По време на поредния мастерклас на сп. Beauty Woman всички участници имаха възможността да се запознаят с подбрани продукти от асортимента на фирмите, предлагащи в България последните козметологични иновации и терапии. Като част от изложението бе представен апаратът EndoSphere Therapy.

Италианският медицински уред е създаден преди повече от 10 години с цел възстановяване и рехабилитация на спортни травми. Има болкоуспокояващ, дренажен и стягащ ефект. Това е единственият апарат, който работи на механичен принцип на ниво кожа, подкожие и мускули. През последните 4-5 години изключително голяма част от приложението му е в естетичния бранш – естетични клиники и центрове за красота, при борба със затлъстяване, целулит, наднормено тегло и решейпинг. Компресивната микровибрация, с която работи апаратът, повлиява изключително добре засегнатите зони в дългосрочен план. Апаратът съчетава иновативните технологии вибрация и компресия.

За дълготраен ефект се препоръчват 12 процедури, по две на седмица, като е добре да се извършват през 72 часа, за да има наслагване на резултатите. След всяка процедура се наблюдава резултат – намаляване на болката, дрениране на съответната зона, подобряване на кръвообращението в подкожието, стимулиране на фасцията на мускула, стягане на мускула и решейпинг.  В зависимост от броя на процедурите се наблюдава ярко изразяване на един от следните ефекти: след първите 3-4 процедури се забелязва намаляване на болката, а ако зоната позволява да се работи по-дълбоко – в последващите терапии се постига и подобряване на кръвообращението и се получава т.нар. „разбиване“ на целулитните депа. След това се наблюдава дрениране, решейпинг и на последно място стягане на конкретната зона на ниво мускул и кожа.

Вносителите на апарата препоръчват да се опита тази технология както на лицето, така и на тялото. Освен апаратите с електричен ток или ръчния мануален масаж, няма друга такава технология, която да повлиява мускулатурата на лицето и тялото по абсолютно безопасен и неинвазивен начин. Известно е, че мускулите могат да бъдат стимулирани само чрез добра двигателна активност или посредством електростимулация. Други механични методи за стимулация на мускулатурата към момента не са известни.

Свързани статии