Защо избрахте да се доверите на апарата Venus Legacy във вашата практика?

Трудно се доверявам на новостите в областта на естетичната дерматология, защото рядко предлагането отговаря на качеството, което търся и с което не правя компромис. Да промениш структурата на кожа и да рескулптурираш тяло е предизвикателство, което всеки дерматолог посреща с различен арсенал от апаратура и инвазивни методи. През годините на своята практика съм опитвал различни методи, запознавал съм се с най-модерните апарати на световните конгреси, които ежегодно посещавам, но нищо не задържа вниманието ми така, както концепцията на Venus Legacy за „all-in-one“ комбинация от технологии, въздействащи върху трите слоя на кожата.

Апаратът се оказа приложим в ежедневната ми практика за много повече показания, отколкото предполагах. Постигнахме невероятни резултати, работейки в зоната на двойна брадичка, торбички на долен клепач, областта на шията и деколтето. С най-голямо недоверие подходих към рескулптурирането на тялото, тъй като редуцирането на мастните депа и изравняването на релефа (премахването на целулита) изискват един интегративен подход, а Venus Legacy осигурява тази възможност.

На каква технология е базиран апаратът и какви неестетични проблеми могат да бъдат решени с помощта му?

Апаратът комбинира три модерни технологии, които го правят уникален – мултиполярна радиочестота, пулсиращо магнитно поле и VariPulse™ технология, за борба с целулита, двойната брадичка и отпуснатата кожа.

Технологията на пулсиращото магнитно поле забързва метаболизма на мастните клетки. Мултиполярната радиочестота загрява равномерно тъканта отвътре навън, като стимулира функцията на фибробластите и ускорява производството на еластин и колаген. Технологията VariPulseTM, позволява регулирано импулсно всмукване на тъкан в накрайника. Така енергията прониква дълбоко в тъканите, което води до дрениране и стимулиране на кръвообращението, като по този начин се изглажда портокаловата кожа.

Кое е най-голямото предимство на Venus Legacy според вашия личен опит с него?

Най-голямото предимство на апарата е това, че процедурите не са травмиращи и не нарушават обичайното ежедневие на пациентите. Няма възстановителен период и терапията може да бъде направена буквално в обедната почивка, без да изисква специални грижи след това.

Какви резултати постигате с Venus Legacy при вашите пациенти?

Не мога да не споделя и задоволството си от добите резултати. Още след първата процедура се постига разлика в обиколката 2-5 см, в зависимост от третираната зона. В областта на лицето и брадичката се наблюдава незабавно подобряване на тургора и плътността на кожата. За да се постигнат трайни и видими резултати са необходими поне 6 процедури за лице и 8 за тяло и крайници. Съветваме пациентите да поемат достатъчно течности и да спазват предложения от терапевта ритъм на процедурите.

Понякога, при сериозно наднормено тегло, насочваме пациентите към специалист по хранене с цел да променят както хранителния, така и двигателния си режим. И след като редуцират общо наднорменото тегло, пристъпваме към борба с локалните отлагания на мазнини. Това най-често са талията, бедрата и ханша. Нерядко предварително провеждаме липолитична мезотерапия и след това започваме апаратните процедури с Venus Legacy. Комбинацията от инжекционната липолиза, загряване, вакуум и магнитно поле дават изключителен резултат.

Кои зони могат да се третират с Venus Legacy? И специално за двойната брадичка – какви резултати се постигат?

В моята практика Venus Legacy се прилага във всички зони на тялото – при отпуснати мишници и бедра, отпусната кожа на корема след раждане или рязко отслабване, както и с цел подмладяване и стягане на кожата на деколтето. Най-видимите и добри резултати се постигат в областта на лицето, контура на долната челюст и главно при премахването на двойната брадичка.

Ако трябва да обобщя с няколко изречения мнението си: смятам, че гениалното в апарата е идеята да се комбинират три добре познати и безвредни медицински технологии, широко застъпени във физиотерапията и рехабилитацията от десетилетия. Изключителна ефикасност и удовлетвореност от страна на терапевта и пациента – това е Venus Legacy!

Свързани статии