Модерен подход в антиейджинг процедурите за лице

Стареенето на кожата е сложен биологичен процес, който се влияе от комбинацията от ендогенни/вътрешни фактори (генетични, клетъчен метаболизъм, хормонални и метаболитни процеси) и екзогенни/външни фактори (хронично излагане на UV лъчение, замърсяване, йонизираща радиация, химикали, токсини). Съвместно тези фактори водят до натрупването на структурни и физиологични промени във всеки слой на кожата, както и до промени във външния й вид, особено в участъците от кожата изложена на слънце.

Проф. д-р Пиер Антонио Бачи: „Синергията между бюти терапевтите и лекарите е изключително важна“

В края на март в столичния салон за красота Dupissima се проведе workshop за работа с иновативния апарат Ендосфера. Целта на уъркшопа бе повишаване квалификацията на терапевтите и усъвършенстване техниките на работа с апарата, за да се гарантират реални и категорични резултати за клиентите. Специални гости бяха проф. д-р Пиер Антонио Бачи и г-н Джанлука Кавалети, главен мениджър на Fenix Group – компанията, разработила и патентовала авангардния апарат Ендосфера. Зад създаването на иновативната Ендосфера терапия стоят дългогодишни медицински изследвания, комбинирани с най-новите достижения в дерматокозметичните технологии, благодарение на професионализма на екипа на проф. д-р Пиер Антонио Бачи.

Световен конгрес по естетична и антиейджинг медицина Монако 2017 - I част

През април в Монако се състоя 15-тият Световен конгрес по естетична и антиейджинг медицина – АMWC 2017 (Aesthetic & Anti-aging Medicine World Congress). Престижното събитие се провежда под егидата на принца на Монако Албер ІІ и всяка година представя най-новите достижения от света на естетичната медицина в множество научни презентации и демонстрационни сесии. Утвърдени български специалисти също присъстваха на най-големия международен форум и споделиха своите впечатления ексклузивно за сп. Beauty Woman.

Д-р Емил Бърдаров: „Alma Lasers предлага високотехнологична, ефективна и безопасна апаратура за естетичната практика“

По време на Третия дерматокозметичен симпозиум Beauty Woman известният столичен дерматолог д-р Емил Бърдаров представи пред телевизия In Life високотехнологичните решения на Alma Lasers, гарантиращи ефективност, сигурност и безопасност в естетичната практика.

Какво представлява интралипотерапията?

Локализираните мастни натрупвания в определени зони на тялото причиняват промени в неговите контури и цялостна дисхармония. Тези натрупвания не са свързани с излишни килограми и се наблюдават при хора с нормално тегло. Методът интралипотерапия е разработен специално за приложение на адипоцитолитичния препарат Aqualyx, който притежава избирателно действие върху мастната тъкан и ефикасно отстранява локализираните мастни депа.

Втори шанс за пациентите с наднормено тегло

На 17 май 2017 г. в централния офис на болница Гювен Анкара в София се състоя пресконференция с участието на проф. д-р Гьокхан Яджъ, известния режисьор Люси Иларионов, който бе опериран миналата година от водещия турски специалист с над 25-годишен опит, и Мерлин Хасанова, регионален мениджър за България. Проф. д-р Гьокхан Яджъ пристигна у нас, за да консултира безплатно пациенти с наднормено тегло, които се нуждаят от хирургическо лечение.

Д-р Радина Денкова: „През следващите пет години най-търсени ще бъдат процедурите за оформяне на тялото“

Днешната работеща жена разполага с малко време за спорт и не винаги може да се придържа към балансирано и здравословно хранене, а в същото време желае да притежава стройна фигура и изваяно тяло. Затова на преден план излизат процедурите за оформяне и стягане на тялото. За най-новите тенденции в процедурите за тяло разговаряме с д-р Радина Денкова от известната столична клиника Aesthe Clinic Beauty.

Оценка на възрастовите промени в областта на шията

Шията е не по-малък издайник на възрастта, а за съжаление е и често пренебрегвана – в повечето случаи отсъстват грижи за тази не по-малко чувствена част от женското тяло. Областта на шията е във фокуса на специалистите по естетична медицина и използването на различни методи за корекция на възрастовите изменения е свързано от една страна с анатомо-физиологичните й особености, а от друга – с нетрайния или слабо изразен естетичен резултат.

Aesthetic Media Forum на Клиника за естетична медицина Jewel Skin Clinic

На 10 май 2017 г. в хотел „Маринела“, София, се състоя първият Aesthetic Media Forum, организиран от известната столична клиника за естетична медицина Jewel Skin Clinic, на което бяха представени последните тенденции в естетичната медицина и бе отпразнуван деветия рожден ден на клиниката.

Употреба на ботулиновия токсин за лечение на мигрена в менопаузата

Към специалистите по естетична медицина жената на „елегантна“ възраст обикновено се обръща по повод корекция на различни естетични проблеми. Но сред съпътстващите менопаузата състояния нерядко се наблюдават главоболие, мигрена, депресивни състояния, вегетативни разстройства. Инжекционните процедури с ботулинов токсин позволяват едновременно справяне с няколко проблема – както естетически, така и психосоматични.

Трета научна конференция Дерматологични срещи с BIODERMA Дерматоскопия

Световно признати дерматолози от Италия, Австрия, Гърция и България представиха последните новости в дерматоскопията и изключително важната й роля в общата дерматология на третата научна конференция „Дерматологични срещи с BIODERMA”, посветена на темата „Дерматоскопия“. Многобройната аудитория, представена от делегати от България, Сърбия и Македония се запозна с теми като интегрирани методи за диагностика на кожни тумори, признаци за диагностициране на меланома, непигментни тумори и др.