В началото на ноември над 130 козметици от цяла България се запознаха с най-новите предложения на фирмите вносители на козметика и модерна апаратура по време на поредния мастерклас, организиран от сп. Beauty Woman. Представители на CK Electronic демонстрираха апаратурата за диагностика на кожата на лицето VisioFace. Уредът помага на козметиците да вземат решение какво да препоръчат на клиента и проследява въздействието на приложените продукти и терапии, чрез отчитане с голяма точност на постигнатите резултати.

Създаденият в Германия уред предлага възможност за измерване еластичност на кожата, хидратация, себум, наличие на меланин и наличие на еритема. Има вградена камера, която снима кожата с много голямо увеличение, за да може да се проследи промяната. Всички компоненти на апарата работят поотделно или комбинирано със съответния софтуер, който отчита промяната след прилагане на съответните професионални процедури. Параметрите се съчетават и дават насоки какъв е типът кожа на клиента, за да се изберат най-подходящите продукти и терапии както за третиране в салона, така и за домашна грижа.

VisioFace пази база данни и е много ценен при проследяване състоянието на клиента, за да може той сам да види реално какво се случва с кожата му. Гледайки се всеки ден многократно, често забравяме как сме изглеждали и не винаги имаме реална представа за промените. Съвсем различно е, когато професионалистите в салона могат да представят снимки и диагностика, проследяваща развитието на реални параметри, които показват как е допринесла работата им за подобряване състоянието на кожата на клиента.

VisioFace ще присъстват и по време на Симпозиум Beauty Woman на 24 и 25 МАРТ 2018 г. в хотел Рамада, организират от сп. Beauty woman

Свързани статии