По време на поредния специализиран мастерклас на сп. Beauty Woman се проведе изложение на фирми вносители на висококачествена професионална и медицинска козметика и апаратура от най-ново поколение. Фирма B System представи козметично оборудване насочено към темата на мастеркласа – „Розацея, купероза, разширени капиляри и вени”.

При клиенти с подобни оплаквания не е подходящо използването на топлинни процедури, тъй като топлината влияе негативно на кожните заболявания от това естество. Като алтернатива от B System предлагат 6-функционален апарат за лице, включващ хидра абразио, кислородна инхалация и кислородно подхранване, кислороден масаж, биолифтинг и вакуумен лимфен масаж. Апаратът е отлично софтуерно представен, като позволява да се задават конкретни настройки според изявената чувствителност, степента на розацея или купероза и типа кожа. Разполага с програми, с които се подхожда индивидуално към всеки клиент. Лицето се почиства без топлина и след това с кислородната мезотерапия се прилага подходящ тип серум, избран от козметика, за да се успокои кожата, да се укрепят съдовете и да се намали зачервяването.

Другият модел апарат, който представиха от фирмата, предлага светлолечение с различни дължини на вълната. При розацея, купероза и чувствителна кожа се работи с жълто-зелена светлина. Приложената енергия е ниска, но с голяма честота. Отсъства нагряване на епидермиса, тъй като в самата ръкохватка има вградено охлаждане и филтър за филтриране на инфрачервената светлина, която води до загряване на епидермиса. Още от първата процедура свръх хемоглобинът в съдовата система „избухва”. При микроинвазията е възможно да се получи едем и еритема, които се успокояват в рамките на 24-48 часа. Ако се появи лека пигментация върху самите капиляри, то се прилага ексфолиация между втория и петия ден. Препоръчва се да се направят 3-4 процедури през период от 30 дни, като резултатите се следят от козметика. В случай че още след една процедура има резултат, не е необходимо да се правят следващи. Тази терапия е изключително подходяща за разширени капиляри, но не третира разширени вени.

Най-новото предложение на фирмата е нов апарат SLD за трайна , безопасна и безболезнена епилация, който е с нов тип диодeн SLD излъчвател на енергията от LED светлина. LED технологията позволява ефективност и много по-дълъг живот на диодите, което води до по-нисък разход. Благодарение на по-ниската енергия усещането е по-комфортно и се гарантира безопасност за клиента. При правилна работа от страна на козметика няма никакъв риск от изгаряне.

Свързани статии