На 20 септември 2017 г. в известната столична дерматологична клиника Дерма Вита се състоя официалното представяне на най-новия апарат PLASMAGE – абсолютна иновация в медицинските технологии за неоперативна блефаропластика. Водена от стремежа си за непрекъснато новаторство и прилагане на водещите тенденции в областта на естетичната и клинична дерматология, д-р Катя Паскова, утвърден дерматолог и собственик на Дерма Вита, за пореден път ще изненада приятно своите пациенти с най-новата концепция за младост, красота и съвършенство – PLASMAGE.

Специален гост на събитието беше Outhy Sananicone, директор международно бизнес развитие на Brera Medical Technologies – италианска компания с над 30-годишен опит в създаването на апаратура за естетичната медицина и производител на иновативния медицински апарат.

Присъстваха водещи дерматолози, сред които д-р Ива Стоилова, д-р Иван Литов д-р Виктория Иванова и други, които се запознаха отблизо с PLASMAGE и възможностите, които предоставя модерната технология за решаване на различни естетични проблеми без болка и без скалпел. Официален представител на PLASMAGE за България е фирма Active Medical.

В своята презентация Outhy Sananicone акцентира върху принципа на работа на PLASMAGE, предимствата му в сравнение с оперативната блефаропластика, както и върху възможностите за провеждане на процедури, при които лазерните и радиохирургичните апарати са трудни за употреба и не осигуряват същите отлични резултати. Презентацията му бе подкрепена с богат снимков материал на пациенти, преди и след терапията с PLASMAGE, като постигнатите резултати са наистина впечатляващи.

PLASMAGE е базиран на патентована фракционирана плазма и генерира плазмен заряд, който въздейства на биологичните тъкани чрез контролирани импулси. При третиране на проблемната зона се получава сублимация (директно преминаване на веществото от твърдо в газообразно състояние) на повърхностния слой на кожата, без допир.

Освен за неоперативна блефаропластика, PLASMAGE може да се прилага за премахване на бръчки около очите („пачи крак“), бръчки над горната устна („баркод“), белези от акне, келоиди, стрии, брадавици, фиброми, бенки (невуси), лентиго, ксантелазми и други неестетични изменения по кожата.

PLASMAGE осигурява максимум контрол в зоната и в дълбочината на третиране, което гарантира прецизност при работа и безопасност за пациента.

Процедурата с PLASMAGE е подходяща както за жени, така и за мъже, които искат да подмладят лицето си или да премахнат несъвършенствата. Методът е бърз, прецизен и безопасен – не уврежда околните зони, не е инвазивен, с кратък период за възстановяване.

В практическата част бяха демонстрирани неоперативна блефаропластика с PLASMAGE, както и процедури за премахване на различни образувания по кожата.

Подробен материал за най-новата концепция за красота и съвършенство  -PLASMAGE в дерматологична клиника Дерма Вита очаквайте в сп. Beauty Woman!