Времето неумолимо следва своя ход и оставя своите неестетични следи върху кожата на лицето ни – фини линии и бръчки, отпускане на кожата, промяна в лицевия овал. За ефикасно противопоставяне на възрастовите промени е предназначена иновативната технология, която предизвика революция в естетичната медицина – HIFU неоперативен SMAS лифтинг.

HIFU (High Intensity Focused Ultrasound) или високоинтензивен фокусиран ултразвук е модерна неинвазивна технология, която осигурява ефективен лифтинг на лицето, премахва отпускането на кожата под брадичката, спомага за запълване на назолабиалните гънки, повдига отпуснатите ъгълчета на устата, лифтира отпуснатите вежди и клепачи, ремоделира тялото.

За разлика от обикновените, високоинтензивните ултразвукови вълни са прецизно фокусирани и концентрирани само в третираната зона, без да се засягат съседни области.

Авангардният апарат HIFU SONOQUEEN се отличава със следните предимства: оптимална енергия, различни накрайници за съответната зона, по-малко болка, видими резултати и максимална удовлетвореност на пациентите. HIFU SONOQUEEN създава високоинтензивен микрофокусиран ултразвуков лъч, който достига много дълбоко в кожата – до повърхностния мускулен апоневротичен слой, известен като SMAS, изграден от колагенови и еластинови влакна и поддържащ меките тъкани на лицето. Както е известно, с възрастта колагенът в SMAS слоя намалява, в резултат на което кожата неестетично се отпуска и увисва, образуват се фини линии и бръчки. Фокусираната ултразвукова енергия прониква в дълбочина до SMAS слоя и предизвиква повишаване на температурата до 60-70°С, в резултат на което колагеновите и еластиновите влакна, свързващи мускулния слой с повърхността на кожата се скъсяват, като по този начин повдигат SMAS слоя. Стартира и процес на синтез на нов колаген и еластин, което води до стягане и лифтиране на кожата. Видимите резултати настъпват след 40-60 дни. Кожата е по-млада, с подобрена еластичност и плътност, фините линии и бръчици са изгладени, лицевият контур е преоформен.

Веднага след процедурата се наблюдава зачервяване на кожата на лицето, което постепенно отшумява. Възможно е два или три дни след третирането да има леко подуване. Лифтинг ефектът е строго индивидуален и зависи най-вече от времето, необходимо за обновяване на колагена в кожата, като резултатът от HIFU неоперативния лифтинг се увеличава в продължение на 3 до 6 месеца.

За разлика от лазерите, HIFU технологията може да се прилага при всеки тип кожа и по всяко време на годината. Модерният апарат HIFU SONOQUEEN разполага с 3 накрайника за лице (включително и специално проектиран за околоочен контур) и 1 за тяло,

Показания за процедурата: възрастови промени, гравитационна птоза (отпускане) на лицето, отпускане на кожата под брадичката, силно изразени назолабиални гънки, увисване ъгълчетата на устата, отпускане на клепачите, загуба на овала на лицето и на контура на долната челюст, двойна брадичка, а също и ремоделиране на тяло.

Противопоказания: бременност и кърмене, онкологични заболявания, някои кожни заболявания и др.

Модерната технология HIFU гарантира много добра превенция на процеса на стареене и позволява за дълъг период от време да се отложат оперативните интервенции. Въпреки че високоинтензивният фокусиран ултразвук се използва в естетичната медицина сравнително отскоро, този авангарден метод демонстрира многообещаващи резултати. Безопасна при продължително и многократно въздействие, HIFU технологията позволява постигането на отлични резултати и високо ниво на удовлетвореност на пациентите.

За контакти: „ИНТЕРНЕШЪНЪЛ МЕДИКЪЛ ДИСТРИБЮШЪН“ ЕООД

гр. София, ул. Антим I, бл. 2, ап. 62, тел. 0888 130 666, е-mail: info@imd-bg.com, www.imd-bg.com

Свързани статии