Световният лидер в естетичната медицина Merz Aesthetics организира поредната си експертна среща, този път в Мускат, Оман. Големият интерес на естетичните специалисти към това събитие не е случаен. Независимо от богатия практичен опит на участващите специалисти винаги е интересно и полезно да се присъства на събитие от подобен висок ранг.

Д-р Радина Денкова, 
специалист дерматолог в Aesthe Clinic Beauty

Имах привилегията да бъда сред гостите на една от годишните естетични конференции на Merz Aesthetics. Поканата беше отправена от Vedra, с които ни свързва отлично партньорство. Лекциите на доц. Себастиян Котофана поставиха силно начало на форума. Глобалният тренер на Merz Aesthetics говори за структурата на средната част на лицето като възлова за разбиране процесите на стареене и начините да ги контролираме. Познанията по анатомия на лицето са фундаментални за работата ни като естетични дерматолози, а всъщност често неглижирани в подготовката на младите специалисти. Именно задълбочените познания по анатомия отличават добрите инжектори от всички останали. Хареса ми подхода на доц. Котофана, който представи отделните анатомични зони и слоеве през триизмерен макет на лице, който да илюстрира зависимостта помежду им и как тя определя подходите при инжектиране. Макетът беше от реални лицеви структури, отделени и съхранени с фантастична прецизност от известния експерт, за да подпомогнат обучението на млади колеги в естетиката.
Модератор на конференцията бе д-р Татяна Павивич, позната в България от многократните й гостувания и обучения, водени през годините. Нейната тема бяха последните медицински изследвания, подкрепящи ефективността и безопасността на Radiesse и Belotero. Д-р Яни Ван Логъм представи нови техники за инжектиране на Radiesse в долната част на лицето и линията на долната челюст. Холандецът от отбора на Merz Aesthetics е мой фаворит от години, заради умението му да бъде отличен инжектор и същевременно добър презентатор. За равна линия и неутрализиране на отпускането в долната част на лицето той представи собствен подход с канюла. Другата му презентация беше за моделиране на лице и повлияване на различните структури в дълбочина чрез използването на колагенови стимулатори като Radiesse, филъри Belotero и Ultera за стягане и изглаждане повърхността на кожата. В професионалните ми бележки от конференцията ще остане и лекцията на колега от Бразилия с практика в Дубай, която също сподели с нас отлична техника на работа с продуктите на Merz Aesthetics.

Свързани статии