Д-р Малинов, Malinovi Esthetics е първият център по естетика в България, който ще разполага с иновативната технология за оформяне и стягане на тялото Venus Freeze Plus. Защо решихте да инвестирате именно в този апарат?
За нас, като нов медико-естетичен център, беше от изключителна важност начинът, по който ще стартираме. Това означаваше да заложим на първо място на иновативен уред с революционна технология и отлични резултати и, разбира се, не на последно място да изберем правилния партньор, с когото да си сътрудничим. След дълго и обстойно проучване на пазара и множество срещи с водещите компании в областта на естетичната медицина, се спряхме на Venus Concept и техния апарат Venus Freeze Plus. Тук искам да добавя, че бяхме впечатлени от Милен Ацов и неговия екип от Venus Concept, които са отлично подготвени и компетентни и успяха да отговорят на нашите изисквания и да предложат висок клас апаратура.

VFR_TreatmentImage_Abdomen_Web.jpg

Какви са предимствата на Venus Freeze Plus пред останалите апарати от този клас на пазара?
За предимствата на този апарат можем да говорим много. Висока мощност, която успява да вдигне необходимата терапевтична температура (от 39 до 41°C за лице и от 42 до 45°C за тяло) за по-малко от минута, което е 2 пъти по-бързо от останалите апарати, които не могат и да я поддържат постоянна. Това се отразява на крайния резултат от процедурата. Venus Freeze Plus е единственият боди шейпинг апарат на пазара, който разполага с мултиполярна радиочестота (за разликата от повечето, които са моно- или биполярни), което означава, че се осъществява проникване във всички слоеве + електромагнитни импулси, които предизвикват допълнителна васкуларизация в третираната зона и след процедурата кожата е видимо по-свежа, сияйна и подмладена. 
Устройството разполага с апликатор за дълбоко проникване за тяло (до 3,5 см), което го прави високоефективен при хора с големи обиколки и целулит. Апликаторът за лице е създаден така, че достига дори и трудно достъпните зони.
Venus Freeze Plus има уникален софтуер и вградени специални термодатчици в апликаторите, които ни помагат да поддържаме терапевтичната температура от началото до края на процедурата и е най-ефективен от всичко познато на пазара.
Поради технологията на излъчване на енергията, апаратът дава най-бързите резултати в сравнение с друга апаратура. Още по време на третирането се вижда как едната страна на лицето или тялото се различават коренно от другата нетретирана зона. И не на последно място апаратът разполага с FDA сертификат, което гарантира неговата 100% безопасност.

Кои естетични проблеми на тялото решава той?
На този въпрос ще оставя да отговори моята съпруга, която е запозната в детайли с възможностите на Venus Freeze Plus.
Валентина Малинова:
С Venus Freeze Plus можем да третираме всяка част от тялото: бедра, седалище, корем, паласки, ръце. В зависимост от конкретните нужди на пациента, може да бъде създадена индивидуална програма чрез задаване на необходимите параметри за сила и интензивност на прилагане на всяка отделна технология. Той успешно се бори с целулита. Стяга и контурира тялото, намалява обиколките и благодарение на патентованата технология води до трайно отслабване. Още след първата процедура се забелязват видими резултати в третираната зона.

С Venus Freeze Plus се работи много успешно и лицето. Какви проблеми решава?
Изключително впечатлена съм от начина, по който въздейства апарата върху кожата на лицето, шията и деколтето. Благодарение на синергичното въздействие на двете най-модерни технологии в областта на естетичната медицина – мултиполярната радиочестота и пулсиращите електромагнитни полета, се стимулират директно фиброластите, а електромагнитните импулси предизвикват тяхната пролиферация чрез освобождаването на FGF-2 хормон. Посредством това взаимодействие фибробластите произвеждат нов колаген и еластин в третираните зони. Стимулира се ангиогенезата и се подобрява притокът на кръв. Всичко това води до видимо стягане на кожата и заличаване на фините линии и бръчките, повдигане на скулите и редуциране на тъмните кръгове под очите.


freeze-plus3.jpg

Защо Venus Freeze Plus е смятан за един от най-безопасните и щадящи за пациентите апарати на пазара?
Venus Freeze Plus осигурява най-висока степен на безопасност и комфорт за пациента, а това води до много по-предвидими и продължителни резултати. Иновацията при Venus Freeze Plus е автоматичният температурен контрол с интегриран термометър в накрайника в реално време. Той дава уникалната възможност за лесна настройка на идеалната температура, подходяща за всеки конкретен пациент и зона на третиране. Тази иновативна функционалност улеснява поддържането на постоянна терапевтична температура по време на цялата процедура. 

Има ли противопоказания и какви са те?
Както при всеки апарат, трябва да се имат предвид стандартните противопоказания – да не се извършват процедури при наличие на активни възпаления в зоната на третиране, при ракови заболявания, при кожни и автоимунни заболявания, в период на бременност и кърмене.

Свързани статии