Д-р Снежана Атанасова от медицински център Атадерма, Пловдив, сподели интересни факти от сферата на естетичната дерматология след завършването на курс за нехирургична ринопластика в Москва, който се организира от една от най-престижните в света руски организации „Скин Технолъджи" – лидер в обучението на естетични дерматолози.

Носът като една от основните лицеви части е важен компонент в изграждането на симетричните пропорции на лицето и водещ фактор за цялостната красота и привлекателност на човешката визия. Той е един от ключовите лицеви белези при междуличностното разпознаване, който може изцяло да промени визията на човека, подложил се на корекция. Поради тази причина интервенцията на носа е една от най-предпочитаните сред хората, склонни да се доверят в ръцете на специалист. Често се случва неговата не добре изглеждаща форма поради наследственост или претърпян инцидент, да не се възприема от човека. Появата на модерни и алтернативни методи като нехирургичната ринопластика поставят процедурите за корекция на носа като много по-приемливи и достъпни от оперативните интервенции. Всеизвестни са фактите, поради които пациентите отказват хирургична намеса в най-чувствителната и деликатна част на човешкото тяло - лицето.

Untitled-1.jpg

Необходимото време за възстановяване на счупените или наранени кости в зоната на третирането, зарастването на белези по кожата и дълготрайните болки след операцията са сред водещите фактори, които отказват пациентите.
Погледнато от друга гледна точка, малко позната на съвременното общество, по-драстичните корекции, които деформират или променят изцяло носа и неговите дихателни пътища, могат да има сериозни и дори необратими последствия върху цялостното физиологично състояние на човека. Според източните култури като йога например, чиито методи се базират на хилядолетни практики за хармонизиране на духа и тялото и особени познания за човешкото тяло, носът е изключително важен дихателен орган, чиято груба деформация може да повлияе пагубно върху човека и неговата индивидуална същност. Нехирургичната ринопластика е комбинативен интердисциплинарен подход, който изисква мнението на няколко специалисти и представлява използване на филъри и други инжектируеми продукти за промяна формата на носа. Методът представлява прикриване на малките асиметрични неравности по носа и модифициране, което може да бъде повдигане, прибиране или изправяне. Пациентите с по-специфични случаи, решили да се подложат на алтернативната безболезнена процедура – ринопластиката, е препоръчително да направят консултация с пластичен хирург.


Повече информация на: www.ataderma.com

Свързани статии