Д-р Емил Бърдаров, дерматолог Спектро Груп вече 10 години е българският лидер в дистрибуцията на иновативни световни брандове в областта на дерматологията и естетичната медицина. Официален представител е на: Alma Lasers, Laboratoires Teoxane, General Topics, Promoitalia Group и други. Тя е единствената компания в бранша, осигурила на своите контрагенти съпътстващ дейността им демо-център за обучение при работа с апаратурата и продуктите, които предлага на пазара. Фирмата осигурява мощна корпоративна подкрепа на клиентите си по отношение както на усъвършенстването им, така и на сервизното обслужване на медицинската апаратура.
Аlma Beauty e висококачествена линия апарати, специално разработени за медицински козметици, бранд на израелската компания Alma Lasers. Иновативният апарат Alma Beauty Reboost гарантира естествена красота, постигана чрез върхови медицински технологии. Съчетава внимателната естетична грижа и възможностите, опита и клиничния успех на Alma Lasers - глобален иноватор в лазерните, светлинно-базираните, радиочестотните и ултразвукови технологии, прилагани за медицински, естетични и хирургични цели.  
iTED е транс-епидермална доставка на активни субстанции посредством контролирана аблация на кожата и последващо въвеждане на субстанции чрез акустични вълни, при което се достига до дълбоките слоеве на кожата без значително увреждане на stratum corneum (най-горния слой на кожата).
Съчетанието на фракселна аблация (създаване на микроканали в кожата чрез фракционирана радиочестота, фракциониран Er:YAG лазер или фракциониран СО2 лазер) и последващо въвеждане на лечебни съставки в кожата посредством ултразвукова технология е високоефективна и безопасна терапия за лечение на белези, стрии, мелазма, белези от акне и подмладяване на кожата.
Предимството на транс-епидермалната доставка спрямо класическите локални препарати и инжекции в хиподермата е възможността да се доставят точните дози активни субстанции директно в локацията, в която ще донесат максимална терапевтична полза: по-добра абсорбция и по-силен терапевтичен ефект.
При Alma Beauty Reboost активните съставки преминават през микроканали посредством импакт ултразвукова технология. Акустичните вибрации създадени посредством ултразвук осигуряват по-голяма мобилност и реактивност на въвежданите активни съставки като ги избутват през микроканалите. 

Alma Beauty Reboost таргетира проблеми с пигментни и възрастови петна, омазняване, дехидратация, фини линии и бръчки, загуба на еластичност на кожата. Използва Micro-needling технология, при която образуваните микроканали от PixelPen накрайника позволяват по-лесно проникване на активните вещества към вътрешните слоеве на кожата. Посредством тази технология се стимулира синтез на колаген и еластин с минимално увреждане на епидермиса, а благодарение на ултразвука се осигурява проникване на активните съставки в дълбочина на тъканите. Процедурата може да се прилага при всеки тип кожа, целогодишно.
Добрата козметична програма е ключът към подобряване и удължаване на ефекта от естетичните процедури. Teoxane Cosmeceuticals е уникална антиейджинг концепция, която осигурява премиум грижа и следните таргетирани ползи за кожата: възстановяване и подсилване на кожната бариера, успокояване на възпаленията, хидратация, изглаждане на кожата и възвръщане на сияйния й тен. Продуктите на Teoxane Cosmeceuticals съдържат RHA (еластична хиалуронова киселина) като в инжекционните формули на Teosyal. RHA е патентована кръстосано-свързана хиалуронова киселина, която се интегрира по-лесно в кожата и е по-устойчива на разграждане от свободната хиалуронова киселина. Ексклузивната формула на Teoxane съдържа DRC - същият комплекс използван в Teosyal Redensity I и II, селекция oт 8 аминокиселини, 3 антиоксиданта, 2 минерала и витамин B6, както и NovHyal - стимулира естествен синтез на хиалуронова киселина и подсилва дермо-епидермалната граница.  
След естетични и козметични процедури е препоръчително прилагането на RHA® Hydrogel Mask, която за 15 минути успокоява зачервяванията, интензивно хидратира, стяга и лифтира кожата. Teoxane Cosmeceuticals е перфектният комплимент към естетичните и козметичните процедури.     

Свързани статии