В края на септември 2017 г. в София се проведе второто издание на уникалната по рода си ежегодна Global Aesthetics Academy, организирана от фирма Global Aesthetics. Тазгодишната академия събра над 200 утвърдени дерматолози и специалисти в областта на естетичната медицина от цяла България и премина при изключително голям интерес от страна на участниците, които активно се включиха в дискусиите. Гост лектори бяха д-р Беатрис Белтран, собственик на клиника за естетична медицина „Dra. Beatriz Beltran“, Барселона, Испания и д-р Светлана Ларкина, директор на Център по интензивна козметология и анти-ейдж терапия в Украйна. Модератори на академията бяха проф. д-р Мария Балабанова и д-р Дончо Етугов.

Г-н Росен Иванов, собственик на компанията Global Aesthetics откри двудневния научен форум, подчерта важността на изграденото доверие между Global Aesthetics и специалистите в областта на естетичната медицина, и акцентира върху съвместната успешна работа в посока по-добро обслужване и по-добри резултати за пациентите.

В лекцията си „SNR - последна генерация филъри с поликапролактон“ д-р Беатрис Белтран обърна внимание върху загубата на колаген с напредване на възрастта и представи филърите Ellanse, които са най-мощният стимулатор на синтеза на колаген тип I. Д-р Белтран подчерта безопасността на Ellanse, доказана с многобройни клинични проучвания и постави акцент върху правилните техники на инжектиране с оглед избягване на нежелани усложнения.

Д-р Светлана Ларкина представи кадаври курса „Анатомия на лицето и опасни зони за инжектиране“. Отличното познаване на анатомията на лицето позволява правилно да се изберат точките на инжектиране и различните нива на въвеждане на филъра в зависимост от съответната зона. Д-р Ларкина показа осемте анатомични зони в областта на лицето и шията и обясни възможните рискове при инжектиране на филъри и ботулинов токсин за всяка зона.

Темата „Компликации - Perfectha, Ellanse и ботулинов токсин“ бе разгледана от д-р Белтран, която представи своята техника за възстановяване на „триъгълника на красотата“ на лицето. Важен е индивидуалният подход към всеки пациент, пълният анализ и оценка на лицето му, както и отличното познаване на безопасните за инжектиране анатомични зони.

Д-р Белтран и д-р Ларкина споделиха личния си подход за управление на усложненията и дадоха насоки за избягване на компликациите. Д-р Ларкина представи своя петстъпков подход и изготвянето на цялостна програма строго индивидуално за всеки пациент с оглед постигане на максимални резултати.

Бяха разгледани още темите за третиране на темпорална зона и долна част на лицето, както и подмладяване на ръцете.

Д-р Белтран и д-р Ларкина проведоха демонстрации на живо и показаха различни техники на инжектиране на филърите Perfectha и Ellanse, както и ботулинов токсин за подмладяване и преоформяне на лицето.

Първият ден на Global Aesthetics Academy завърши със специален коктейл, посветен на 5-тата годишнина на компанията Global Aesthetics. Следващият ден бе посветен на практика, като водеща тема на практическата част бе комбинираното приложение на дермалните филъри Ellanse и Perfectha, както и ботулинов токсин за цялостно подмладяване и ремоделиране на лицето.

 

Подробен репортаж от събитието очаквайте в следващия брой на сп. Beauty Woman.

/ by

Свързани статии