Терапията ACTI-BIOTIC ефикасно решава проблемите на мазната и акнеичната кожа благодарение на анти-хормоналното, антибактериалното, противовъзпалителното и детоксикиращото си действие. ACTI-BIOTIC почиства запушените пори и комедони и регулира мастната секреция.

ACTI-BIOTIC - ЕФЕКТИВЕН ОТГОВОР И МОЩНИ АКТИВНИ СЪСТАВКИ
Оригиналността и трайността на лечението разработено от ERICSON LABORATOIRE се базира на познаването на трите параметъра на акнето - хиперсеборея, хиперкератинизация и бактериално разпространение, както и на специално подбраните мощни активни съставки в продуктите от серията ACTI-BIOTIC.
• Dermapure е ключова активна съставка, мощен фитокомплекс от брястолистно орехче, която е способна да стимулира синтеза на естествени антибитиоци от кожата за да може тя да се защити от микробната инвазия, отговорна за акнето.  
• Аcnet - биотехнологичен агент, който действа едновременно върху всички проблеми на мазната кожа: хиперсеборея, хиперкератоза, възпаление и бактерии. Регулира производството на себум, забавя клетъчното размножаване, има противовъзпалително и антибактериално действие.
• Фикозахарид АС е олигозахарид с морски произход, който стопира себорейния синтез и отделянето на себум, защитава кожата от усложненията при акнето като инхибира разпространението на бактериите, причиняващи инфекции (стафилококи, пропионбактерии и др.).
• Еvermat - нова активна съставка, която комбинира екстракт от африканско жълто дърво (Enantia chloranta) и екстракт от маслинови масла. Evermat ограничава 5-алфа редуктазата (ензим, който влияе върху трансформирането на свободния тестостерон в активен дихидротестостерон) и намалява броя на себоцитите, което води до секрецията на по-малко количество себум и балансиране на себореята. 
• Biodextrol - биотехнологичен активен компонент, който локално намалява хормоналната хиперстимулация на мастните жлези. Благодарение на триизмерната му структура, Biodextrol спомага за регулиране действието на стероидните хормони и по-специално на андрогените. 
• Себорегулиращ комплекс Iris+Zinc с противовъзпалително, антисептично, кератолитично и успокояващо действие. Съставен е от екстракт от Iris rhizome (корен на ирис) и цинк. Екстрактът от корен на ирис е богат на гликозиди и рутозиди, които намаляват и предотвратяват зачервяването. Цинкът (в разтворима форма) ограничава разпространението на бактериите, успокоява кожата и неутрализира свободните радикали, които се освобождават при възпалителните реакции. 

Десислава Каршалъкова, козметик.
София, ул. Кюстендил, бл. 142 А
тел. 0895 771 064

Свързани статии