Световният лидер в естетичната медицина Merz Aesthetics организира поредната си експертна среща, този път в Мускат, Оман. Големият интерес на естетичните специалисти към това събитие не е случаен. Независимо от богатия практичен опит на участващите специалисти винаги е интересно и полезно да се присъства на събитие от подобен висок ранг.

300x225_res_IMG-25f36316cc8c003e1725a3e485a69b1f-V.jpg

Д-р Ива Стоилова, специалист дерматолог в Център по дерматология и естетична медицина Дермавист

За мен участието в експертната среща в Оман беше изключително вълнуващо. Да грабнеш нещо впечатляващо, особено що се касае за продукти, широко застъпени в практиката ми винаги ме е карало да посещавам форуми от този ранг. И Merz Aesthetics никога не ме разочароват.
Разнообразните търсения в антиейджинг терапията на различните нации направи научната програма изключително богата – разглеждаха се теми както за анатомичните особености на стареене на лицето според расите, така и за „бютификейшън“ – изкуството да се постигне естествено и изключително натурално на вид подмладяване. В допълнение това изкуство е съобразено със законите на златните пропорции и прави лицето по-атрактивно. Dr. Tatjana Pavicic и Dr. Jani Van Loghem бяха отново водещи фигури в основните презентации и дискусионния блок. Но този път изключително впечатляващо бе участието и на Dr. Hassan Galadari – топ инжектор за Дубай, както и на Dr. Nabila Azib от Мароко. Dr. Gabriela Casabona от своя страна представи анатомичния поглед към съответната терапевтирана зона на лицето и тялото, акцентира на таргентните и безопасни методи на инжектиране, като разшири обзора по отношение на рисковите техники за всяка част на лицето. 

Tенденцията в момента е да се възстановява загубата на обемите с хиалуронови филъри по отношение на дълбоките мастни депа, а повърхностно да се използва колагеностимулиращия филър Radiesse. Този комбиниран подход бе предложен от Dr. Jani van Loghem, който сподели своя практичен опит при пациентите, терапевтирани не само с филъри, но и с ботулинов токсин. Неговият избор по отношение на търговската марка не е случаен – дълготрайност и естествени резултати, съчетани с отличен профил на безопасност, са наложили продуктите на марката в практиката му. Клиничните проучвания показват перфектна интеграция в тъканите при продуктите Belotero, а широката гама позволява адванс инжекторите да комбинират филърите в цялостната терапия на лицето. Специално внимание се обърна на усложненията при инжектиране на филъри и поведението, което трябва да следва специалистът, за да лекува компликациите. 

300x225_res_D-r-Dancheva.jpeg

Д-р Ася Данчева, специалист дерматолог в Медицински център Дерма София

За пореден път Merz Aesthetics надминаха себе си, организирайки мастър клас в екзотична страна. Практическите семинари бяха в посока съпоставяне на различните анатомични особености при корекция на европеидната раса в Европа и Близкият изток.

Фокус тази година беше предимството на Radiesse като колаген стимулиращ филър и това че може да бъде разреждан в различни концентрации за постигане на обем и лифтинг ефект дължащ се на високия му вискозитет или в разреждане 1:1 с NaCl и лидокаин за подобряване на текстурата на кожата. 

Съобщени бяха и редица нови клинични проучвания за това, че с Radiesse стимулацията на колагена е много по-мощна. 

Показанията на Radiesse през годините стават все повече и повече. Показани бяха демонстрации на приложение на Radiesse в зоната на шията и деколтето, вътрешната страна на мишниците, както и за подобряване еластичността на кожата в зоната на корема и вътрешната страна на бедрата. Зони, които с други инжекционни процедури много трудно биха могли да бъдат повлияни.

Представени бяха и много комбинирани терапии на Radiesse с Belotero и Ultera - комбинация на хиалуронов филър с колаген стимулиращ филър, какъвто е Radiesse, и високо фокусиран ултразвук или Хайфу технология. Както комбинация в една процедура, така и на два етапа - като се разделят филърите и апаратната процедура, но и с възможност за комбиниране на всички заедно в един ден. Акцент беше ботулиновият токсин на Merz Aesthetics, който не се съхранява в хладилник и въпреки това има много висок профил на безопасност и продължителност на действие. Разбира се, беше засегната и темата за кадаврите и анатомията на лицето, която напоследък винаги е акцент на повечето естетични конференции, защото без тези познания дори един много добър продукт може да бъде опорочен, ако не се използват неговите предимства и не се постави точно там, където трябва.

Свързани статии