Брахиопластика

Неестетичното отпускане на кожата в горната част на ръцете притеснява доста жени на възраст 50-55+. С напредването на годините мускулната тъкан намалява, а мастната се увеличава, понижава се синтезът на колаген и еластин – протеините, отговорни за стегнатостта и еластичността на кожата. В резултат кожата увисва и възниква необходимост от оперативна намеса, тъй като с помощта на фитнес упражнения, масажи и други терапии проблемът не може да бъде решен. Отпускане и увисване на кожата се наблюдава и при по-млади жени след драстични диети и бързо сваляне на килограми.

The color of the skin

Проф. Гюнтер Бург представя как изглежда светът в цветове през погледа на дерматолога. Според него не всичко е черно и бяло, тенът на кожата може да е цветен, да се наблюдават всички цветове на дъгата. Той дава някои примери на нарушения в нормалния цвят на кожата, които са свързани със сериозни заболявания.

Нoво лечение на детските хемангиоми

За най-новия научен пробив в лечението на детските хемангиоми разговаряме с доц. д-р Жана Казанджиева, Катедра по дерматология и венерология, Медицински университет – София.

CRISALIX 3D симулация за увеличаване на гърди

Най-честите въпроси, които вълнуват жените, решили да се подложат на операция за увеличаване на бюст са: как ще изглеждат гърдите ми след интервенцията и какъв размер импланти да избера? Отговори на тези въпроси дава 3D консултацията, която вече е възможна и в България благодарение на иновативната програма със сканиращ сензор на швейцарската компания Crisalix.

Розацея

Розацеята е хронично кожно заболяване, което се характеризира със зачервяване на лицето и постепенна поява на разширени повърхностни кръвоносни съдове. Понякога могат да се появят папули, пустули и подуване. Засяга предимно средната възраст като е относително по-честа при жените и при по-светлите индивиди.

Аминокиселинна подмладяваща терапия

Както е известно, с напредване на възрастта естественият синтез на колаген в организма намалява. Аминокиселинната подмладяваща терапия е насочена към дермата, повлиява ефективно синтеза на колаген, изглажда бръчките и възстановява плътността и еластичността на кожата.

Качеството на кожата има значение

Бръчките са външни признаци на стареенето на кожата и представляват най-често срещания естетически проблем, който мотивира решението на пациентите да търсят естетична корекция.

Лазерна процедура за отстраняване на мрежовидни капиляри и вени по краката

Както жените, така и мъжете са засегнати от появата на мрежовидни капиляри и вени по краката. В някои случаи тази неестетична мрежа от капиляри е изява на по-сериозен проблем на вътрешната венозна система, а в други е свързана с хормонални проблеми, напълняване или целулит.

Оформяне на лицевия овал и корекция на брадичката

Добре оформената брадичка при жените и мъжете винаги е била стандарт за красота от Средновековието до днес. Контурът на младежкото лице е овален с високи скули и добре очертана брадичка. Извивките от скулите до ръба на носа са гладки, без хлътване. V-образната форма на лицето е символ на младостта, но след 25 години започва процесът на стареене и кожата постепенно губи мастна тъкан, съответно и еластичност. Това води до загуба на обем и промяна в овала на лицето- едни от основните белези на стареенето.