Д-р Етугов, Venus Viva е новият хитов апарат за подмладяване на кожата и цялостно регениране. Какво е вашето мнение за тази нова технология?
Апаратът е иновация, базирана на добре изпитана във времето радиочестотна технология. Новото е в мощността и начина на доставяне на енергията в кожата - това е първата нано-фракционна радиочестота с наличие на скенер. При Venus Viva се постигат едновременно максимален ефект и максимална безопасност. 

Кои са основните предимства на Venus Viva пред другите фракселни технологии?
Предимствата на апарата се крият във възможността да се персонализира процедурата и да се дозира ефекта - както към кожата на пациента, така и към третираната зона. Регулирайки мощността и продължителността на импулса, се постига различен ефект. Друго изключително предимство на апарата е краткият възстановителен период след процедурата.

Какво означава нано-фракционна радиочестота?
Нано-фракционна радиочестота е равнозначно на съответно много къси импулси с достатъчно мощност, което променя съотношението между коагулация и аблация. Това са именно процесите, отговорни за контролираната травма в кожата с последваща регенерация и производство на колаген, така необходим за постигането на стегната и млада кожа.

Бихте ли разказали повече за смарт скенера на Venus Viva? Знаем, че това е най-голямата иновация на Venus Viva.
Интелигентният скенер е залог за по-бързото въстановяване на лицето. Ако с класическите хирургични, аблативни (травмапроизвеждащи) технологии възстановяването след процедура е от 5 до 8 дни, то тук за ден и половина или максимум 3 дни, кожата е напълно възстановена от зачервяване и оток. Или обяснено технологично: ако скенерът очертава едно поле и пиновете са подредени в редички, генерираните импулси попадат разхвърляно в различните контактни полета на пиновете с кожата. И обратно, ако импулсите се подават подредено - един до друг в кожните полета, то загряването е с пъти по-високо. 

Какви проблеми на кожата могат да бъдат решени с този апарат?
Контролираната термотравма предизвиква освен подмладяване и реструктуриране на кожата. Затова едно от основните показания е  подобряване на белези от акне, травми, хирургия или варицела. Изключително силен е и подмладяващият ефект - стяга, повдига и уплътнява кожата. Променя тургура и я прави по-млада.

Има ли противопоказания?
Противопоказанията са като при всички процедури от този клас - наличие на активни възпалителни болести на кожата, автоимунни и заразни заболявания. Периодите на бременност и кърмене също трябва да се имат предвид. 

Какви са отзивите на вашите пациенти за Venus Viva?
Бързото възстановяване е важен показател. Не се налага пациентите да прекъсват професионално-социалните си дейности. Бързината на резултатите също е поразителна - след провеждане на три процедури се разгръща пълния ефект и над 90% от пациентите остават удовлетворени. Подмладяващият ефект е изключително видим.

Вие имате опит с апарата. Бихте ли споделили интересен случай от вашата практика с него?
Да, ползвам апарата от 2–3 месеца. Най-интересна за мен бе реакцията на една от моите пациентки, която предпочиташе инжекционни и хирургични процедури и не харесваше апаратните. През годините многократно сме пробвали апарати, но все не успявах да я спечеля. След терапията с Venus Viva, за първи път я видях с блеснали очи и истински щастлива и доволна, и то едва след втората процедура. 

За контакти:
Клиника Естедерм
гр. София, ул. „Балша“ 5, офис 7
тел.: 0885 566 650
www.aesthederm.eu

Свързани статии