На 12 септември 2017 г. в столичната галерия Credo Bonum бяха представени последните биологични иновации от BIODERMA в грижата за мазната и склонна към акне кожа и най-новият продукт в богатото портфолио на марката Sеbium Активен лосион с иновативна текстура. Присъстващите имаха възможност и за вълнуваща 3D виртуална разходка в биологията на кожата.

Биологичният подход е залегнал във философията на BIODERMA още от създаването й. Основателят на марката  Жан-Ноел Торел, биолог и фармацевт, вярва, че: „Когато кожата страда, вместо само да я лекуваме, трябва да я научим да живее в съответствие с естествената й биология.“ Биологичният миметизъм или търсенето на сходство с естествените  биологични механизми и структури при формулирането на продуктите запазва баланса в кожата като при жива екосистема. Именно кожата вдъхновява BIODERMA да намира решения да възстанови нейния баланс, когато наблюдаваме кожна дисфункция.

В случаите на прекомерно омазняване (хиперсеборея) на кожата се наблюдават разширени пори, неравна кожна повърхност, загуба на здравословен блясък и свежест, лъщене и риск от поява на комедони.

BIODERMA отива още по-далече в изследванията на причините за поява на несъвършества и акне, съвместно със световни учени в областта, и открива, че дисбалансът в качеството и състава на себума или т.нар. диссеборея е отключващ фактор при формирането на комедони и възпалителни акнеични лезии.

Докато при здравата кожа себумът играе ключова защитна и овлажняваща роля спрямо кожата, то при кожа със диссеборея се наблюдава окисление на липидите и дефицит на витамин Е, естественият антиоксидант в състава му.

По този начин диссебореята е отговорна не само за появата на акнеични лезии, но и за дехидратирането на кожата поради по-пропускливата и незащитена кожна бариера.

След като кожната бариера е нарушена, трансепидермалната загуба на вода се повишава и кожата се дехидратира, може да стане дори по-чувствителна.

Биологичното решение от BIODERMA e технологията Seborestore с патента FluidactivTM, която чрез комбинация от растителни активни съставки възвръща баланса на състава на себума и неговата флуидна консистенция, за да възстанови естествените му овлажняващи функции и да предотврати появата на нови несъвършенства. Патентът FluidactivTM  присъства във всички продукти от серията Sebium, специално формулирана за щадяща хигиена, активна грижа и допълваща грижа за мазната и акнеична кожа.

Bioderma продължава да разработва биологични продуктови иновации в гамата Sebium, като най-новата грижа с течна текстура за комбинирана и мазна кожа е Sebium Lotion.

Иновация от BIODERMA, Sеbium Активен лосион е нова грижа за комбинирана и мазна кожа с течна текстура, без изплакване. Продуктът е с 4 основни действия:

1. Балансира нивото на pH на кожата, за да ограничи разпространението на бактериите P. acnes (каприлоил глицин).

2. Свива порите и предотвратява несъвършенствата (цинков глюконат и витамин В6).

3. Регулира омазняването (агаринова и салицилова киселина, FluidactivТМ). Биологичният патент Fluidactiv™ коригира качеството на себумa и дълготрайно предотвратява запушването на порите – причината за появата на несъвършенства.

4. Осигурява 8 часа хидратация (глицерин).

Продуктът е некомедоногенен и хипоалергенен, без алкохол и парабени. Подходящ е при комбинирана, мазна и чувствителна кожа, кожа с разширени пори, за мъже след бръснене, тийнейджъри над 10 години и възрастни.

Приложение

Sеbium Активен лосион се нанася на лицето сутрин и/или вечер, след почистване със Sеbium Gel moussant или Sеbium H2O. Втрива се в кожата с помощта на върховете на пръстите или памучен тампон. Използва се самостоятелно или преди ежедневния крем. В случай на по-тежки несъвършенства е необходима консултация с дерматолог.

Допълващи продукти:

1. ХИГИЕНА: Sеbium Gel moussant или Sеbium H2O.

2. ДОПЪЛВАЩА ГРИЖА: Sеbium Mat control, Sеbium Pore refiner, Sеbium Global, Sеbium Global Cover, Sеbium Gel gommant.

3. ЗАЩИТА ОТ СЛЪНЦЕТО: Photoderm Nude SPF 50+, Photoderm Max Aquafluide SPF 50+.

/ by

Свързани статии