По време на провелия се в началото на ноември мастeрклас „Розацея, купероза, разширени капиляри и вен”, организиран от сп. Beauty Woman, от ProDerma представиха аспекти на естетичната дерматология, свързани с подходящите за сезона химични пилинги. Те биват повърхностни, средно дълбоки и дълбоки химични, като средно дълбоките и дълбоките могат да се извършват от дерматолози.

Повърхностните пилинги са съчетание от киселини, които излющват горния слой на епидермиса и така карат кожата да го замени с по-нови и здрави клетки. Кожата е без петна, запушени пори и неравности. Пилингите изглаждат релефа и изравняват тена на кожата. Прилагането им е много подходящо през зимата, когато отсъства силно слънцегреене.

Най-новите продукти на ProDerma са в гамата на средно дълбокия и дълбокия пилинг на марката Dermaceutic Laboratoire. Предлагат се пилинги с комбинация от фенол, ТСА и гликолова киселина, които третират белези от акне. Особено подходящи са за млади пациенти, прекарали тийнейджърско акне и жени, прекарали adult акне. В асортимента на ProDerma е и новата линия ретинолови серуми за домашна грижа, алтернативни на пилингите. Те са единствените в България в комбинация с пептиден комплекс, който има обновяващо действие върху кожата. Предлагат се в концентрации 0,5% и 1%, съответно за млада и за по-възрастна кожа.

По време на демонстрацията, част от мастеркласа на сп. Beauty Woman, представителите на ProDerma показаха своята гама от повърхностни пилинги и разясниха някои особености при прилагането им. Ефектът при тях не се вижда веднага, защото е необходимо време, през което се осъществява фина десквамация на епидермалните слоеве.

за контакти: София, ул. Българска легия №2, Телефон: +359 2 8592186, Наталия Донкова мобилен: +359 889 772021

ProDerma ще присъстват и по време на Симпозиум Beauty Woman на 24 и 25 МАРТ 2018 г. в хотел Рамада, организират от сп. Beauty woman

Свързани статии