По време на поредния специализиран мастерклас, организиран от сп. Beauty Woman, над 130 козметици от цяла България се запознаха с най-новите продукти, предлагани от фирмите вносители на висококачествена козметика. Като изложители взеха участие представители на Bioderma България, които не само запознаха участниците с най-новите си продукти, но и организираха томбола, чрез която няколко щастливци се прибраха вкъщи с подаръци от марката.

Най-новите предложения на Bioderma са в две категории: за мазна и комбинирана кожа и за успокояване на сърбежа при някои патологии, свързани със сухата и атопична кожа. За пръв път Bioderma представя на пазара активен лосион, който регулира омазняването на комбинираната и мазна кожа и освен това хидратира и редуцира големината на разширените пори. Продуктът Sеbium активен лосион балансира нивото на pH на кожата, за да ограничи разпространението на бактериите, предотвратява появата на несъвършенства, осигурява 8-часова хидратация и може да се използва ежедневно.

Вторият нов продукт е Atoderm SOS спрей, създаден с цел да компенсира негативите, които нанасят кортикостероидите. Всеки пациент с атопичен дерматит знае, че сърбежът най-лесно се успокоява с кортикостероиди. Патологии и състояния като атопичен дерматит, псориазис, алергичен дерматит, уртикария, алергична уртикария или контактен дерматит, са съпроводени с много тежки сърбежи и в тези ситуации най-честото решение са антихистамини или кортикостероиди. И към двата типа медикаменти има известно привикване, а при кортикостероидите негативите са много повече. Bioderma създаде Atoderm SOS спрей, който има ефект подобен на кортикостероидите – също толкова силен, но абсолютно безопасен. Продуктът въздейства върху биологичния първоизточник на сърбежа, безвреден е и е подходящ дори за бебета, като не води до привикване.

Свързани статии