Едва ли има друго козметично средство, от което да се използват само няколко капки и същевременно да се постигне наистина впечатляващ ефект – гладка, тонизирана и свежа кожа, с изгладени фини линии и сияен тен. Става въпрос за козметичните серуми, които сякаш като с вълшебна пръчица изтриват умората от лицето и възвръщат младежкото излъчване. Разговаряме с Татяна Викторова и Виктория Викторова, козметици в студио за красота Его-Макс, за ролята на серумите в професионалните козметични терапии, какви проблеми на кожата решават и как правилно да се прилагат с оглед постигането на максимални резултати за клиентите.

Студио за красота Его-Макс е създадено преди 10 години и предлага на своите клиенти маникюр и педикюр, козметични терапии за лице, фотоепилация и кола маска. Водени от любовта и отдадеността си към работата, висококвалифицираните специалисти на Его-Макс непрекъснато обогатяват и разширяват познанията си, следят най-новите тенденции от света на красотата и естетиката и могат да зарадват клиентите си с най-ефективните процедури за младост и красота.

450x229_res_BW_1_NEW-36.pngТатяна Викторова, козметик с 20-годишен опит и собственик на студио за красота Его-Макс и Виктория Викторова, козметик от 7 години, завършила 3-та професионална степен в Lidera Academy.

             

Какво представлява серумът?
Това е козметичен продукт с висока концентрация на активните съставки, който е насочен към определен проблем на кожата. Такъв проблем може да бъде: пигментацията, бръчките, дехидратацията, акнето, чувствителността на кожата и други. Има серуми както за професионална, така и за домашна употреба. Основната разлика е, че тези, които са предназначени за работа в кабина са по-силно концентрирани и по-богати на активни съставки. Също така друго предимство на това серумът да се прилага от професионалист е, че има възможност да бъде подпомогнато проникването му в по-голяма дълбочина на кожата от различни апарати (ултразвук, дермаролер, дермапен, BDR, електропорация и други). Тук е много важно да се уточни, че по никакъв начин прилагането на серум в козметично студио не изключва използването на такъв в домашни условия и обратното. Най-добри резултати се наблюдават, когато бъдат използвани съвместно. 
Кога е необходимо използването на серум?
В повечето случаи серумът се използва в допълнение към дневния или нощен крем. Сам по себе си той е най-силното средство за борба с конкретен проблем на кожата. Разбира се, има серуми, които могат да се използват и самостоятелно, за предпочитане е това да става вечер, преди лягане. Защо вечер? Кожата реагира по определен начин на активните вещества в различното време на денонощието. Серумите, които са наситени с витамини подпомагат стимулирането на клетъчното обновяване, което се случва по време на сън. Ако все пак искате да използвате серум през деня, то най-подходящи са тези, в чиято формула са включени антиоксиданти и хидратиращи съставки, защото през деня кожата е изложена на външни влияния и има нужда от хидратация, UV защита и защита от токсини. Само през зимните месеци не е препоръчително хидратиращите серуми да се използват през деня. Основната разлика между крема и серума е, че кремът има по-плътна текстура и е насочен към няколко проблема на кожата, докато както споменахме вече, серумът е с много лека текстура и с висока концентрация на активни вещества, имащи за цел да работят върху конкретен проблем. 

350x233_res_800x533_res_shutterstock_233542669.jpg

Какъв серум да използвам?

Няколко фактора влияят върху избора на серум. Те са: проблемът върху който искаме да работим (пигментни и старчески петна, бръчки, дехидратаця и т.н.), възрастта на клиента и годишният сезон. Съществуват твърдения, че серумите са подходящи за по-зрели кожи. Това не е вярно, защото има серуми, специално предназначени за борба с акнето, което обикновено се наблюдава при по-млади кожи, също така дехидратацията е масов проблем както при подрастващите, така и при по-възрастните клиенти. Затова е важно продуктът да бъде съобразен както с възрастта, така и с конкретния проблем, тъй като няма закономерност, по която да се определи на колко години ще се появят първите бръчки или до каква възраст клиентът ще страда от акне, при всеки човек е строго индивидуално. Кожата на даден клиент може да има няколко проблема. В такъв случай избираме най-сериозния от тях и работим първо за неговото отстраняване, като разбира се, се съобразяваме с това какво най-много тревожи клиента и през кой сезон ще бъде третиран този проблем. Серумите са наистина най-богатите на активни съставки козметични продукти и затова съветваме клиентите при техния избор да се консултират и доверяват на своите козметици. Също така бихме искали да апелираме нашите колеги козметици внимателно да подбират професионалните марки, с които работят. Тъй като в салоните използваме апарати, с които подпомагаме проникването на серумите в по-дълбоките слоеве на кожата, трябва да бъдем сигурни и спокойни за безопасността на нашите клиенти, за липсата на странични реакции и алергии. В нашето студио ние се доверихме на следните марки: Skeyndor, BDR, Simone Mahler, Nora Bode, Fusion, Binella.

Как се нанасят серумите?
Достатъчно е да бъдат нанесени няколко капки върху добре почистената кожа на лицето и деколтето, непосредствено преди да бъде нанесен кремът, ако се използва такъв. Благодарение на леката текстура на серума, съдържащите се в него активни съставки проникват бързо в кожата. Ползването на серум може да бъде целогодишно или разделено на отделни курсове, като всеки курс е насочен към определен проблем. В повечето салони за красота по-доброто проникване на серума бива подпомогнато от апаратура. Така се постигат по-добри резултати и продуктът достига на по-голяма дълбочина в кожата. В нашето студио сме избрали да използваме за тази цел: ултразвук, електропорация (безиглена мезотерапия), дермаролер, кислородна мезотерапия, BDR.

Серумите са много по-концентрирани (6 до 8 пъти повече) в сравнение с останалите козметични средства и имат интензивно възстановяващо и укрепващо действие върху кожата. По-високата концентрация на активни съставки в серумите съответно определя по-голямата им ефективност и бързите видими резултати. Почти във всички линии на професионалните козметични марки присъстват и серуми, като в зависимост от действието си може да са с антиейджинг ефект, за лечение на акне, против пигментни и старчески петна, за изравняване и подобряване тена на кожата, за дълбока хидратация, подхранване и ревитализация.
Съвременните козметични серуми са високотехнологични препарати, а списъкът на влаганите във формулата им активни компоненти постоянно се разширява благодарение на най-новите научни достижения и разработки. Естествено, увеличава се и възможността за корекция и отстраняване на различни естетични проблеми.

За контакти: Студио за красота „Его-Макс“, София, ж.к. Света Троица, бл. 381
тел. 0878 809 903 Facebook: studio.ego.max, E-mail: ego_max@abv.bg

Свързани статии