Д-р Артуро Аморосо демонстрира възможностите на мезоконците Meso Cogs за стягане и биоревитализация на вътрешната част на ръцете.

Отпускането на кожата в тази зона, особено след отслабване, е неприятен естетичен дефект, който може лесно да бъде отстранен с помощта на Meso Cogs. Мезоконците са изработени от висококачествен биорезорбируем поликапролактон (поли-L млечна киселина), безопасни са и позволяват постигане на естествен лифтинг ефект и подмладяване на кожата. Meso Cogs активират фибробластите и стимулират синтеза на нов колаген и еластин, отговорни за тонуса, стегнатостта и еластичността на кожата. Първо се очертава вътрешната част на ръцете, след което се прилага локална анестезия. Мезоконецът е с дължина 50 см и се въвежда зигзагообразно под ъгъл 45 градуса (техника на двойно V). За оптимален ефект поставянето на мезоконците може да се комбинира с мезотерапия. Първите резултати са видими след един месец (необходимо е време за синтеза на колаген и еластин), а ефектът от процедурата се запазва 18 месеца.

По време на второто издание на мастер клас „Анатомия на лицето и инжекционни техники“ за първи път в България бе показана дисекция на анатомичен модел и паралелна демонстрация върху пациент. При модела бяха оцветени септи и кръвоносни съдове с различни цветове, което позволи да се видят правилните инжекционни техники и опасните за инжектиране зони. Експертите представиха репозициониране на скули и мандибуларна област, цялостно моделиране на лицето, както и други иновации в областта на естетичната медицина.

За контакти: Д-р Емил Бърдаров завършва Медицина в Медицински университет - София през 1992 г. През 1998 придобива специалност „Дерматология и Венерология”. Д-р Бърдаров има специализации и курсове по мезотерапия, дермални филъри, ботулинов токсин, химически пилинги, лазерна терапия, лифтинг с конци и естетична хирургия в САЩ, Франция, Германия, Австрия, Италия, Дубай

тел.: 02 971 36 98, 0882 74 37 38

гр. София, кв. Витоша, ул. "Асен Разцветников" 6

Свързани статии