Съчетание на апарата Venus Legacy, криолиполиза на Cocoon Medical и апарата Endospheres.


С наближаване на лятото все повече дами търсят начини за отслабване, премахване на целулита и оформяне на тялото. Разговаряме с г-н Фазли Узунов, кинезитерапевт в студио за красота Dupissima за иновативните методи, позволяващи неинвазивно скулптуриране и извайване на тялото, абсолютно безболезнено и без възстановителен период. 

Фазли Узунов: „Добрата консултация на клиента гарантира добри резултати“

Г-н Узунов, какви терапии предлагате в студио за красота „Дуписима“ за отстраняване на целулита и оформяне на тялото?

В нашето студио предлагаме изключително богат избор от антицелулитни и скулптуриращи тялото процедури – апаратни методи, мануални терапии, процедури с различни видове козметика. След предварителна консултация и диагностика разработваме и специални програми за нашите клиентки с оглед постигането на дълготраен резултат. Програмите са строго индивидуални и са съобразени с типа целулит, наличието на локализирани мастни натрупвания в проблемните зони и други фактори.

1955x1100_5x16_nachalna.jpg

Първата стъпка е анализ на тялото с апарат InBody, като тялото се разделя на 5 сегмента – четирите крайника и торса. Апаратът позволява да се определи количеството мазнини и вода както в клетката, така и в междуклетъчното пространство и съответно какъв тип е целулитът. В зависимост от типа целулит се разработва най-подходящата програма за лечението му, която е строго индивидуална за всеки клиент.

1960x1103_8x24_endoshera.jpg

Една от процедурите е с апарата Venus Legacy – изключително добър медицински апарат, който съчетава 3 модерни технологии: мултиполярна радиочестота, пулсиращо магнитно поле и VariPulse технология с интегриран термометър, която позволява постоянно да се следи температурата на кожата. 

1966x1106_2x56_criolipoliza.jpg

Много ефективна терапия за отслабване в проблемните зони е криолиполизата на фирма Cocoon Medical – унищожаване на мастните клетки чрез замразяване. Мастните клетки в тялото са константна величина, т.е. техният брой не се повишава,  а се увеличава обемът им при отсъствието на правилен и балансиран хранителен режим и липсата на двигателна активност. С криолиполизата буквално се замразяват проблемните зони. Апаратът за криолиполиза разполага с два накрайника –съответно за по-малки и по-обширни зони. Процедурата трае 70 минути и гарантира много добри резултати. Върху третираната зона се поставят предпазни мембрани, напоени със специален гел, който предпазва кожата от изгаряне. С помощта на вакуум се засмуква кожната гънка в проблемната зона и мастната тъкан контролирано се охлажда до –8°С. Необходими са 3 процедури през един месец. В някои случаи може да се наложи и четвърта процедура, която се извършва 6 месеца след третата. Зоните, които може да се третират, са: корем, седалище, бедра, бричове, колена, ръце. При замразяването се унищожават 20-30% от мастните клетки след първата процедура, а след третата – до 70%. В третираната зона мастните клетки са трайно унищожени, затова и резултатите са категорични и видими. Криолиполизата е неинвазивна алтернатива на липосукцията, без възстановителен период и без нарушаване на обичайното ежедневие.

1960x1103_2x8_endoshera1.jpg

Третата процедура за оформяне на тялото е с апарата Endospheres, който има много мощен дрениращ и скулптуриращ ефект. Цилиндричният накрайник на апарата разполага с 55 силиконови микросфери, които се въртят с честота от 0 до 350 Hz и извършват дълбокотъканен масаж с дрениращо, подобряващо кръвообращението, обезболяващо и реструктуриращо действие. Резултатите са видими след първата процедура – повдигане, стягане и изглаждане на кожата. Пълният курс процедури с ендосфера е 12, като предлагаме и козметични продукти за домашна грижа, които се комбинират с терапията. Комплектът включва 10 серума и крем, като кремът се нанася на проблемните зони веднага след първата процедура с ендосфера, а серумите – след втората.
Ефектът и от трите апаратни терапии е видим моментално и се разгръща във времето.

Може ли да се комбинират тези процедури?

Трите апаратни процедури могат да се съчетаят в зависимост от типа целулит, наличието на локализирани мастни натрупвания и отпускане на кожата, както и с оглед по-бързото постигане на желания резултат. Затова първоначалната консултация на клиента е много важна. Добрата консултация гарантира добри резултати.

Комбинацията от трите апарата е наистина уникална. Мултиполярната радиочестота, с която работи Venus Legacy достига до 4 см дълбочина и буквално стопява мазнините, затова се препоръчва при твърд и по-дълбоко локализиран целулит. Криолиполизата замразява и унищожава мастните клетки, а с ендосферата се подпомага дренирането и изхвърлянето на разрушените мастни клетки чрез черния дроб и лимфната система.

Кое е за предпочитане – апаратна или мануална терапия?

Най-добри резултати се постигат при комбинирането на мануални с апаратни процедури. Например с ендосферата се постига цялостно изглаждане на третираната зона благодарение на високата честота на въртене на микросферите, което е невъзможно с мануалните техники. От друга страна, обаче, при мануалната терапия терапевтът може да усети по-дълбоко разположени „бучки“ целулит и да приложи ръчен масаж точно в тази област, а след това с помощта на ендосферата да се дренира проблемната зона. Като се прибавят детоксикиращите и ексфолиращите процедури, се постигат наистина много добри резултати в скулптурирането на тялото и извайването на перфектна фигура.

За контакти: Студио Dupissima, София, кв. Стрелбище, на ъгъла на ул. Твърдишки проход и ул. Роженски проход, Бизнес сграда, ет. 5, тел. 0885 587 083

Свързани статии