На 9 и 10 юни 2017 г. в столичния конгресен център Рейнбоу Плаза се проведе мастерклас на тема „Лазерни и енергийно базирани устройства в дерматологичната практика“, организиран от Българското дерматологично дружество съвместно с European Society for Lasers and Energy Based Devices (ELSD).

В научната програма взеха участие изтъкнати специалисти в областта на лазерната терапия от цял свят: проф. д-р Ашраф Бадави от Канада, проф. д-р Клаус Фриц от Германия, д-р Фирас Ал-Ниами от Великобритания, проф. д-р Пабло Бойкседа от Испания, проф. д-р Кармен Мария Салавастру от Румъния, проф. д-р Паоло Бонан от Италия. Темите на представените лекции обхванаха голям спектър от проблеми свързани с използването на лазери и енергийно базирани устройства като превенция на стареенето, страничните реакции от използването им, лечение на хиперпигментации, практически съвети за безопасност, лечение на белези, възможности при използването на съдовите лазери, нехирургично лечение на немалономни кожни тумори.
Блестящи лекции бяха изнесени и от представители на Българската дерматологична школа, авторитети в областта на дерматологията и лазерната терапия като: проф. д-р Н. Цанков, д-р О. Съботинов, д-р Ю. Пенев, проф. д-р  М. Кадурина, доц. д-р Ж. Казанджиева, д-р Е. Христозов, проф. д-р E. Христакиева, доц. д-р Р. Янкова.
Мастерклас 2017 бе открит от доц. д-р Гриша Матеев, председател на Българското дерматологично дружество, който поздрави присъстващите дерматолози и подчерта важността на събитието за откриване на нови възможности пред специалистите в областта на дерматологията.

_DSC0491.jpg

_DSC0520.jpg

_DSC0549.jpg

_DSC0633.jpg

_DSC0671.jpg

_DSC0695.jpg

_DSC0720.jpg

_DSC0747.jpg

_DSC0763.jpg


Проф. д-р Кадурина, зам. председател на Европейската лазерна асоциация сподели, че идеята за провеждането на мастерклас на тема „Лазерни и енергийно базирани устройства в дерматологичната практика“ се е родила от бурното развитие на лазерните системи и все по-широкото им навлизане в дерматологичната практика и представи лекторите в престижния форум – утвърдени специалисти с богат опит в лазерното лечение на различни кожни проблеми.
Впечатляващ старт на Мастерклас 2017 даде уникалното светлинно шоу на Ники Колев от Andromega Visual Madness.

_DSC0504.jpg

Очаквайте ексклузивно интервю с проф. д-р Кармен Мария Салавастру от Румъния в новия брой на сп. Beauty Woman.

Свързани статии