване на бръчки, а и работа с обеми и лифтинг, както и умение правилно да се акцентира върху индивидуалните особености на пациента.

Модерен подход в антиейджинг процедурите за лице

Стареенето на кожата е сложен биологичен процес, който се влияе от комбинацията от ендогенни/вътрешни фактори (генетични, клетъчен метаболизъм, хормонални и метаболитни процеси) и екзогенни/външни фактори (хронично излагане на UV лъчение, замърсяване, йонизираща радиация, химикали, токсини). Съвместно тези фактори водят до натрупването на структурни и физиологични промени във всеки слой на кожата, както и до промени във външния й вид, особено в участъците от кожата изложена на слънце.

Проф. д-р Пиер Антонио Бачи: „Синергията между бюти терапевтите и лекарите е изключително важна“

В края на март в столичния салон за красота Dupissima се проведе workshop за работа с иновативния апарат Ендосфера. Целта на уъркшопа бе повишаване квалификацията на терапевтите и усъвършенстване техниките на работа с апарата, за да се гарантират реални и категорични резултати за клиентите. Специални гости бяха проф. д-р Пиер Антонио Бачи и г-н Джанлука Кавалети, главен мениджър на Fenix Group – компанията, разработила и патентовала авангардния апарат Ендосфера. Зад създаването на иновативната Ендосфера терапия стоят дългогодишни медицински изследвания, комбинирани с най-новите достижения в дерматокозметичните технологии, благодарение на професионализма на екипа на проф. д-р Пиер Антонио Бачи.

Световен конгрес по естетична и антиейджинг медицина Монако 2017 - I част

През април в Монако се състоя 15-тият Световен конгрес по естетична и антиейджинг медицина – АMWC 2017 (Aesthetic & Anti-aging Medicine World Congress). Престижното събитие се провежда под егидата на принца на Монако Албер ІІ и всяка година представя най-новите достижения от света на естетичната медицина в множество научни презентации и демонстрационни сесии. Утвърдени български специалисти също присъстваха на най-големия международен форум и споделиха своите впечатления ексклузивно за сп. Beauty Woman.

Д-р Емил Бърдаров: „Alma Lasers предлага високотехнологична, ефективна и безопасна апаратура за естетичната практика“

По време на Третия дерматокозметичен симпозиум Beauty Woman известният столичен дерматолог д-р Емил Бърдаров представи пред телевизия In Life високотехнологичните решения на Alma Lasers, гарантиращи ефективност, сигурност и безопасност в естетичната практика.