Какво представлява интралипотерапията?

Локализираните мастни натрупвания в определени зони на тялото причиняват промени в неговите контури и цялостна дисхармония. Тези натрупвания не са свързани с излишни килограми и се наблюдават при хора с нормално тегло. Методът интралипотерапия е разработен специално за приложение на адипоцитолитичния препарат Aqualyx, който притежава избирателно действие върху мастната тъкан и ефикасно отстранява локализираните мастни депа.

Втори шанс за пациентите с наднормено тегло

На 17 май 2017 г. в централния офис на болница Гювен Анкара в София се състоя пресконференция с участието на проф. д-р Гьокхан Яджъ, известния режисьор Люси Иларионов, който бе опериран миналата година от водещия турски специалист с над 25-годишен опит, и Мерлин Хасанова, регионален мениджър за България. Проф. д-р Гьокхан Яджъ пристигна у нас, за да консултира безплатно пациенти с наднормено тегло, които се нуждаят от хирургическо лечение.

Д-р Радина Денкова: „През следващите пет години най-търсени ще бъдат процедурите за оформяне на тялото“

Днешната работеща жена разполага с малко време за спорт и не винаги може да се придържа към балансирано и здравословно хранене, а в същото време желае да притежава стройна фигура и изваяно тяло. Затова на преден план излизат процедурите за оформяне и стягане на тялото. За най-новите тенденции в процедурите за тяло разговаряме с д-р Радина Денкова от известната столична клиника Aesthe Clinic Beauty.

Оценка на възрастовите промени в областта на шията

Шията е не по-малък издайник на възрастта, а за съжаление е и често пренебрегвана – в повечето случаи отсъстват грижи за тази не по-малко чувствена част от женското тяло. Областта на шията е във фокуса на специалистите по естетична медицина и използването на различни методи за корекция на възрастовите изменения е свързано от една страна с анатомо-физиологичните й особености, а от друга – с нетрайния или слабо изразен естетичен резултат.

Aesthetic Media Forum на Клиника за естетична медицина Jewel Skin Clinic

На 10 май 2017 г. в хотел „Маринела“, София, се състоя първият Aesthetic Media Forum, организиран от известната столична клиника за естетична медицина Jewel Skin Clinic, на което бяха представени последните тенденции в естетичната медицина и бе отпразнуван деветия рожден ден на клиниката.

Употреба на ботулиновия токсин за лечение на мигрена в менопаузата

Към специалистите по естетична медицина жената на „елегантна“ възраст обикновено се обръща по повод корекция на различни естетични проблеми. Но сред съпътстващите менопаузата състояния нерядко се наблюдават главоболие, мигрена, депресивни състояния, вегетативни разстройства. Инжекционните процедури с ботулинов токсин позволяват едновременно справяне с няколко проблема – както естетически, така и психосоматични.

Трета научна конференция Дерматологични срещи с BIODERMA Дерматоскопия

Световно признати дерматолози от Италия, Австрия, Гърция и България представиха последните новости в дерматоскопията и изключително важната й роля в общата дерматология на третата научна конференция „Дерматологични срещи с BIODERMA”, посветена на темата „Дерматоскопия“. Многобройната аудитория, представена от делегати от България, Сърбия и Македония се запозна с теми като интегрирани методи за диагностика на кожни тумори, признаци за диагностициране на меланома, непигментни тумори и др.

Брахиопластика

Неестетичното отпускане на кожата в горната част на ръцете притеснява доста жени на възраст 50-55+. С напредването на годините мускулната тъкан намалява, а мастната се увеличава, понижава се синтезът на колаген и еластин – протеините, отговорни за стегнатостта и еластичността на кожата. В резултат кожата увисва и възниква необходимост от оперативна намеса, тъй като с помощта на фитнес упражнения, масажи и други терапии проблемът не може да бъде решен. Отпускане и увисване на кожата се наблюдава и при по-млади жени след драстични диети и бързо сваляне на килограми.

The color of the skin

Проф. Гюнтер Бург представя как изглежда светът в цветове през погледа на дерматолога. Според него не всичко е черно и бяло, тенът на кожата може да е цветен, да се наблюдават всички цветове на дъгата. Той дава някои примери на нарушения в нормалния цвят на кожата, които са свързани със сериозни заболявания.

Нoво лечение на детските хемангиоми

За най-новия научен пробив в лечението на детските хемангиоми разговаряме с доц. д-р Жана Казанджиева, Катедра по дерматология и венерология, Медицински университет – София.

CRISALIX 3D симулация за увеличаване на гърди

Най-честите въпроси, които вълнуват жените, решили да се подложат на операция за увеличаване на бюст са: как ще изглеждат гърдите ми след интервенцията и какъв размер импланти да избера? Отговори на тези въпроси дава 3D консултацията, която вече е възможна и в България благодарение на иновативната програма със сканиращ сензор на швейцарската компания Crisalix.