Специфичен „вътрешен сутиен“ може да помогне при реконструктивната пластика след хирургично лечение на рака на гърдата. GalaFlex е особена мрежа от лабораторно създадени фибри (монофиламенти), преплетени в решетка, която се поставя под кожата и осигурява необходимата вътрешна поддръжка на бюста.

На пациентките, които се подлагат на реконструктивна пластика на гърдите след хирургично лечение на рак, може да помогне поставянето на особен имплант под кожата, изпълняващ роля на „вътрешен сутиен“. Мрежата GalaFlex е оформена като специфична чашка, която се поставя в областта на гърдата, за да поддържа новоформиращата се тъкан. В резултат организмът започва ускорено „строителство“ на поддържаща съединителна тъкан. С времето тази мрежа напълно се абсорбира, но около нея се формира нова тъкан, която е от 3 до 5 пъти по-здрава от тъканта, която организмът би създал самостоятелно без помощта на мрежата.Имплантът се използва при реконструктивната пластика и е в помощ на жертвите на рака на гърдата, които са претърпели частична или пълна мастектомия, а също така е приложим и в естетичната хирургия за повдигане на бюста. Мрежата GalaFlex е създадена от специални биосъвместими и биорезорбируеми фибри, отгледани в лабораторни условия, които са вплетени в специфична решетка и след това им е придадена формата на чашка.
Тази мрежа се имплантира от хирург по време на една от фазите на реконструктивната пластика след частична или пълна мастектомия и с течение на времето формира специфичен „вътрешен сутиен“ под кожата. GalaFlex мрежата постепенно се абсорбира, като пълната биорезорбция е в рамките на 18-24 месеца. Мрежата осигурява специфична решетка за регенерация на тъканите, която стимулира клетките да мигрират в отворите, активира синтеза на нов колаген и формирането на здрави кръвоносни съдове.
Първите пациентки, на които е поставена тази специфична мрежа са от САЩ и Великобритания. Те споделят, че качеството им на живот значително се е повишило, а специфичният вътрешен сутиен им е осигурил същия комфорт и поддръжка на бюста както традиционния външен.

Свързани статии