На 23 октомври 2016 г. във Витоша Парк Хотел, София се проведе семинар/обучение на иновативната козметична марка Medik8.

Инж. Даниела Донова, представител на Medik8 за България, запозна присъстващите козметици с новостите и тенденциите в развитието на Medik8, като акцентира върху богатата гама иновативни продукти на марката – плод на последните научни достижения. Продукти, които са съобразени с изискванията на днешното динамично ежедневие, предоставят високоефективни решения за всеки проблем и доказано осигуряват видими резултати.
Специалният гост-лектор д-р Росица Денчева, Дерматологична клиника „София“ изнесе лекцията „Революция в употребата на ретинол (витамин А) в козметичната индустрия“ и представи най-новия революционен продукт, истинска перла в короната от иновативни продукти на Medik8 - r-Retinoate, който е 8 пъти по-мощен от ретинола, видимо намалява фините линии и бръчки, озарява тена и подобява текстурата на кожата. Авангардната формула на r-Retinoate се ражда след 8 години сериозна научна работа на експертите от Medik8. r-Retinoate е първият в света продукт, съдържащ ретинол, който може да се използва сутрин и вечер, подходящ е за чувствителна кожа и гарантира видими резултати само за 4 седмици! Във формулата са включени: капсулован Ritinyl Retinoate – ексклузивно за Medik8, нова хибридна молекула за по-добри и по-бързи резултати, хиалуронова киселина и глицерин, които задържат влагата в кожата и подобряват нивата на хидратация, както и витамините С и Е, чието синергично действие усилва антиоксидантния ефект.

По време на семинара бе демонстрирана най-новата терапия на Medik8 с витамин С за стимулиране синтеза на колаген в кожата – процедура, гарантираща свежа и сияйна кожа с равномерен тен, както и иновативните химически пилинги за третиране на нежеланата пигментация и по-специално Jessner Peel. Демонстрациите бяха водени от Нина Александрова, обучаващ козметик за Medik8.

Подробен репортаж за събитието очаквайте в новия брой на сп. Beauty Woman.

Свързани статии