Вече три години сп. Beauty Woman организира мастeркласове за козметици, които събират стотици участници. С голям успех премина и поредният специализиран мастерклас, който запозна участниците със съвременните методи за третиране на розацея, купероза, разширени капиляри и вени. За пръв път в изложението на фирми вносители на козметика и модерна апаратура, съпътстващо събитието, се включи компанията Estelab. Фирмата представя на българския пазар продукти за естетична дерматология от водещи световни лидери в областта на естетичната медицина. До момента продуктите им са изключително за лекарско приложение, но с новото устройство, което въвеждат на българския пазар, се насочват и към работа с козметични центрове.

Системата ProFacial е мини козметичен център в една платформа. Апаратурата е на българския пазар едва от три месеца и представлява комплексно мултифункционално компактно устройство, предлагащо цялостна грижа за кожата на лицето. Комбинираната система ProFacial използва технология включваща почистване с вакуум, като едновременно с това апаратът изпуска разтвор, който разгражда и отстранява мъртвите кожни клетки, като ги всмуква в дренажен контейнер. Процедурата минимализира необходимостта от мануално почистване, тъй като вакуумната мощност е много висока. Според типа кожа може да се настройва както нивото на вакуума, така и нивото на изпускане на аквапилинг разтворите.

Системата има ултразвуков накрайник и радиочестотен накрайник с шест полюсна радиочестота и йонофореза. Йонофорезата и ултразвукът спомагат за по-доброто трансдермално проникване на вещества и постигането на лифтинг ефект, стимулация на синтеза на колаген и еластин. Системата помага за цялостното регенериране и дълбоко почистване на кожата като работи с три различни разтвора. Почистването е в две стъпки - първият разтвор съдържа млечна киселина, екстракти от фрезия и алое вера и полиглутаминова киселина, и е подходящ за нормална кожа. Вторият разтвор е за мазна, предразположена към акне кожа и почиства в дълбочина. Съдържа салицилова киселина и противовъзпалителни съставки. В зависимост от типа кожа, тези два разтвора се комбинират с трети силно хидратиращ и подхранващ разтвор, в чийто състав са включени хиалуронова киселина и биомиметични пептиди.

В асортимента на Estelab са и новите повърхностните разтвори за биоревитализация и силна хидратация Reparestim Transdermal. Разтворите са произведени на базата на хиалуронова киселина, органичен силиций и други активни съставки. Имат силен антиейдж ефект и подобен на разтворите за инжекционна мезотерапия състав, със същата ефективност на ниво епидермис.  

Estelab са представители и на Princess за България и по време на мастеркласа на сп. Beauty Woman запознаха козметиците с две линии хиалуронови филъри, произведени от Croma. Над 30 години Croma са специализирани в производството на изключително пречистена хиалуронова киселина с много висок профил на безопасност за редица офталмологични продукти, използвани в офталмохирургията. В България вече се предлага и козметичната линия за домашна грижа True Hyaluron на Princess. Тя включва дневен и нощен крем и околоочен серум на базата на хиалуронова киселина и активни състави за конкретните нужди на кожата в различните зони.

Испанската компания Skin Rebirth SL предлага ефикасни продукти за грижа за кожата под запазената марка Skin Tech. На българския пазар могат да бъдат открити повърхностни, средни и дълбоки химически пилинги, както и козметична линия за домашна грижа след съответната процедура. Представителите на марката поставиха акцент върху крема Atrofillin, който многократно е награждаван през последните три години за силния си ефект върху възстановяването на загубените обеми в областта на лицето. Кремът работи отвътре навън на базата на пептиди, които въздействат върху мастните клетки и така се образува мастна подложка, създаваща обем. Продуктът също така изсветлява кожата и има лифтинг ефект. 

контакти: ОКОЛАБ ЕООД
гр. София, ж.к. Хаджи Димитър, бул. Владимир Вазов № 9  (след моста „Чавдар” до бензиностанция ‘’Shell”).
тел.: 02/444 05 99; 0888 1414 09, Email: ocolab.bg@gmail.com

ОКОЛАБ ще присъстват и по време на Симпозиум Beauty Woman на 24 и 25 МАРТ 2018 г. в хотел Рамада, организират от сп. Beauty woman

Свързани статии