Проблемната и акнеичната кожа се нуждаят от специфично третиране както с помощта на професионални терапии, така и с подходящата, препоръчана от бюти специалист козметична грижа в домашни условия. Разговаряме с доказаните козметолози Илияна Кондова и Катя Ризова за успешните резултати в лечението на акне, постигнати с помощта на френската селективна професионална марка Biologique Recherche.

Илияна, какви професионални решения предлага Biologique Recherche за лечение на акнеична кожа и кожа със склонност към прекомерно омазняване?
Успехът на Biologique Recherche вече 40 години се дължи на персоналния подход. На първо място козметикът трябва да разговаря със своя клиент, да разбере неговите навици, как почиства кожата на лицето си у дома, с какво се храни, какъв стрес преживява, дори колко често посещава тоалетната. Задавайки правилните въпроси, специалистът може да разбере причината за появата на акне и прекомерното себумно производство, т.е. в началото винаги е правилната диагностика. След като съм опознала клиента, аз си изграждам стратегия и създавам план, така че в следващите 2 месеца заедно да обновим и оздравим кожата. 
Прилагам различни техники и бустери. Например, ако кожата има сериозни възпаления през първите 2 седмици правя само дрениращ масаж с почистващо мляко Lait U, а след това нанасям маска Vivant. Най-добри успехи постигам, когато обработя кожата, докато е с маската, с апарата Remodeling Face. Той работи с галваничен ток, средни и високи честоти, и подпомага проникването на активните съставки в кожата за по-бързо пречистване и детоксикация. След като отмия маската, нанасям локално върху възпаленията серум Placenta или Complex Iribiol и поставям крем Dermopurifiante.
Ако кожата е кератинизирана, зърнеста със ситни възпаления, мога да използвам бустери MC 110 no.1 или no.2 или Lift C.V.S.
Ако омазняването е прекомерно, винаги третирам скалпа с маска Bain de Plants (Растителна баня).
Решенията са много и винаги са според Състоянието на кожата на клиента. 

Каква домашна грижа препоръчвате за поддържане ефекта от професионалните терапии?
Правилното почистване е най-важно. Продуктът на Biologique Recherche за Състояния на кожата с акне и прекомерно себумно производство е Lait U. Той съдържа масло от бадем, лешник и пшеничен зародиш и почиства без да дехидратира. Следващият продукт задължително е Lotion P50. Това е продукт-чудо, с уникална и неповторима формула. Той съдържа алфа-полихидрокси киселина, оцетна киселина и растителни екстракти, които ексфолират, балансират и поддържат pH на епидермиса. Лосионът подпомага проникването на активните съставки в следващите продукти: серуми Dermopore, Placenta, Complex Iribiol. Като крем, според Състоянието на кожата, препоръчвам няколко крема. „Best Seller“ е кремът Dermopurifiante. За периода на оздравяване и заличаване на белезите, препоръчвам крем Placenta. Имаме кремове с фруктови киселини и морски екстракти, които също са подходящи при определени състояния. Ако кожата е чувствителна, но с прекалено омазняване, тогава най-добрият крем е Emulsion Gel Biosensible S.R.

Какви резултати се постигат в лечението на акнеичната кожа с помощта на Biologique Recherche?
Biologique Recherche е марка №1 в света по успехи в борбата с акне. И това е забележително, защото се постига с подход, който следва логиката и физиологията на кожата, без агресия, без пара и екстракции. 
В рамките само на един месец аз успявам да балансирам кожата, да успокоя възпаленията и започвам да работя върху оздравяването на кожата. Имам много благодарни клиенти, които обожават Biologique Recherche и Lotion P50.

Свързани статии