На 23 януари 2017 г. в хотел Вега - София се състоя семинар за работа с продуктите на полската професионална козметика BANDI PROFESSIONAL, организиран от фирма “Козметикс Про” ООД, официален представител на марката за България. На 23 януари 2017 г. в хотел Вега - София се състоя семинар за работа с продуктите на полската професионална козметика BANDI PROFESSIONAL, организиран от фирма “Козметикс Про” ООД, официален представител на марката за България.
По време на семинара беше представена богатата продуктова гама на марката, както и базови професионални терапии за работа в козметичния салон. Акцент бе поставен върху иновативните пилинги с киселини на BANDI PROFESSIONAL и спецификата при работа с тях, както и на индивидуалния подход към всеки клиент и изготвянето на подходяща програма в зависимост от конкретните проблеми на кожата. 
Специален гост беше Йоланта Гралевска, козметолог и обучаващ тренер, която демонстрира пилинг с бадемова киселина и терапия, подбрана според индивидуалните нужди на клиента. Бяха представени и серии продукти за домашна грижа, като специално внимание бе обърнато на серията Medical Expert и луксозната линия Gold Philosophy, базирана на най-новите разработки в областта на борбата срещу стареенето. В състава на продуктите Gold Philosophy са включени хиалуронова киселина, пшенични протеини, трипептиди, злато и други активни вещества, които изглаждат и редуцират бръчките, стягат, лифтират и видимо подмладяват кожата. Продуктите от Medical Expert серията са разработени съвместно с дерматолози и решават различни неестетични проблеми (акне, розацея, стареене на кожата) благодарение на високата концентрация на специално подбрани активни съставки.  

Каква е целта на днешния работен семинар?
Професионалната марка BANDI PROFESSIONAL има 30-годишен опит и е добре позната на полския козметичен пазар. Представена е и в чужбина, а от миналата година вече присъства и в България. Целта на днешния семинар е да запознаем козметиците с богатото портфолио на марката от вискокачествени продуктови серии и основни (базови) терапии за козметичния салон, както и да покажем нашата обич и страст към козметологията.
Бихте ли представили марката?
BANDI PROFESSIONAL е традиционна полска козметика, която осигурява много добри резултати. Днес процедурите на естетичната медицина са доста търсени, но без традиционната козметична грижа за кожата постигнатият с инжекционни или оперативни методи ефект няма да може да се задържи дълго във времето. 
В продължение на 30 години компанията разработва козметични продукти и терапии, изследва се и въздействието на различни съставки върху кожата. Проучванията ни показват, че най-добри резултати се постигат, когато грижата за кожата е правилна и регулярна - това осигурява профилактика на редица неестетични проблеми, включително и превенция на стареенето. Доверието на клиентите, ефективността на терапиите и постигнатите резултати са изключително важни и са в основата на философията на марката. Нашата козметика BANDI PROFESSIONAL по нищо не отстъпва на други професионални козметични марки, а в някои отношения дори ги превъзхожда. Компанията разполага със собствена лаборатория и модерна фабрика, отговаряща на най-високите фармацевтични стандарти и използваща най-новите технологии. Извършва се и строг контрол на всеки един етап от производството на продуктите.

Кои процедури са най-търсени в момента?
Както в цял свят, така и в Полша има култ към младостта, затова и антиейджинг терапиите са най-търсени. Голям процент от професионалните ни терапии са именно антиейджинг и продуктовата ни линия за коригиране признаците на стареене е най-разширена. В борбата с белезите на стареене залагаме преимуществено на химичните пилинги с киселини. BANDI PROFESSIONAL е първата полска компания, която лансира на пазара пилинг продукти с киселини за домашна грижа. Защо химични пилинги? Както е известно, киселините проникват в дълбочина на кожата, предизвикват възпалителна реакция, която стимулира клетъчното обновяване и по този начин се въздейства върху белезите на стареене. Химичните пилинги ефективно изглаждат фините линии и бръчките, подобряват текстурата на кожата, повишават еластичността и стегнатостта й, изравняват тена. В пилингите са включени пирувикова, гликолова, салицилова и други киселини, но най-използвана в момента е бадемовата киселина, която е най-безопасна и може да се прилага и при чувствителна кожа. Разбира се, разполагаме и с продуктови линии, които действат профилактично срещу процеса на стареене. В състава на тези продукти са включени пептиди, фитохормони, биотин и други активни съставки,  противодействащи на остаряването на ниво епидермис, т.е. на повърхността на кожата.

Каква е препоръката ви към козметиците, за да работят правилно с BANDI PROFESSIONAL?
Изключително важен е индивидуалният подход към всеки клиент. Козметиците трябва внимателно да изслушват клиента и да установят точно какви са проблемите и специфичните нужди на кожата, за да предложат най-подходящата терапия и продукти за домашна грижа. BANDI PROFESSIONAL предлага много богата гама от продукти, насочени към решаване на различни проблеми. Важно е козметиците отлично да познават състава на всеки продукт, за да го приложат правилно в зависимост от конкретния проблем на клиента. 

Какво ново да очакваме от BANDI PROFESSIONAL?
Предстои да лансираме и трихологичните продукти на марката, специално разработени за грижа за кожата на главата, които решават проблеми със сърбеж, пърхот, косопад, прекомерно омазняване. Козметиците притежават необходимите познания и могат да работят с тези продукти. Трихологичните продукти са богати на натурални съставки, като екстракти от коприва, хвощ, мащерка, хамамелис и женшен, масла от чаено дърво и авокадо, витамините В3, В7, Е и D3, както и други активни вещества, които подобряват състоянието на кожата на главата, заздравяват и укрепват косъма. Косата става бляскава, красива и жизнена. 

Свързани статии