Бихте ли представили клиника по естетична медицина Дерма ЕЛИТ?

Дерма ЕЛИТ е утвърдена и категорично доказала се с времето клиника на нашия естетичен пазар. Вече над 10 години предлагаме най-качествените, ефективни и иновативни процедури за коригиране на лице и тяло. Нашите висококвалифицирани специалисти са изцяло в услуга на пациентите, с грижа за тяхното здраве и красота, а в клиниката се работи само с медицински признати техники и сертифицирани продукти. По повод 10-годишнината от създаването на Дерма ЕЛИТ решихме да предоставим възможността на нашите пациенти да се докоснат до една иновативна и модерна технология за лазерна епилация - Soprano Ice Platinum. Този апарат е лимитирана серия на Alma Lasers, разработен във връзка с 10-годишнината на компанията, която се наложи като една от най-успешните в областта на лазерните технологии.

С какво се отличава Soprano Ice Platinum от останалите апарати за лазерна епилация?

Едно от най-важните предимства на Soprano Ice Platinum е иновативният накрайник, който комбинира трите лазерни лъча, използвани досега за епилация с различни дължини на вълната: александритен (755 nm), диоден (810 nm) и Nd: YAG (1064 nm). Това означава, че с него могат да се премахнат всички косми, независимо колко дълбоко са разположени, с което отпада и въпросът какъв лазер да се избере за епилация - диоден, александритен или Nd: YAG. Soprano Ice Platinum комбинира всички възможности и затова е изключително ефективен по отношение на всякакъв тип косми. С него могат да бъдат унищожени както най-тънките и светли косми, така и по-плътните и тъмни. Друго предимство на Soprano Ice Platinum е SHR технологията, патент на Alma Lasers, която работи посредством нискоенергийни импулси. Това дава възможност за постепенно загряване на космените фоликули до поглъщане на необходимата доза енергия за ефективното им унищожение. В съчетание с In-motion технологията, изразяваща се в непрекъснато движение на накрайника значително се намалява болката от процедурата и рискът от изгаряне на кожата, гарантира се пълно покритие на зоните и комфортно усещане, което прави лазера изключително безопасен при третиране на по-тъмни фототипове кожа. Освен това лазерът се отличава и с бързина - големи зони се обработват за не повече от 30–40 минути, разбира се, в зависимост от индивидуалните особености на пациента.  Накрайникът на Soprano Ice Platinum разполага с вградено охлаждане (кожата се охлажда до –3 градуса), което създава допълнителен комфорт за пациентите. Лазерът може да се използва и през лятото, като трябва да има диапазон от 10 дни преди и след излагане на слънце. И не на последно място, накрайникът на Soprano Ice Platinum е плътно допрян до кожата и светлината не е дразнеща за разлика от светлината при работа с други лазери.

Какви фототипове кожа могат да бъдат третирани с помощта му? Каква е неговата ефективност?
Soprano Ice Platinum е единственият лазер, който притежава FDA сертификат за лазерна епилация до VI-ти фототип кожа и може да се прилага и при кожа с тен. Резултатите са клинично доказани, а разликата се вижда още след първата процедура - растежът на космите се забавя значително, те се разреждат, стават по-тънки и фини. Ефективността на Soprano Ice Platinum е много по-висока от всички лазерни апарати, предлагани до момента на нашия пазар.

Наблюдават ли се странични ефекти след процедурата и има ли противопоказания?
Понякога може да се наблюдава леко зачервяване, което отшумява за 5–10 минути. Рискът от хиперпигментации е сведен до минимум, но все пак трябва да се спазва условието след лазерна процедура да не се излагаме на пряка слънчева светлина. В зоните на лицето е необходимо да се използва слъцезащитен крем. 
Противопоказанията за лазерна епилация са бременост и кърмене, както и онкологични заболявания.

Кои зони на лицето и тялото могат да бъдат третирани със Soprano Ice Platinum? 
Всички области на лицето и тялото могат да бъдат третирани, защото този лазер разполага и със специален накрайник, с който се обработват най-малките зони - уши, между веждите и други, както и модерното в момента „отсичане” на брадата при мъжете. Освен това има и специален хигиенен накрайник за интимните зони, който може да бъде закупен от клиента и да се използва строго индивидуално. 
При жените най-трудните зони за обработка са горна устна и брадичка, ако е налице хормонален дисбаланс, а при мъжете - гърдите и гърба. Когато космите са във вид на мъх е най-добре да не се обработват, защото лазерната енергия може да активира подраст на косми.

Какъв е препоръчителният брой процедури и на какъв интервал от време трябва да се провеждат?
По протокол са необходими 6 процедури, но ние имаме практика да наблюдаваме във времето как работи даден апарат и правим индивидуална преценка на пациентите, като определяме колко процедури са необходими за всеки конкретен случай. Например, ако след третата или четвъртата процедура вече не се наблюдава подраст на космите, то повече третиране не се налага. Разбира се, предварително не може да се каже колко точно процедури ще са необходими за даден пациент. В случаите на хормонален дисбаланс може да се наложат и повече от 6 процедури (например 8).
Поддържащи процедури не са необходими при лазерната епилация със Soprano Ice Platinum, ако няма подраст на космите. При всички останали лазери през 6 месеца се прави по една поддържаща процедура.  
Интервалът между процедурите е строго индивидуален, но в началото на третирането, ако има подраст на косми първите три процедури се правят между 30-я и 45-я ден. След това този интервал се увеличава, като 45 дни е подходящ за останалите процедури.
Трябва да подчертая, че процедурите със Soprano Ice Platinum в нашата клиника се извършват от специално обучени кинезитерапевти, като преди провеждане на лазерната епилация се прави консултация с дерматолог, който определя фототипа кожа и ако има наличие на бенки указва дали трябва да се избягват или да бъдат защитени при третирането. Лазерната епилация със Soprano Ice Platinum е уникална, с категорично доказана ефективност, а цените на процедурите са напълно достъпни. С многобройните си предимства иновативният Soprano Ice Platinum наистина гарантира най-ефективната лазерна епилация от ново поколение.

За контакти:
Клиника за естетична 
медицина Дерма ЕЛИТ
София, 
ул. Дукатска планина 18
тел. 02 953 0310

Свързани статии