Над 130 козметици от цяла България присъстваха на мастеркласа „Розацея, купероза, разширени капиляри и вени” организиран от сп. Beauty Woman. Освен теоретична и практическа част, по време на събитието се проведе и изложение на фирми вносители на професионална и медицинска козметика и модерна апаратура. На щанда на представителите на Regenyal Laboratories бяха представени нови терапии на основата на гликолова киселина и линия козметични продукти за домашна употреба, третиращи бръчки, косопад, акне, белези от акне, петна, целулит и стрии.

Италианската марка е на пазара вече повече от 10 години и има установени традиции. Известна е с ефективните си химични пилинги на базата на гликолова киселина. Предлагат се в четири варианта – съответно с 15%, 25%, 50% и 75% съдържание на гликолова киселина. Всички те ревитализират кожата, повлияват пигментните образувания, борят се с акнето, премахват признаците на стареене, овлажняват и поддържат кожата млада.

В основата на всички продукти от сериите Sweet Skin System е гликоловата киселина, известна от дълго време със своите благотворни ползи и широко използвана в естетиката. Тя е част от семейството на алфахидрокси киселините (AHA), които се откриват в плодовете, отлежалото вино, киселото мляко, цитрусовите плодове и т.н. Съставена от два атома въглерод, гликоловата киселина представлява голям интерес за дермато-естетичната индустрия, тъй като ниското й молекулно тегло улеснява проникването й в кожата. Въпреки че е най-известна с ексфолиращия си ефект, гликоловата киселина има много по-комплексно и интензивно действие – представлява активатор на механизми, които регулират енергийния клетъчен метаболизъм както на кератиноцитите, така и на фибробластите.

Свързани статии