В началото на ноември над 130 козметици от цяла България присъстваха на мастеркласа „Розацея, купероза, разширени капиляри и вени”, организиран от сп. Beauty Woman. В рамките на провелото се по същото време изложение на фирми вносители на козметика и модерна апаратура, участниците в събитието имаха възможността да се запознаят с продукти на испанската професионална марка Skeyndor.

В своята 50-годишна история компанията има разработени линии за всички проблеми на кожата. Както и на предишни мастeркласове на сп. Beauty Woman, представителите на марката показаха линии, съобразени с темата на събитието. Те включваха терапия за розацейна и куперозна кожа, както и продукти за чувствителна кожа.

Skeyndor е един от пионерите в производството на козмецевтични продукти, или продукти с по-висока концентрация на активни съставки. Всички те са предназначени за професионална употреба и не се предлагат в търговската мрежа, в интернет или чрез други канали.

За пръв път по време на мастеркласа бе представена новата кислородна терапия Power Oxygen. Кислородът, като необходим за задвижване на метаболизма ни елемент от въздуха, е в „опозиция“ с градските условия. Терапията съдържа кислород и блокатори, които служат за защита от градското замърсяване. Това замърсяване е факт не само в София, но и в градове из цялата страна, където има големи индустриални зони. Продуктите нямат ограничение за сезона, но са особено подходящи за използване през зимата. През най-студения сезон горенето на въглища и други подобни дейности са в своя пик и водят до изпускането на свободни радикали във въздуха. Продуктите на Skeyndor създават филм, който предпазва кожата от фините прахови частици и свободните радикали, като не им позволяват да навредят на кожата.

При козмецевтичните процедури ефектът е видим още след първата процедура. Резултатите са видими веднага след терапията Power Oxygen – по-светъл и свеж тен, здрава, успокоена и оптимално хидратирана кожа. При кислородната терапия е задължителна и употребата на домашна грижа, за да защитим кожата си от фините прахови частици и свободните радикали. 

Skeyndor ще присъстват и по време на Симпозиум Beauty Woman на 24 и 25 МАРТ 2018 г. в хотел Рамада, организират от сп. Beauty woman

Свързани статии