Проблемът с мазната и акнеична кожа за съжаление не се разрешава от само себе си с излизане от пубертета. Това е състояние на кожата, което освен колебанието на хормоналните нива в определени периоди от развитието и възрастта ни, се повлиява чувствително и от веществата, които приемаме – вътрешно чрез храната и външно – чрез пропускливостта на кожата ни. Както носим отговорност за храната, която приемаме, респективно за веществата, които ни носи тя, така държим контрола и при снабдяването на кожата с необходимите й ингредиенти, които да я поддържат чиста, хидратирана и лишена от несъвършенства.

Изключително важно е да не правим компромиси с козметиката, която използваме, особено когато кожата ни е проблемна или преминаваме през период, когато тя изисква повече грижи. Терапията PURE SKIN на ALISSA BEAUTE помага за овладяване на акнето, регулира производството на себум и свива порите, балансира pH на кожата и разпространението на бактериалната флора, има силен противовъзпалителен ефект. Това се постига с добре подбрани и балансирани активни съставки, като:

• Зелена глина – съдържа голям набор от минерали, особено силиций, алуминий, калций, желязо, титан, манган, магнезий, калий и др. Има противовъзпалителен ефект и абсорбира токсините.
• Пиридоксин – един от витамините от В групата, който стимулира ензимите и ускорява химичните реакции в клетките. Този водоразтворим витамин помага при лечението на акне и белези от акне, помага и за предотвратяване появата на бръчки. Липсата на витамин В води до омазняване на кожата и формиране на акне.

За прилагането на терапия PURE SKIN са необходими следните продукти:

• PURIFYING MASK – почистваща маска, която намалява производството на себум, успокоява и има силен противовъзпалителен ефект. Съдържа зелена глина, каолин, масло от оризови трици, витамин Е. 
• PURIFYING CREAM – дневен крем, който регулира себумната секреция, има мощен лечебен и противовъзпалителен ефект, премахва акнето, хидратира и успокоява. 
• Серум ZINK от серията BIO ACTIVE – серум на водна основа, който минерализира, действа противовъзпалително и срещу акне, без да изсушава кожата. Подходящ е за ежедневна употреба. 
• Серум ACNE SYNERGY от серията BIO ACTIVE – с минерализиращ и антиакне ефект, свива порите и хидратира. 
• Серум DEPURANTE от серията BIO ACTIVE – серум на маслена основа със силно антимикробно действие. Съдържа масла от лавандула, маточина, мащерка, розмарин. Прилага се локално върху засегнатите участъци от кожата. 
• PURE SKIN – детоксифицираща и пречистваща алгинатна маска за акнеична, проблемна или уморена кожа. След прилагане кожата е изчистена, с блясък и ревитализирана. Маската съдържа екстракти от глухарче и ревен със силен детоксифициращ и пречистващ ефект, екстракт от гуарана – източник на енергия, витамини, минерали и аминокиселини, необходими за осъществяване на пълна регенерация, биотин (витамин Н), наричан още витамин на красотата, който е от основно значение за правилната регенерация на кожните клетки. PURE SKIN маската е прахообразна, смесва се с подходящото количество вода и се разбръква добре с шпатула до получаване на хомогенна смес, която се нанася на лицето. Оставя се за 15–20 минути, за да се втвърди, след което се отстранява и кожата се почиства с тоник. На финала се нанасят серум и крем според типа кожа от продуктите на ALISSA BEAUTЕ. 

СПА КРЕАТИВ ООД, гр. Бургас, 0895/503051/57, facebook - Alissa beaute BG

Свързани статии